شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۸۲

  • سنگ بنای مهار تورم؟

    دنیای اقتصاد: قانون جدید بانک مرکزی در سال۱۴۰۲ با هدف تقویت نظارت بر نظام بانکی و افزایش اختیارات بانک مرکزی تصویب شده است. این قانون به بانک مرکزی این اختیار را می‌دهد تا بر عملکرد بانک‌ها نظارت دقیق‌تری داشته باشد و در صورت لزوم، نسبت به اصلاح ساختار آنها اقدام کند. با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که بانک مرکزی برای ایفای نقش موثر خود در کنترل تورم، مدیریت ناترازی بانکی و بهبود دسترسی به اعتبار، به اصلاحاتی در قانون نیاز دارد.
  • حمایت ۵۹ دلار از دست رفت

    دنیای اقتصاد: روز گذشته نرخ نقدی دلار آزاد در معاملات بازار تهران به نیمه نخست کانال ۵۸ هزار تومانی رسید. با توجه به بازه نوسانات قیمت این ارز می‌توان گفت دلار در کف ۲۰ روزه خود قرار گرفته است. تحلیلگران فاصله گرفتن ریسک‌های سیاسی از بازار را عامل این افت نرخ قابل توجه می‌دانند.
  • نزول تورم در میان ناآرامی‌ها

    دنیای اقتصاد: تورم نقطه به نقطه ونزوئلا در ماه ژوئیه با کاهش ۷.۸واحد درصدی نسبت به ماه ژوئن به ۴۳.۶درصد رسید. این کمترین میزان تورم در ۱۱سال گذشته است. همچنین در هفتمین ماه سال۲۰۲۴، تورم ماهانه این کشور به ۰.۷درصد رسیده است. نگاهی به تحولات اقتصاد ونزوئلا در یک‌سال گذشته نشان می‌دهد که با وجود ناآرامی‌های سیاسی که در این کشور وجود دارد، ترکیبی از اتخاذ سیاست‌های اقتصادی مهار تورم، مذاکرات بین‌المللی، کاهش تحریم‌ها و در نهایت افزایش درآمدهای نفتی، دلایل اصلی کاهش تورم بوده است. برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی ونزوئلا، چنین دستاوردهایی شکننده است، اما می‌توان از این فرصت‌ها برای انجام اصلاحات بنیادی در اقتصاد این کشور بهره برد.
  • اخطار بانک مرکزی به شبکه بانکی

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی در بخشنامه‌ای خطاب به مدیران عامل شبکه بانکی اعلام کرد: اولویت در پرداخت تسهیلات بانکی با محوریت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و تسهیلات موضوع قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، قانون جهش تولید مسکن و... است و هرگونه اعطلای تسهیلات بدون در نظر گرفتن اولویت‌های یادشده فاقد وجاهت است و مورد پذیرش نیست.به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، بخشنامه شماره ۱۱۹۶۲۸.۰۳ مورخ ۲۷مرداد ماه سال‌جاری به شرح زیر است: اخیرا مشاهده شده است که برخی از بانک‌ها و موسسات اعتباری اقدام به انجام تبلیغات گسترده برای وکالتی کردن حساب بانکی به همراه بهره‌مندی از تسهیلات قرض‌الحسنه یا ارائه اعتبار به مشتریان با نرخ‌های سود ترجیحی کرده‌اند.
  • دوسوم افراد گزارش اعتباری ندارند

    شادا: به گفته وزیر اقتصاد، سامانه اعتبارسنجی شامل اطلاعات جامعی درخصوص همه افراد در جامعه است تا همه بتوانند دسترسی بهتری بدون دغدغه ضمانت، به تسهیلات داشته باشند؛ در عین حال بد حساب‌ها نیز متوجه عملکرد خود باشند. سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفت‌وگو با بخش خبری نیمروزی سیما درخصوص الگوی جدید اعتبارسنجی گفت: یکی از موانع بزرگ شبکه بانکی کشور برای عبور از مانع وثایق و ضامن برای برای آنکه مردم از خوش‌حسابی خود برای تسهیل در دریافت تسهیلات یا خدمات بیمه‌ای، عقد قراردادها و... استفاده کنند، فقدان اعتبارسنجی موثق و فراگیر بوده است. او در ادامه بیان کرد: دو سوم مردم در روند قبلی اعتبارسنجی گزارش اعتباری نداشتند و این گزارش قابل کشف و شناسایی نبود، این مانع سبب شد تا در دوسال گذشته در یک همکاری تنگاتنگ بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی شرکت اعتبارسنجی ایرانیان مجهز به الگوی جدید اعتبارسنجی شود که به جای ۳۲درصد از مردم ایران همه ۱۰۰درصد مردم قابلیت اعتبارسنجی پیدا کنند.
  • خاندوزی: حساب واحد خزانه و پرداخت به ذی‌نفع نهایی ۱۰۰درصد اجرا شد

    بازار: وزیر اقتصاد در پیامی اعلام کرد: در وزارت اقتصاد علاوه بر راه‌اندازی سامانه ملی مجوزهای ملی کسب‌وکار، حساب واحد خزانه راه‌اندازی کردیم. سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در پیامی به مناسبت روزهای پایانی وزارتش اعلام کرد: ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی تلاش کردیم، جعبه ابزار سیاستگذار را که بسیار محدود و ناقص بود به سرعت کامل کنیم و بحمدالله موفق شدیم، بر مقاومت‌هایی که دستگاه‌های اجرایی برای تحول داشتند، غلبه کنیم.
  • بازار جهانی در سیطره آمارها

    دنیای اقتصاد: در هفته‌ای که گذشت، آمار و ارقام دست اولی از سوی کشورهای مختلف جهان منتشر شد. آمار‌های اقتصادی، ویترینی از شرایط اقتصادی هر کشور ارائه می‌دهند که می‌تواند دیدگاه شفاف‌تری از وضعیت بازارها به سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ارائه دهد. آمارهایی که هفته اخیر، به ویژه از سوی ایالات‌متحده منتشر شد، توانست قیمت طلا را به اوج خود در تمام دوران‌ها برساند.
  • تورم ترکیه در مسیر بهبودی است؟

    ایسنا: انتظارات تورمی ترکیه برای ۱۲ و ۲۴ ماه آینده بهبود یافته است. وزیر خزانه‌‌‌داری و دارایی ترکیه اظهار کرد انتظارات برای تورم در ۱۲ و ۲۴ ماه آینده در ترکیه طی ۱۰ ماه گذشته بهبود یافته است. اظهارات وی پس از انتشار نظرسنجی بانک مرکزی ترکیه از فعالان بازار در ماه اوت منتشر شد. مهمت شیمشک بیان کرد اگرچه افزایش تورم ماهانه در ماه ژوئیه به دلیل اثرات موقت، منجر به افزایش محدود انتظارات پایان سال شد، اما انتظار تورمی ۱۲ ماهه آینده به ۲۸.۷ درصد کاهش می‌‌‌یابد، در حالی که انتظار تورمی ۲۴ ماه آینده به ۱۹.۳ درصد می‌‌‌رسد. بر اساس آخرین داده‌های موسسه آمار ترکیه، تورم سالانه مصرف‌‌‌کننده ترکیه به‌‌‌طور قابل توجهی کاهش یافته و به پایین‌‌‌ترین میزان در ۹ ماه گذشته یعنی ۶۱.۷۸ درصد در ماه ژوئیه رسید. این رقم در ماه ژوئن ۷۱.۶۰ درصد ثبت شده است. به صورت ماهانه، شاخص قیمت مصرف‌‌‌کننده ترکیه نسبت به ماه ژوئیه به ۳.۲۳ درصد رسید و از رقم ۱.۶۴ درصد در ماه ژوئن افزایش یافت. ترکیش به نقل از شیمشک نوشت: ما انتظار داریم تورم سالانه در ماه اوت به میزان قابل توجهی کاهش یابد و در بقیه سال نیز نزول کند.
  • ردپای چین در قیمت طلای جهانی

    ایبنا: به چندین بانک چینی با پیش‌‌‌بینی افزایش تقاضا با وجود قیمت‌‌‌های بی‌‌‌سابقه، سهمیه‌های جدید واردات طلا از بانک مرکزی داده شده است. سهمیه‌های جدید، با هدف کمک به بانک خلق چین برای کنترل میزان ورود شمش به مصرف‌‌‌کننده اصلی فلز گران‌بها در جهان، در ماه اوت پس از یک وقفه دو ماهه عمدتا به دلیل کاهش تقاضای فیزیکی در پی بازار صعودی، اعطا شدند.
  • شرکت‌های هلندی ۴۳ درصد بیشتر از پارسال ورشکسته شده‌‌‌اند

    فارس: طبق اعلام اداره آمار هلند، شرکت‌های هلندی ۴۳ درصد بیشتر از پارسال ورشکسته شده‌‌‌اند. میزان ورشکستگی در هلند در ۷ ماه نخست امسال ۴۳ درصد از مدت مشابه پارسال بیشتر شده؛ این را اداره آمار هلند اعلام کرده است. بنا بر اعلام این اداره، این افزایش بخشی از روند صعودی است که ۲ سال است ادامه دارد. ورشکستگی در ماه ژوئیه هم نسبت به ماه پیش از آن، ژوئن، ۶ درصد افزایش یافته است؛ بخش تجاری با ۱۰۸ شرکت ورشکسته به صورت خاص بیشتر آسیب دیده است.
  • بانک انگلیسی از بازار اوراق اسرائیل خارج می‌شود

    فارس: فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که بانک انگلیسی بارکلیز تحت فشار فعالان مخالف تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه طی ۱۰ ماه گذشته برنامه‌هایی را برای خروج از حراج اوراق قرضه دولتی اسرائیل آماده کرد، بارکلیز یکی از ۷ وام‌دهنده خارجی است که به کابینه اسرائیل در فروش اوراق بدهی خود کمک می‌‌‌کند و به نظر می‌‌‌رسد که در حال آماده شدن برای ترک بازار اسرائیل و کاستن از شدت اعتراضات مردمی در خصوص رابطه این بانک با رژیم صهیونیستی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر