شماره روزنامه ۶۱۹۲
|

لزوم تدوین قوانین کافی در حوزه تبادل رمز ارز؛

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی ابتدا باید مقررات مربوط به فعالیت سکوهای تبادل رمزارز‌ها را تدوین کرده و شرایط کار آن‌ها را روشن کند، سپس باید حوزه اختیارات و شروط نظارتی خود را برای این نوع فعالیت‌ها روشن نماید تا از ایجاد هرگونه ابهام و نگرانی در میان کاربران جلوگیری شود.

تالار ارز تجاری به تقاضای غیررسمی پاسخ نمی‏‏‌دهد؛

بانک‌مرکزی درتلاش است تا مرجعیت نرخ ارز را در کشور تغییر دهد. این نخستین‌بار نیست که مقامات اقتصادی کشور تلاش می‌کنند از اعتبار نرخ‌های غیررسمی کاسته و به اعتبار نرخ‌های رسمی ارز بیفزایند.

    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • لزوم تدوین قوانین کافی در حوزه تبادل رمز ارز؛

    چرا حساب های کاربران بدون اطلاع قبلی بسته شد؟

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی ابتدا باید مقررات مربوط به فعالیت سکوهای تبادل رمزارز‌ها را تدوین کرده و شرایط کار آن‌ها را روشن کند، سپس باید حوزه اختیارات و شروط نظارتی خود را برای این نوع فعالیت‌ها روشن نماید تا از ایجاد هرگونه ابهام و نگرانی در میان کاربران جلوگیری شود.
  • در «نشست خبری سکوهای تبادل رمزارز پیرو مسدودی خدمات پرداخت» مطرح شد؛

    رمزارزها در تنگنا

    دنیای اقتصاد: فعالان حوزه رمزارز با انتقاد از مسدود سازی درگاه‌های پرداخت سکوهای تبادل رمزارز، خواستار شفافیت و تعامل بیشتر نهادهای مسوول شدند. آنها معتقدند این تصمیمات علاوه بر آسیب به کسب‌وکارهای رسمی، موجب تقویت بازارهای غیررسمی و افزایش ریسک در معاملات رمزارزی می‌شود.
  • تاکید معاون اول رئیس جمهور بر تک نرخی شدن ارز؛

    از نخبگان خواهش می‌کنیم به دولت کمک کنند

    دنیای اقتصاد: معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر تک نرخی شدن ارز، گفت: متاسفانه ارزی که معمولاً به حساب مردم گذاشته می‌شود به جز ارز کالاهای اساسی، ارز آزاد است. حالا اگر تولید و وارد کننده ارز دیگری گرفته باشند، مابه‌التفاوت آن به مردم پرداخت نمی‌شود.
  • ارز چندنرخی، بلای جان اقتصاد ایران؛

    دولت چهاردهم برای حذف ارز چندنرخی چه برنامه ای دارد؟

    دنیای اقتصاد: چندنرخی بودن ارز به‌عنوان یکی از موضوعات پیچیده و چالش‌برانگیز اقتصادی، نیازمند بازنگری و اصلاحات اساسی است. سیاست‌های ارزی باید به‌گونه‌ای تنظیم شوند که از ایجاد فساد و رانت جلوگیری کنند و به بهبود وضعیت اقتصاد کشور و تقویت صادرات کمک کنند.
  • دریافت کنندگان چک کاغذی بخوانند؛

    وضعیت اعتباری صادرکننده را بررسی کنید

    دنیای اقتصاد: گیرندگان چک کاغذی در زمان تایید دریافت چک به وضعیت اعتباری صادرکننده چک، تطبیق مشخصات چک کاغذی با مندرجات چک در سامانه صیاد و به نام گیرنده چک دقت کنند.
  • توییت عبدالناصر همتی در خصوص FATF؛

    روایت وزیر اقتصاد از موافقت رهبر انقلاب با بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص

    دنیای اقتصاد: عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی از موافقت رهبر معظم انقلاب با بررسی مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.
  • «دنیای‌اقتصاد» عواقب تثبیت نرخ ارز ترجیحی در بودجه سال آینده را بررسی می‌کند

    حکم تشدید شکاف ارزی

    درحالی‌که بسیاری از نهادهای پژوهشی نظیر مرکز پژوهش‌های مجلس، پژوهشکده پولی و بانکی و اقتصاددانان تاکید می‌کنند که تداوم تزریق ارز ترجیحی با نرخ ثابت ۲۸هزار و ۵۰۰تومان، نتوانسته اهداف حمایتی و کنترل نرخ کالاهای اساسی را برآورده کند، برخی سیاستگذاران بر تداوم آن تاکید دارند. به تازگی مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزایش نرخ ارز ترجیحی را مغایر با سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه دانسته است که با این تصمیم در سال آینده شکاف نرخ ارز ترجیحی و نرخ بازار ارز تجاری تشدید خواهد شد. این در حالی است که مسوولان دولت چهاردهم با توجه به عواقب و خسارت‌ها به دنبال کاهش شکاف نرخ‌های ارزی بودند و قصد داشتند نرخ ارز ترجیحی را به ۳۸هزار و ۵۰۰تومان برسانند که با آن مخالفت شد. به نظر می‌رسد که اعمال نظرهای متفاوت درخصوص سیاست‌های ارزی، یکی از موضوعاتی است که باعث شده است سیاست چندنرخی شدن ارز تداوم یابد.
  • بازار ارز به آرامش می‌رسد؟

    عدم توقف دلار آزاد

    نرخ دلار آزاد در بازار روز گذشته مجددا افزایش یافت. این درحالی است که عمده تزریق‌های بانک‌مرکزی در بازار تجاری صورت می‌گیرد. نهاد بازارساز قصد دارد با افزایش حجم معاملات رسمی مرجعیت نرخ ارز را از نرخ‌های غیررسمی به نرخ‌های تجاری تغییر دهد. اما همچنان مشاهده می‌شود که انتظارات تورمی از بازار آزاد جهت می‌گیرد.
  • چهارشنبه سکه ضرب سال ۱۴۰۳ عرضه می‏‌شود

    مرکز مبادله ایران: روز چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال۱۴۰۳ و تمام سکه بهار آزادی ضربسال ۱۴۰۳ بانک مرکزی، بدون بسته‌بندی عرضه می‌شود. متقاضیان برای ثبت سفارش در پنجاه‌وپنجمین حراج می‌توانند از طریق سامانه مرکز مبادله ایران به نشانه اینترنتی market.ice.ir اقدام کنند. بازه واریز وجه برای شرکت در این حراج، ساعت ۸ تا ۲۳روز سه‌شنبه مورخ ۱۱دی‌ماه است.
  • نکول وام کارت‌های اعتباری در آمریکا به سقف ۱۴ ساله رسید

    غافل‌گیری آمریکایی‌ها از رشد تورم

    نکول وام کارت‌های اعتباری در ایالات‌متحده به بالاترین سطح از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ رسیده است. این مساله نشان‌دهنده کاهش سلامت مالی مصرف‌کنندگان کم‌درآمد پس از سال‌ها دست‌وپنجه نرم کردن با تورم بالاست. کارشناسان احتمال می‌دهند که رشد نکول وام کارت‌های اعتباری، در ماه‌های آینده نیز ادامه‌دار باشد.
  • پیش‌‌‌بینی تورم ترکیه در ۲۰۲۵

    ایسنا: تورم ترکیه در ماه دسامبر به ۴۵.۲ درصد رسید و پیش‌‌‌بینی می‌شود در پایان سال ۲۰۲۵ به ۲۶.۵ درصد کاهش یابد. نتایج نظرسنجی رویترز نشان داد که انتظار می‌‌‌رود نرخ تورم ترکیه در ماه دسامبر نسبت به ماه قبل ۱.۶۱ درصد افزایش یابد و به ۴۵.۲ درصد نسبت به سال قبل برسد و نرخ سالانه آن تا پایان سال ۲۰۲۵ به ۲۶.۵ درصد نزول کند. نتایج برآورد میانه تخمین ۱۰ اقتصاددان نشان می‌دهد که تورم سالانه در ماه دسامبر از ۴۷.۰۹ درصد در ماه نوامبر به ۴۵.۲ درصد در ماه دسامبر کاهش یافته است که به انتهای بالای محدوده پیش‌‌‌بینی پایان سال بانک مرکزی نزدیک‌‌‌ است؛ پیش‌‌‌بینی‌‌‌ها از ۴۴.۹درصد تا ۴۵.۵۴ درصد متغیر بود.
  • ۵۲.۸ میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    بانک مرکزی: از اول فروردین ماه تا ۱۰ دی ماه امسال بیش از ۵۲میلیارد و ۸۷۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی و خدمات تامین شده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۱۱ میلیارد دلار و ۵۴ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۴۰ میلیارد و ۷۴۶ میلیون دلار و برای خدمات یک میلیارد و ۷۳میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است. حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۱۰ دی ماه، ۷۴۵ میلیون درهم، ۱۱۲میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است. طی این دوره هزار و ۱۳۵ معامله در نتیجه هزار و ۸۷۳ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی(مچینگ) انجام گرفت. همچنین تعداد ۵۳۹ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک‌های عامل در این سامانه انجام داده‌‌‌اند.
  • کاهش تولید در اقتصاد ژاپن

    ایسنا: نتایج یک نظرسنجی نشان داد که فعالیت کارخانه‌ای ژاپن با سرعت کمتری در دسامبر کاهش یافت و پس از سقوط‌‌‌های اخیر به ثبات نزدیک‌‌‌تر شد. شاخص نهایی مدیران خرید در دسامبر به ۴۹.۶ افزایش یافت که نشان‌دهنده ضعیف‌ترین انقباض در سه ماه اخیر است. این شاخص کمی بالاتر از ۴۹.۵ در ماه نوامبر بود، اما زیر آستانه ۵۰ باقی ماند که رشد را از انقباض برای ششمین ماه متوالی جدا می‌‌‌کند. زیرشاخص تولید در دسامبر برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافت، اما این انقباض نیز کندتر از ماه گذشته بود. تولیدکنندگان اظهار کردند که کاهش سفارش‌های جدید عامل اصلی کاهش تولید بوده است. سفارش‌های جدید برای نوزدهمین ماه متوالی به دلیل کاهش تقاضا در بازارهای داخلی و خارجی کاهش یافت. برخی از شرکت‌ها در این نظرسنجی پیشنهاد کردند که بازار نیمه هادی‌‌‌ها پشت ضعف در سفارش‌های جدید است. اشتغال در دسامبر افزایش یافت و سقوط خود را در نوامبر معکوس کرد و به بالاترین سطح خود از آوریل رسید. شرکت‌های شرکت‌‌‌کننده در این نظرسنجی گفتند که به دلیل کمبود نیروی کار و همچنین آماده‌‌‌سازی برای تقاضای آینده، کارگران بیشتری را استخدام کردند. رویترز گزارش کرد که قیمت‌‌‌های نهاده‌ها با قوی‌‌‌ترین سرعت از اوت تا کنون رشد کردند و شرکت‌ها به قیمت‌‌‌های بالاتر مواد خام و نیروی کار اشاره کردند. ین ضعیف تورم را نیز افزایش داد. شرکت‌ها برای مقابله با افزایش قیمت‌‌‌ها، قیمت‌‌‌های تولید خود را با سریع‌ترین نرخ در پنج ماه اخیر افزایش دادند.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • نبض اقتصاد و اوضاع سیاست در ۲۰۲۴ چطور رقم خورد؟

    سال رونق بازارهای جهانی

    در سالی که گذشت، بسیاری از بازارهای مهم، از جمله طلا و بیت‌‌‌کوین، با رشد چشمگیری مواجه شدند. درحال حاضر بیشتر بازارها تغییرات چندانی ندارند و منتظر انگیزه‌‌‌های جدید بنیادی برای حرکت هستند. این گزارش عملکرد بازارهای پربازده در سال ۲۰۲۴ تحت‌تاثیر سیاست‌‌‌های پولی، تغییرات اقلیمی و تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک را بررسی می‌کند.
  • تالار ارز تجاری به تقاضای غیررسمی پاسخ نمی‏‏‌دهد؛

    چالش تغییر مرجعیت بازار ارز

    بانک‌مرکزی درتلاش است تا مرجعیت نرخ ارز را در کشور تغییر دهد. این نخستین‌بار نیست که مقامات اقتصادی کشور تلاش می‌کنند از اعتبار نرخ‌های غیررسمی کاسته و به اعتبار نرخ‌های رسمی ارز بیفزایند.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • روز پرتردد رییس کل؛

    عرضه ارز افزایش می‌یابد؛ آغاز عرضه ارز پتروشیمی‌ها به بازار ارز تجاری از هفته آینده

    دنیای اقتصاد: رئیس کل بانک مرکزی، از ورود هلدینگ های پتروشیمی در بازار ارز تجاری از هفته آینده خبرداد.
  • مبلغ عیدی کارگران مشخص شد؛

    کدام کارگران ۲۱ میلیون عیدی می‌گیرند؟

    دنیای اقتصاد: کلیه کارفرمایان و واحدهای مشمول قانون کار امسال باید حداقل ۱۴ میلیون و ۳۳۲ هزار تومان و حداکثر ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان عیدی و پاداش پایان سال به کارگران خود پرداخت کنند.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    نقدینگی آبان ۱۴۰۳ از مرز ۹۳۰۰ هزار میلیارد تومان گذشت

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام بانک مرکزی، حجم نقدینگی در آبان ۱۴۰۳ به رقم ۹۳۹۲۲.۱ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ معادل ۱۹.۲ درصد رشد داشته است.
  • براساس آخرین گزارش بانک مرکزی؛

    حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله تا ۱۰ دی ماه اعلام شد

    دنیای اقتصاد: بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۱۰ دی ماه، ۷۴۵ میلیون درهم، ۱۱۲ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است.
  • پیش‌بینی‌ها از چشم انداز قیمت نقره در سال ۲۰۲۵؛

    قیمت هر اونس نقره به ۵۰ دلار می‌رسد

    دنیای اقتصاد: بسیاری از تحلیلگران معتقدند سال ۲۰۲۵ قیمت هر اونس نقره به ۵۰ دلار هم می‌رسد؛ هر چند بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد؛ در سال‌های پیش رو روند منحنی نرخ نقره صعودی است.
  • چشم‌انداز دارایی‌ها بررسی شد؛

    تغییر فاز شاخص بازارها

    شاخص کل بورس پس از یک رالی قدرتمند ۳۹درصدی از ۲آبان، دیروز ۱.۷۶درصد از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح ۲میلیون و ۷۷۷ هزار واحدی رسید. به گمان بسیاری از کارشناسان، بازار سهام هنوز پتانسیل صعود در روزهای آتی را دارد. همزمان با این اتفاق، نرخ ارز در بازار آزاد نیز نوسانات کاهشی را تجربه کرد و دلار به ابتدای کانال ۸۰هزار تومان رسید. این افت قیمت‌ها می‌تواند ناشی از اصلاح نرخ بازار یا تلاش بازارساز در جهت ثبات‌بخشی به بازار باشد.
  • شاخص تورم نقطه‌ای به کف ۴ و نیم سال اخیر رسید

    رفع حبس تورم بانک مرکزی

    به تازگی و پس از تاخیری طولانی آمارهای مربوط به تورم مصرف‌کننده توسط بانک مرکزی منتشر شده‌اند. بر اساس این گزارش، نرخ تورم نقطه‌ای در آذرماه۱۴۰۳ برابر با ۳۳.۸درصد بوده است که کف ۴ و نیم‌سال اخیر محسوب می‌شود.
  • عضو هیات انتظامی بانک مرکزی:

    احتمال عقب‌‌‌نشینی قیمت دلار بالاست

    تسنیم: عضو هیات انتظامی بانک مرکزی با بیان اینکه عمده دلیل افزایش نرخ ارز غیرواقعی و ناشی از هیجانات و سنگ‌اندازی‌های دشمنان است، گفت: نرخی که در چهارراه استانبول و کانال‌‌‌های تلگرامی تعیین می‌شود، نمی‌تواند ملاک نرخ ارز برای تولیدکنندگان و مردم باشد.
  • عرضه گسترده ارز در راه است؟

    تسنیم: شب گذشته جلسه هماهنگی شرکت‌های بزرگ پتروشیمی برای عرضه گسترده ارز در مرکز مبادله ارز و طلا برگزار شد. حضور بزرگ‌ترین شرکت‌های پتروشیمی کشور از جمله هلدینگ خلیج‌فارس، تاپیکو، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه‌گذاری اهداف، پتروفرهنگ و سرمایه‌گذاری بازنشستگی کشوری در این جلسه هماهنگی قطعی بود و گفته می‌شود سایر شرکت‌های بزرگ پتروشیمی هم در این جلسه حضور داشتند. عرضه گسترده ارز توسط این شرکت‌ها که همگی متعلق به نهادهای حاکمیتی هستند، اثر زیادی بر بازار ارز خواهد داشت. به نظر می‌رسد لازم بود این هماهنگی زودتر از این اتفاق می‌افتاد تا بازار ارز دچار التهابات مخرب نشود.
  • نتایج نظرسنجی رویترز از ۱۰ اقتصاددان؛

    پیش‌‌‌بینی ارزش روبل روسیه در سال ۲۰۲۵

    ایسنا: نتایج نظرسنجی رویترز از ۱۰ اقتصاددان نشان داد که انتظار می‌‌‌رود روبل روسیه در ابتدای سال ۲۰۲۵ تضعیف شود و هر دلار ارزشی معادل ۱۰۰ روبل داشته باشد و به تدریج تا پایان سال به ۱۰۸ روبل به ازای دلار آمریکا کاهش یابد. با اعمال تحریم‌های مالی جدید آمریکا علیه روسیه، روبل در ماه نوامبر به پایین‌‌‌ترین سطح خود تقریبا طی ۲ سال اخیر سقوط کرد، اما پس از مداخله بانک مرکزی روسیه، تا حدی جایگاه خود را به دست آورده است.
  • بحران سیاسی، اقتصاد کره‌جنوبی را تهدید می‌‌‌کند

    ایبنا: تشدید بحران سیاسی در کره‌جنوبی، پول محلی و اعتماد به اقتصاد را به ویژه پس از برکناری رئیس‌جمهور و جانشین موقت او تهدید می‌‌‌کند. به گزارش المیادین، وون کره به پایین‌‌‌ترین سطح خود از سال ۲۰۰۹ سقوط کرد و از زمان تلاش رئیس‌جمهور یون سوک یول برای اعمال حکومت نظامی در ابتدای دسامبر امسال، کاهش تقریبا مداومی را ثبت کرده است.اگرچه تلاش برای برقراری حکومت نظامی شکست خورد، اما کشور را شوکه کرد و در یک بحران شدید سیاسی فرو برد.
  • کاهش رشد خرده‌‌‌فروشی در اسپانیا

    تسنیم: موسسه ملی آمار اسپانیا اعلام کرد که فروش بخش خرده‌‌‌فروشی این کشور در ماه نوامبر نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش یافته، که پایین‌‌‌تر از رشد ۳.۴ درصدی ماه اکتبر و همچنین کمتر از پیش‌‌‌بینی تحلیلگران (۲.۸ درصد) بوده است. به گزارش یورونیوز، این رقم، کندترین نرخ رشد در تجارت خرده‌‌‌فروشی از ژوئن سال جاری محسوب می‌شود و عمدتا به دلیل کاهش هزینه برای مواد غذایی که از ۲.۲ درصد در اکتبر به ۱.۵ درصد در نوامبر رسید و کاهش هزینه برای کالاهای غیرغذایی که از ۵.۹ درصد به ۱.۲ درصد افت کرد، بوده است.