نامه وزیر جهاد کشاورزی به وزیر صمت
اصناف، مرغ قطعهبندی میفروشند
برخی از اصناف متخلف برای دور زدن فروش مرغ به قیمت مصوب ۲۴هزار و ۹۰۰تومانی آن را قطعهبندی کرده و به قیمت آزاد به فروش میرسانند. قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ به تازگی از ۲۰هزار و ۴۰۰تومان به ۲۴هزار و ۹۰۰تومان افزایش یافته اما صفهای خرید مرغ در بازار جمع نشده و این محصول با وجود داشتن قیمت مصوب به قیمتهای مختلف تا ۴۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد. بر اساس متن این نامه، خاوازی خطاب به رزمحسینی چنین نوشته است: «پیرو نامه معاون اول رئیسجمهور و تصمیمات اتخاذ شده در اولین جلسه قرارگاهی ساماندهی مرغ کشور و بازدیدهای بهعملآمده در روز پنجشنبه (۱۲ فروردین ۱۴۰۰) ضرورت دارد تا موارد زیر به سازمانهای صمت استان و سایر واحدهای ذیربط تحت امر آن وزارتخانه ابلاغ شود:
نخست آنکه حضور نمایندگان وزارت صمت در کلیه کشتارگاههای کشور از ساعت شروع تا پایان فعالیت کشتارگاهها الزامی بوده و متناسب با میزان مرغ آماده طبخ خروجی، نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت متناسب با تصمیمات اتخاذشده در قرارگاه استانی متناظر قرارگاه اصلی نسبت به ارسال مرغ به مقاصد موردنظر اقدام کنند. در استانهای بزرگ، حمل مرغ به نقاط دوردست و در استانهای مازندران، گیلان، گلستان، سمنان و قم حمل مرغ به استان تهران در اولویت است. نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت مستقر در کشتارگاهها، موظف به رتبهبندی کشتارگاهها از نظر میزان همکاری در راستای سیاستهای ابلاغی قرارگاه بوده و باید واحدهای متخلف را به قرارگاه معرفی کنند.
دوم آنکه تا اطلاع ثانوی از هرگونه قطعهبندی در سطح اصناف (بهویژه در استان تهران) جلوگیری به عمل آید. همچنین واحدهای بستهبندی بزرگ (بهویژه در استان تهران) پایش و حجم تولید آنها بهطور پیوسته رصد شود تا از سقف مصوب قرارگاه استانی تجاوز نکند. ضرورت دارد مراتب طی روز جاری و فردا به اصناف اطلاعرسانی شود و از شنبه با واحدهای متخلف برخوردهای لازم قانونی صورت گیرد. مزید استحضار، سازمان دامپزشکی کشور نیز آمادگی دارد تا در کنار همکاران آن وزارتخانه با استفاده از اختیارات قانونی خود با متخلفین معرفیشده در قالب هشدارهای بهداشتی برخورد کند. بنا به بررسیهای به عمل آمده از سطح شهر، مرغ تحویلی اصناف بهصورت گسترده به شکل قطعهبندیشده در اختیار مردم قرار میگیرد و از فروش مرغ کامل خودداری میشود.
سوم آنکه همکاران سازمان حمایت مصرفکننده و تولیدکننده با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی نسبت به رعایت دقیق قیمتهای مصوب اقدامات لازم را مبذول کنند.
بازار مرغ طی روزهای آینده آرام میشود
در عین حال، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با بهبود روند توزیع مرغ در تمام استانها، در یک تا دو روز آینده آرامش بیشتری را در بازار شاهد خواهیم بود.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «مرتضی رضایی» با بیان اینکه تنش بازار مرغ ناشی از افزایش تقاضا در بازار و عملکرد ضعیف در توزیع است، افزود: قرارگاه ساماندهی مرغ کشور با تمامی دستگاههای مرتبط با تولید، نظارت و توزیع با دستور رئیسجمهوری تشکیل شده است و شبانهروزی در تمام کشتارگاهها نیروهایی مستقر هستند. وی درباره برنامهریزی برای تامین مرغ در بازار اظهار کرد: تعداد ۱۳۵ میلیون جوجهریزی و تولید جوجه انجام شده است و مشکلی در تامین گوشت مرغ ایجاد نشد، ولی تقاضا و تنش در بازار موجب کمبود گوشت مرغ شد. معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اکنون ۱۲۸ میلیون جوجهریزی شده که گوشت مرغ آن از اواسط اردیبهشت وارد بازار خواهد شد که نسبت به سال قبل بسیار بالاتر است. وی درباره توزیع نهادهها با ارز ترجیحی گفت: تمام نهادههای وارداتی ذرت و سویای مورد نیاز پرورش طیور برای مرغ اجداد، گلههای مادر و جوجههای گوشتی، کامل تامین میشود و نظاممند (سیستمی) در سامانه بازارگاه بین مرغدارانی که جوجهریزی کردهاند در کمترین زمان توزیع میشود. رضایی افزود: در چند ماه اخیر با کمک بانک مرکزی تامین نهادهها ۱۰۰ درصد برای تمام مرغداران تامین شده است. وی افزود: قیمت اعلام شده توسط ستاد ساماندهی گوشت مرغ کشور شامل قیمت تمام شده به علاوه ۱۰ درصد سود برای مرغداران بوده است یعنی ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان در مرغداری و حدود ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان در کشتارگاه قیمت مرغ میشود که ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان برای مصرفکننده تعیین شده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از مردم خواست با مشاهده تخلف در قیمت گوشت مرغ با دستگاههای نظارتی تماس بگیرند.