مصوبه ستاد تنظیم بازار برای تامین مایحتاج مردم
مدرسخیابانی گفت: عملیات تامین و توزیع کالاهای اساسی موردنیاز مردم تعطیل بردار نیست و تولیدکنندگان و جامعه صنفی کشور در کنار کادر درمانی ایثارگر، به بهترین شکل امر تولید، توزیع و لجستیک کالاهای مورد نیاز مردم را پیش خواهند برد؛ بنابراین انتشار شایعاتی مبنی بر قرنطینه تهران به شدت تکذیب شده و ستاد تنظیم بازار نیز، در ابلاغیهای سراسری به تمامی استانداران کشور، اعلام کرده که هیچ فعالیتی از جنس تامین اقلام مایحتاج ضروری موردنیاز مردم، متوقف نخواهد شد؛ بلکه آنچه دستخوش تعطیلی است، فعالیتهای غیرضروری و تفریحی مردم است که در شرایط کنونی باید متوقف شود؛ در غیر این صورت به هیچ عنوان، اصل کار و تولید کشور تحتالشعاع قرار نخواهد گرفت و در تمامی ساعات شبانهروز و بهخصوص ایام نوروز سال ۹۹، با قدرت و قوت ادامه خواهد یافت.قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه جلسه فوقالعاده ستاد تنظیم بازار کشور در گفتوگو با خبرنگاران تاکید کرد: در تولید، تامین، توزیع و لجستیک اقلام و مایحتاج عمومی و ضروری مردم بهویژه اقلام و کالاهایی که مرتبط با بیماری کرونا هستند و موردنیاز وزارت بهداشت و درماناند، هیچگونه وقفهای نخواهند داشت.حسین مدرسخیابانی افزود: طی چند روز گذشته، با توجه به تدابیر اتخاذ شده و تامین مناسب انواع اقلام کالایی، بهرغم افزایش تقاضا خوشبختانه هیچ مشکلی در سطح عرضه و تامین کالای مردم بهوجود نیامد و حتما این روند درست تداوم خواهد داشت.
وی اضافه کرد: توصیه اکید هیات دولت، ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت این است که مردم از حضور در تجمعات و فعالیتهای غیرضروری و تردد غیرضرور پرهیز کنند؛ در این راستا با راهداری کشور و پلیس راهنمایی و رانندگی هماهنگی لازم انجام شده است و هیچ محدودیتی در حملونقل اقلام اساسی اعمال نمی شود.مدرسخیابانی با تاکید بر اینکه در همه هشدارهای بهداشتی این اصل که تولید نباید تعطیل شود، باید یک اولویت باشد، ادامه داد: اصل تداوم کار و تولید یک ضرورت است.وی ادامه داد: با توجه به نزدیکی ایام نوروز، جلسه فوقالعاده ستاد تنظیم بازار تشکیل شد تا در این خصوص که چه فعالیتهایی تعطیل و چه فعالیتهایی مشمول ادامه فعالیت باشند، تصمیمگیری کند.
قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی درخصوص مصوبات این جلسه بیان کرد: مقرر شد تا تمام فعالیتهای مرتبط با تامین، توزیع، حمل و لجستیک اقلام و مایحتاج ضروری مردم بهویژه اقلام موردنیاز برای مبارزه با کرونا نهتنها کند نشود، بلکه با شدت و تقویت بیشتری ادامه فعالیت بدهند. مدرسخیابانی همچنین گفت: مردم هیچ نگرانی از لحاظ تولید این اقلام، عرضه در مراکز فروشگاهی و حتی حمل کالاها نداشته باشند. قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی ادامه داد: حتی امروز به سازمان میادین میوهوترهبار تاکید شد تا تعطیلات متداول سالهای گذشته خود را امسال و با توجه به این شرایط به حداقل برساند و تمام کارخانههای تولید شوینده، ماسک و ضدعفونی و تمام مراکز و فروشگاههای عرضه مایحتاج عمومی نیز بدون وقفه در طول تعطیلات مشغول به کار باشند.مدرسخیابانی اضافه کرد: با توجه به اینکه بخشی از کالاهای اساسی در بنادر جنوبی کشور است، ستاد تنظیم بازار ابلاغ کرد تا هیچ محدودیتی در طول جادههای درونشهری و برونشهری کشور برای حمل کالاهای اساسی از بنادر جنوبی و سایر نقاط وجود نداشته باشد.وی اضافه کرد: همه دستگاههای مرتبط با موضوع تخلیه و بارگیری، ترخیص و عرضه کالاها مانند گمرک جمهوری اسلامی، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو موظف به ایجاد شیفتهای فوقالعاده برای تسریع در امور شدند.
قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی یادآوری کرد: سال گذشته فقط عبور و مرور کالاهای فاسد شدنی و سوختی محدودیت داشت اما امسال به غیر از این اقلام، بقیه کالاهای اساسی، شویندهها و مواد موردنیاز بهداشتی مرتبط با بیماری کرونا محدودیتی برای تردد در جادهها نخواهند داشت. مدرسخیابانی درخصوص وضعیت تامین ماسک موردنیاز، تصریح کرد: طبیعتا اولین راهکار برای تامین ماسک استفاده از ظرفیتهای داخل است، به واحدها توصیه کردیم که فعالیت خود را سه شیفته کنند و افزایش تولید را با بهکارگیری حداکثر ظرفیتهای خود داشته باشند. وی اضافه کرد: همچنین از واحدهای کارگاهی مختلف که میتوانستند تولید ماسک کنند مانند پوشاک و خیاطیها و کارخانههای تولید تشک و صندلی خودرو خواسته شده به سمت تولید ماسک بروند که خوشبختانه ظرفیتها در این حوزهها با تامین مواد اولیه مانند پارچه موردنیاز و مورد تایید وزارت بهداشت نیز درحال اضافه شدن است.
قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: کارگاههای اتحادیه صنف پوشاک، بسیج اصناف و حتی تمام واحدهایی که قدرت تبدیل خط تولید خود به تولید ماسک را دارند برای تولید ماسک اضافه شدند و با بهکارگیری ظرفیتهای تولید داخل با گذشت زمان میزان بیشتری نیز تولید میشود. مدرسخیابانی درخصوص تولید الکل موردنیاز نیز گفت: مسائل و مشکلات ما در حوزه الکل از ماسک کمتر است و فاصله ما تا تامین نیاز کشور کمتر از ماسک است.وی ادامه داد: در حوزه الکل تمرکز تاکنون روی مراکز بیمارستانی و درمانی بوده است و از هفته گذشته تصمیم گرفته شد تا ۱۳۰ هزار لیتر الکل در اختیار ۲۲ واحد تولید شوینده قرار بگیرد تا مشخصا مواد و ژل ضدعفونی را تولید و به داروخانهها برای مصرف مردم عرضه کنند که چند روز است وضعیت داروخانهها برای عرضه این محصولات بهتر شده است. قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: البته روزانه ۲۱۵ هزار لیتر الکل نیز در مراکز بیمارستانی و درمانی توزیع میشود.
مدرسخیابانی گفت: روی واردات الکل و ماسک نیز کار میشود، محمولههایی از ماسک رسیده است، تعرفه این اقلام صفر است و تشریفات گمرکی ندارند و اولویت تخصیص ارز آن بهعنوان اولویت اصلی ابلاغ شده است و حتی مقرر شد که این اقلام بدون ثبتسفارش واردات بشود و بههنگام ترخیص ثبتسفارش انجام شود.
وی درخصوص تامین دستکش نیز افزود: در تامین دستکش مشکل نداریم و فقط باید در شبکه توزیع عرضه شود و با هماهنگیهای انجام شده با وزارت بهداشت در داروخانهها به اندازه مناسب عرضه میشود. قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: دو شبکه برای عرضه این اقلام در این شرایط خاص داریم، یکی شبکه مراکز درمانی و بیمارستانی است که اولویت وزارت بهداشت نیز هست و یکی صرفا داروخانهها است.مدرسخیابانی افزود: پیرو ابلاغیه وزیر کشور و هماهنگی انجام شده با استانداران سراسر کشور، هیچکدام از استانها مانع جابهجایی اقلام بهداشتی اعم از ماسک، الکل، محصولات ضدعفونیکننده و... نخواهند شد. وی تصریح کرد: با توجه به افزایش تولید ماسک از محل تولیدات کارگاهی و صنفی، روند عرضه این کالا در سطح داروخانهها نیز افزایشی است، البته فاصله بین تولید و تقاضا تا حدی زیاد بوده و تمام تلاش ما به کاهش این فاصله از طریق فعالسازی تمامی ظرفیتهای تولیدی حتی از طریق تغییر خطوط تولید برخی واحدها معطوف شده است.
قائممقام وزیر صمت با اشاره به تاکیدات صورت گرفته درخصوص کاهش تردد مردم در سطح شهرها و بهخصوص بازار و از طرفی با لحاظ مایحتاج عمومی مردم و اهمیت حمایت از برخی کسبوکارها مانند پوشاک کیف، کفش و... که در شرایط حاضر با مشکلاتی مواجه شدهاند جشنواره فروش اینترنتی به آدرس... در دستور کار قرار گرفته است.مدرسخیابانی گفت: حدود ۸۰ فروشگاه اینترنتی و ۶ رسته کالایی برای مشارکت در جشنواره فروش اینترنتی شناسایی شدهاند و همه واحدهای توزیعی کشور میتوانند کالاهای خود را عرضه کنند، این جشنواره تا بیست و نهم اسفند برقرار بوده و حتی امکان تمدید آن نیز وجود دارد؛ البته در این روش فروش کالا سعی شده است با لحاظ استانداردهای بهداشتی در بستهبندی و ارسال کالا از ظرفیت سیستم حملونقل عمومی داخل شهری نیز برای انتقال کالا استفاده شود و مردم میتوانند از طریق سایت اینماد در صورت شکایت از روند عرضه یا نوع کالا موارد مدنظر خود را به اطلاع نهادهای نظارتی ما برسانند. وی تاکید کرد: موادغذایی و مایحتاج ضروری روزمره مردم تعطیلپذیر نیست و هرگونه محدودیت اگر وجود داشته باشد صرفا برای موارد غیرضروری است البته چیزی که مدنظر دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا است، تعطیلی و توقف فعالیتهای غیرضروری در سطح کشور است.