ابوالقاسم جلالی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: از چندی پیش و طبق مصوبه ابلاغی وزارت بهداشت سامانه فروش بلیت هواپیما به سامانه استعلام وزارت بهداشت متصل شده است، حال اگر مسافرانی بخواهند از طریق آژانس‌ها، شرکت‌های هواپیمایی و سایت‌های فروش بلیت هواپیما، اقدام به تهیه بلیت کنند، پیش از صدور بلیت کد ملی آنها در سامانه‌ای که متصل به سامانه بانک اطلاعات کرونا متعلق به وزارت بهداشت است، استعلام می‌شود.

معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: اگر فرد به کرونا مبتلا باشد و دوران زمانی مورد نظر را نگذرانده باشد کد وی قرمز می‌شود و امکان صدور بلیت برای این مسافر وجود ندارد، اما اگر فردی مبتلا نباشد کد وی سبز می‌شود و مجاز به خرید بلیت است.

وی در پاسخ به این سوال که رصد و پایش مسافران کرونایی در زمان صدور بلیت انجام می‌شود یا در زمان چک کردن بلیت مسافران پیش از سوار شدن به هواپیما، گفت: در دو مرحله رصد مسافران کرونایی انجام می‌شود، ابتدا در زمان صدور بلیت و با ارائه کد ملی و ثبت کد ملی در سامانه مربوط به وزارت بهداشت مشخص می‌شود که آیا مسافر بیمار کرونایی هست یا خیر.

وی افزود: برای بار دوم هم در زمان چک کردن بلیت مسافران در فرودگاه و پیش از سوار شدن به هواپیما، مجددا کد ملی مسافران از طریق سامانه وزارت بهداشت که در اختیار شرکت‌های هواپیمایی است استعلام می‌شود و اگر مسافری طبق سامانه وزارت بهداشت، بیمار کرونایی محسوب ‌شود، اجازه سفر ندارد.

معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری اضافه کرد: ضرورت دارد چهارده روز از زمان تست کرونا گذشته باشد و مسافر آزمایش منفی کرونا ارائه دهد.

جلالی در پاسخ به این سوال که ‌آیا همه آژانس‌ها و سایت‌های فروش بلیت هواپیما به این سامانه دسترسی دارند، گفت: بله همه سایت‌ها و آژانس‌ها هنگام فروش بلیت هواپیما با دریافت کد ملی و ثبت آن در سامانه متصل به سامانه وزارت بهداشت، صدور بلیت را برای مسافران کرونایی انجام نمی‌دهند.

بنا بر این گزارش، به تازگی، حریرچی، معاون وزیر بهداشت اعلام کرده است که نرم‌افزارهای ما نشان می‌دهد ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد با تست مثبت کرونا در جامعه حرکت وسیع دارند و به قرنطینه نمی‌روند.