شماره روزنامه ۶۱۲۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۲۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۱۲۴

  • تورم ونزوئلا کمتر از ایران

    دنیای اقتصاد: آمارها نشان می‌دهد که تورم ونزوئلا نه تنها دیگر «ونزوئلایی» نیست، بلکه حتی کمتر از بسیاری از کشورها نظیر ایران شده است. بر اساس آخرین آمارهای منتشرشده در ماه سپتامبر نرخ تورم نقطه به نقطه ونزوئلا به رقم ۲۵.۷درصد رسیده است. این در حالی است که بر اساس آخرین گزارش منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه به نقطه کشور در شهریورماه معادل ۳۱.۲درصد بوده است. از سوی دیگر، نرخ تورم ماهانه سپتامبر ونزوئلا نیز به رقم ۰.۸درصد رسیده که این رقم نیز در شهریورماه برای ایران ۱.۷درصد بوده است. کاهش شدید نرخ تورم ونزوئلا در ماه‌های اخیر، بیش از اینکه ناشی از سیاستگذاری ایجابی باشد، ناشی از متوقف کردن ماشین چاپ پول و کمرنگ شدن تحریم‌ها بوده است. اخیرا دولت مادورو برخی از سیاست‌های ریاضتی را برای کنترل هزینه‌های دولتی و جلوگیری از چاپ بی‌رویه پول به‌کار گرفته است. همچنین ونزوئلا در ماه‌های اخیر توانسته صادرات مناسب نفتی داشته باشد و بر اساس آخرین آمارها میزان صادرات نفتی این کشور، به حدود ۹۰۰هزار بشکه در ماه اوت رسیده که بیشترین رقم در ۴سال اخیر بوده است. اگرچه هنوز تنش‌های جدی میان ونزوئلا و آمریکا وجود دارد، اما در حال حاضر برخی از معافیت‌های ایجادشده باعث شده است که وضعیت تحریم‌ها کمرنگ شود. در سال۲۰۲۳ با کاهش تحریم‌ها، شرکت‌های بین‌المللی توانستند فعالیت‌های خود را در ونزوئلا گسترش دهند و این موضوع باعث افزایش تولید و صادرات نفت ونزوئلا شد. حتی ردپای حضور برخی از شرکت‌های آمریکایی در صنعت نفت این کشور نیز مشاهده می‌شود. اگرچه در انتخابات اخیر ونزوئلا، چالش های مادورو با دولت بایدن دوباره تشدید شد، اما این موضوع باعث تشدید تحریم‌های نفتی نشد و دولت مادورو به لطف درآمدهای نفتی و برخی اصلاحات ریاضتی توانست نرخ تورم را کاهش دهد. نکته دیگر اینکه کاهش نرخ تورم ونزوئلا بسیار شدید بوده، اما این موضوع نمی‌تواند تضمین کند که این کشور توانسته نرخ تورم را به شکل پایدار مهار کند و نیاز به اصلاحات اقتصادی عمیق وجود دارد.
  • دلار رسمی بر قله ۵۰

    دنیای اقتصاد: نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات رسمی مرکز مبادله ارز و طلا مجددا افزایش یافت. نرخ ارز در معاملات رسمی سال جاری روند افزایشی کم‌شیب، اما مستمری را سپری کرده است. به عقیده تحلیلگران این روند افزایشی با کمتر کردن شکاف میان بازارهای ارز کشور زمینه‌ساز کاهش رانت می‌شود. روز گذشته قیمت اسکناس دلار در معاملات رسمی از مرز ۵۰ هزار تومان عبور کرد.
  • تعرفه‌های تو خالی ترامپی

    دنیای‌اقتصاد – علیرضا کتانی: ماه گذشته جرد گولدن، نماینده کنگره آمریکا با پیشنهاد طرحی در رابطه اعمال تعرفه ۱۰درصدی بر تمامی واردات به آمریکا پیامی مهم را اعلام کرد. اگرچه لایحه او هیچ شانسی برای تبدیل شدن به قانون ندارد، اما موضوع فقط این نیست که گولدن اولین کسی است که به‌طور رسمی پیشنهاد تعرفه عمومی دونالد ترامپ را پیگیری کرده است، بلکه مهم‌تر از آن، این است که گولدن یک دموکرات است. طرح او نشان‌دهنده این واقعیت است که تعرفه‌ها که مدت‌ها به‌عنوان ابزاری منسوخ در سیاست اقتصادی شناخته می‌شدند، اکنون در بخش زیادی از طیف سیاسی آمریکا مورد توجه قرار گرفته‌اند.
  • قرض به‌صورت دلار و سکه اشکالی ندارد

    ایلنا: رئیس شورای فقهی بانک مرکزی با بیان اینکه استقراض ارزی یا طلا و سکه اشکال شرعی ندارد و مردم می‌توانند از این روش استفاده کنند، گفت: در شرایط تورمی مردم می‌توانند به جای ریال به یکدیگر ارز، طلا و سکه قرض دهند و در این‌باره منع شرعی وجود ندارد؛ به شرطی که مازاد آن را مطالبه نکنند.
  • تامین ۳۶.۶میلیارد دلار ارز واردات

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۲۱مهر ماه امسال، ۳۶میلیارد و ۶۶۰میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۷میلیارد و ۹۸۹میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۹میلیارد و ۶۹۰میلیون دلار، برای خدمات ۸۶۰میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸میلیارد و ۱۲۱میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • نرخ بهره بین بانکی کم شد

    ایسنا: براساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته سوم مهرماه با کاهش ۰.۰۵واحد درصدی به ۲۳.۶۸درصد رسید. داده‌های بانک مرکزی از آخرین آمار نرخ سود بین بانکی در پایان هفته سوم مهرماه سال جاری، حاکی از کاهش ۰.۰۵واحد درصدی نرخ سود بین بانکی در چهارشنبه، ۱۸مهرماه است. بر این اساس نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول مهرماه از ۲۳.۷۴ به ۲۳.۷۳درصد در پایان هفته دوم مهرماه رسید و در پایان هفته سوم مهرماه با کاهش ۰.۰۵واحد درصدی به ۲۳.۶۸درصد رسید. مطابق آمارهای بانک مرکزی، ماه گذشته، در پایان هفته سوم شهریور ماه (۲۱شهریور) نرخ بهره بین بانکی با کاهش ۰.۰۳واحد درصدی به ۲۳.۶۸درصد رسید. با این حال، در هفته پایانی شهریورماه، نرخ بهره بین بانکی با افزایش ۰.۰۲واحد درصدی از ۲۳.۶۸ به ۲۳.۷ درصد جهش یافت و در هفته ابتدایی مهر ماه، (چهارم مهر) به ۲۳.۷۴درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تاکنون بوده است. نرخ بهره بین بانکی از شهریورماه سال جاری تا هفته سوم مهر در محدوده ۲۳.۷درصد در نوسان بوده است.
  • رشد مثبت در سایه حزب کارگر

    دنیای اقتصاد: اقتصاد بریتانیا در ماه اوت پس از دو ماه رکود، ۰.۲ درصد رشد کرد. این رشد به کمک توسعه گسترده در خدمات، تولید و ساخت‌و‌ساز رخ داد. این در حالی است که رشد اقتصادی این کشور در ماه‌های ژوئیه و ژوئن صفر بود. کارشناسان هشدار دادند که اگر دولت کارگر نتواند چالش‌های مالی این کشور را حل کند، بریتانیا در فناوری‌های مالی از سایر کشورها عقب خواهد ماند.
  • برگزاری بیست و دومین حراج سکه؛ ۲۳ مهرماه

    مرکز مبادله ایران: بیست و دومین جلسه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران در روز دوشنبه مورخ ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳، برگزار می‌شود. بر اساس شیوه‌‌نامه نحوه برگزاری حراج سکه طلا در سامانه مرکز مبادله ارز و طلای ایران مورخ ۱۳ شهریورماه ۱۴۰۲ منتشره در تارنمای رسمی (www.ice.ir)، بیست و دومین جلسه حراج سکه طلا در روز دوشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳، از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir برگزار می‌شود و دارایی موضوع حراج، تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته‌بندی است.
  • قدرت خرید در ژاپن کاهش یافت

    مهر: کاهش دستمزدهای واقعی و نرخ مصرف در ماه اوت در ژاپن احتمالا مسیر افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن را ناهموار خواهد ساخت. دستمزدهای تعدیل‌‌‌شده براساس تورم ژاپن در کنار نرخ مصرف خانوارها در ماه اوت کاهش یافت، اما تحلیلگران می‌گویند که روندهای اساسی به بهبود تدریجی در پرداخت و مصرف اشاره دارد و باید از برنامه‌های بانک مرکزی برای افزایش بیشتر نرخ بهره حمایت کند. بر اساس تاریخی که وزارت بهداشت، کار و رفاه روز سه‌‌‌شنبه منتشر کرد، دستمزدهای واقعی در چهارمین اقتصاد بزرگ جهان در ماه اوت نسبت به ماه مشابه سال قبل ۰.۶درصد کاهش‌‌‌یافته است. این کاهش پس از افزایش ۰.۳درصدی تجدیدنظر شده در ماه ژوئیه رخ داد.
  • جنوب آسیا سریع‌‌‌ترین رشد اقتصادی در جهان را دارد؟

    ایسنا: بانک جهانی پیش‌‌‌بینی رشد جنوب آسیا در سال ۲۰۲۴ را تغییر داد. بانک جهانی اعلام کرد پیش‌‌‌بینی رشد اقتصادی جنوب آسیا برای سال ۲۰۲۴ را از ۶ درصد به ۶.۴ درصد تغییر داده است تا این منطقه در مسیر سریع‌‌‌ترین رشد در جهان باشد. این موسسه در گزارشی اعلام کرد بازگشایی پتانسیل‌‌‌های دست نخورده با افزایش مشارکت زنان در نیروی کار و گشایش بیشتر در تجارت و سرمایه‌‌‌گذاری جهانی می‌تواند به رشد سریع‌تر منطقه کمک کند.
  • رتبه اقتصادی فرانسه منفی شد

    ایسنا: موسسه رتبه‌‌‌بندی فیچ چشم‌‌‌انداز فرانسه را منفی اعلام کرد. موسسه اعتبارسنجی فیچ چشم‌‌‌انداز بلندمدت فرانسه را به منفی تغییر داد و در عین حال رتبه آن را در- ‌AA نگه داشت. این شرکت به افزایش خطرات سیاست مالی اشاره و بیان کرد بدهی دولت تا سال ۲۰۲۸ به سمت ۱۱۸.۵ درصد تولید ناخالص داخلی حرکت خواهد کرد. این موسسه رتبه‌‌‌بندی اعلام کرد تجزیه سیاسی بالا و دولت اقلیت، توانایی فرانسه را برای ارائه سیاست‌های یکپارچگی مالی پایدار پیچیده می‌‌‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر