بازگشت ۷/ ۱ میلیارد دلار صادراتی در مهرماه

شماره روزنامه: ۵۰۴۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۷۱۵۷۱۵ بازرگانی

دنیای‌اقتصاد : مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در قالب کارگروه پایش رفتار تجاری، کمیته اقدام ارزی و کارگروه تهاتر به‌عنوان ابتکارات وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای تسهیل و تسریع ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان، اقدامات مثبت انجام شده را نتیجه همکاری و هماهنگی نهادهای تاثیرگذار بر تجارت خارجی از جمله گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون و اتاق اصناف، معاونت‌های تولیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین همکاری صمیمانه قوه‌قضائیه اعلام کرد و گفت: سازمان توسعه تجارت ایران به‌عنوان متولی تجارت خارجی کشور و مسوول کارگروه پایش رفتار تجاری و کمیته اقدام ارزی، تلاش‌های خود را در جهت افزایش صادرات غیر‌نفتی، ایفای تعهدات ارزی در جهت ارزآوری با هدف تولید و اشتغال متمرکز کرده و در این مسیر از همکاری کلیه بخش‌های اثرگذار استقبال می‌کند.

بازگشت 7/ 1 میلیارد دلار صادراتی در مهرماه

احسان قمری تشکیل کمیته اقدام ارزی در سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها با حضور نمایندگان گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق اصناف و اتاق تعاون را اثر گذار دانسته و اعلام کرد: تا کنون بیش از ۲ هزار صادرکننده با حضور در کمیته‌های اقدام ارزی نسبت به طرح مشکلات خود در حوزه ایفای تعهدات ارزی و در نتیجه ایفای تعهدات ارزی خود اقدام کرده‌اند که تسریع در بازگشت ارز حاصل از صادرات از ابتدای مردادماه سال‌جاری موید این موضوع است.

دبیر کمیته اقدام ارزی ارائه راهکارهای کارشناسی اجرایی و همچنین استفاده از ابزارهای تشویقی را شاکله اصلی کمیته اقدام ارزی دانسته و تلاش‌های سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها را در این خصوص، قابل تقدیر دانست.

وی افزود: فعالیت استان‌ها در قالب کارگروه اقدام ارزی استانی به‌صورت روزانه رصد شده که بر این اساس استان‌های قم، قزوین، یزد، اصفهان و مرکزی به‌عنوان استان‌های پیشتاز در اجرایی شدن مصوبات کمیته اقدام ارزی درخصوص بالا بودن نسبت بازگشت ارزحاصل از صادرات به کل تعهدات ارزی معرفی شده‌اند.  وی افزود: رصد کارگروه‌های استانی کاملا پویا بوده و نسبت‌های بازگشت ارز حاصل از صادرات استان‌ها به یکدیگر نزدیک بوده که این مساله بیانگر تلاش ارزشمند سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها است.

مدیر کل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران، تشکیل کارگروه پایش رفتار تجاری را براساس تبصره ذیل بند ۶ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات دانسته و اعلام کرد: در این کمیته نسبت به رصد رفتار تجاری صادرکنندگان اقدام شده و حسب مورد نسبت به تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگان اقدام می‌کنند.

وی گفت: در این کارگروه مصادیق سوء رفتار تجاری صادرکنندگان استخراج و بر این اساس تصمیم‌گیری می‌شود.  به گفته قمری، نگاه کمیته اقدام ارزی و کارگروه پایش رفتار تجاری ایجابی بوده و تلاش شده با استفاده از ابزارهای تشویقی و تنبیهی شرایطی فراهم شود تا صادرکنندگان به‌عنوان سربازان خط مقدم صادرات نسبت به صادرات خود اقدام کنند.  قمری با اشاره به صادرات بیش از ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در ۸ ماه منتهی به ۳۰ آبان‌ماه عنوان کرد: خوشبختانه با تلاش‌های انجام شده روند نزولی صادرات غیر‌نفتی کند شده است و به تدریج، شاهد روند رو به رشد صادرات غیر‌نفتی خواهیم بود، ضمن آنکه روند رشد صادرات ماهانه بیانگر این مهم است.

دبیر کمیته اقدام ارزی تناظر کاهش روند نزولی صادرات غیر‌نفتی و افزایش رفع تعهدات ارزی را نتیجه تلاش‌های انجام شده دانست و اعلام کرد: بیش از ۷/ ۱ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات غیر‌نفتی در مهرماه سال‌جاری به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است.

قمری همچنین اظهار کرد: تشکیل کارگروه تهاتر کالایی با حضور بخش‌های تولیدی و صادراتی و به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص رفع تعهدات ارزی سال ۹۸ از دیگر اقدامات انجام شده بوده که با اجرایی شدن آن صادرکنندگان می‌توانند نسبت به واردات مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز صنایع براساس کد تعرفه‌های اعلامی وزارت صنعت، معدن و تجارت توسط صادرکنندگان یا سایر واردکنندگان اقدام کنند. براساس بررسی‌های انجام شده، بخشی از صادرکنندگان در سال ۹۸ به علل مختلف نتوانسته‌اند بخشی از ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند که با استفاده از تمهیدات در نظرگرفته شده در کارگروه تهاتر و زیرساخت‌های طراحی شده در سامانه جامع تجارت صادرکنندگان خواهند توانست نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود اقدام کنند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن