شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۸۰

  • نزول یک پله‌ای تورم آمریکا

    دنیای اقتصاد: قیمت طلا روز گذشته به بالا‌ترین سطح ۲۰ روزه خود، یعنی ۲۴۷۹ دلار در هر اونس، رسید و سپس به کانال ۲۴۵۰ دلار (تا ساعت ۱۸ به وقت تهران) کاهش یافت. به‌نظر می‌رسد، این فلز گران‌بها در آستانه رسیدن به رکورد تاریخی خود قرار دارد. قیمت طلا در روز سه‌شنبه، از آمار شاخص قیمت تولید‌کننده در ایالات‌متحده تاثیر پذیرفت؛ با این حال، سرمایه‌گذاران منتظر انتشار آمارهای بیشتری مانند تورم ماهانه و سالانه آمریکا ماندند.
  • یار کمکی تیم اقتصادی

    دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته بحث‌های زیادی در مورد ترکیب دولت چهاردهم در فضای سیاسی کشور وجود داشته است. پس از مشخص شدن نام تعدادی از افراد تیم اقتصادی، پرسش‌هایی در زمینه‌ راهکارهای این تیم برای عبور از چالش‌های اقتصادی مطرح شده است. «دنیای اقتصاد» در گزارشی به بررسی مهم‌ترین چالش‌ها و راهبردهای دولت چهاردهم پرداخته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر مهم‌ترین نیاز اقتصاد کشور لغو تحریم‌ها و آشتی اقتصاد ایران با کشورهای جهان است. با وجود اثرگذاری تیم اقتصادی بر روند متغیرهای اقتصاد کلان کشور، در حال حاضر یکی از عوامل کلیدی برای عبور از بحران‌های اقتصادی، عملکرد تیم سیاست خارجی است. از نگاه کارشناسان، رویکرد وزارت امور خارجه در زمینه لغو تحریم‌ها و عضویت ایران در FATF تاثیر چشمگیری در موفقیت سیاستگذاری‌های دولت در زمینه ایجاد ثبات اقتصادی، مهار تورم و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار خواهد داشت و در نتیجه باید وزیر امور خارجه را یار کمکی تیم اقتصادی دولت چهاردهم نامید.
  • وضعیت سفید بازار ارز

    دنیای اقتصاد: روز گذشته قیمت آزاد دلار با ۳۵۰ تومان کاهش به نیمه کانال ۵۹ هزار تومانی رسید. تحلیلگران معتقدند سیگنال‌های منفی از بازار فاصله گرفته‌اند. البته این شرایط می‌تواند موقتی باشد. باید دید نیرو‌های عرضه و تقاضای بازار نسبت به حضور نرخ دلار در کانال ۵۹ هزار تومانی توافق می‌کنند یا در روزهای آتی شاهد افت نرخ‌های بیشتری از این ارز خواهیم بود.
  • علل و راهکارهای مهار تورم در اقتصاد ایران

    فریده خدادادی /عضو هیات علمی دانشگاه
    نرخ تورم بالا در کنار نوسانات زیاد آن به یکی از معضلات اصلی اقتصاد ایران در طول دهه‌های گذشته تبدیل شده است. این در حالی است که با گذشت مدت طولانی هنوز در بین صاحب‌نظران اقتصاد ایران اجماع نظر در مورد عوامل ایجاد تورم و به طور طبیعی راهکارهای مهار آن وجود ندارد. مهار تورم می‌تواند از طریق کاهش نااطمینانی (بهبود چشم‌انداز سرمایه‌گذاری)، کمک به تخصیص بهینه‌تر منابع در اقتصاد (با کاهش اختلال در قیمت‌های نسبی) و افزایش تقاضای مصرفی (کاهش مالیات تورمی بر مصرف) منجر به بهبود وضعیت اقتصادی و رشد تولید شود.
  • مدل اعتبارسنجی جدید در راه است

    ایسنا: وزیر اقتصاد گفت: از اواخر شهریورماه تمامی بانک‌های کشور مدل اعتبارسنجی خود را بر اساس مدل جدید دریافت خواهند کرد که پوشش جمعیتی آن از ۳۰درصد به ۱۰۰درصد جمعیت می‌رسد و الگوی جدید از ۱۸مورد اطلاعاتی به حدود ۷۰مورد اطلاعاتی افزایش پیدا می‌کند.
  • کمک المپیک به اقتصاد فرانسه

    مهر: بانک مرکزی فرانسه اعلام کرد: اقتصاد این کشور بعد از بازی‌های المپیک و پارالمپیک رشد خواهد داشت و انتظار می‌رود تولید ناخالص داخلی ملی در سه‌ماهه سوم ۰.۵ درصد افزایش یابد.
  • رشد کسری بودجه آمریکا

    مهر: وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: دولت ایالات‌متحده در ماه ژوئیه کسری بودجه ۲۴۴ میلیارد دلاری ثبت کرده است که ۱۰ درصد بیشتر از سال گذشته است. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد کسری ماه ژوئیه از کسری بودجه ۲۲۱ میلیارد دلاری ثبت‌شده در ژوئیه سال گذشته، ۲۳ میلیارد دلار افزایش‌یافته و به ۲۴۴ میلیارد دلار رسیده است. اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز برای ماه ژوئیه کسری ۲۴۲ میلیارد دلاری پیش‌بینی کرده بودند. این افزایش اسمی عمدتا نتیجه هزینه‌های کمتر از حد معمول در ژوئیه سال گذشته، به‌ویژه برای بخش درمان بوده است.
  • نگرانی از بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا

    ایسنا: مرکز تحقیقات اقتصادی اروپا اعلام کرد شاخص احساسات اقتصادی آلمان در ماه اوت ضعیف شده است. مرکز تحقیقات اقتصادی اروپا (ZEW) اعلام کرد که شاخص احساسات اقتصادی در آلمان طی ماه اوت به ۱۹.۲ رسید که به میزان ۲۲.۶ واحد نسبت به ماه گذشته کاهش یافت. وضعیت فعلی این شاخص در ماه اوت نزولی و به منفی ۷۷.۳ واحد رسیده که نسبت به ماه ژوئیه ۸.۴ واحد کاهش ثبت کرده است. پروفسور آخیم وامباخ، مدیر مرکز تحقیقات اقتصادی اروپا اظهار کرد چشم‌انداز اقتصادی آلمان در حال فروپاشی است.در نظرسنجی فعلی، ما شاهد شدیدترین کاهش در انتظارات اقتصادی طی ۲ سال گذشته هستیم. او افزود: احتمالا انتظارات اقتصادی هنوز تحت تاثیر عدم اطمینان زیاد است که ناشی از سیاست پولی مبهم، داده‌های تجاری ناامیدکننده از اقتصاد ایالات‌متحده و نگرانی‌های فزاینده در مورد تشدید درگیری در خاورمیانه است. اکونومی گزارش کرد، شاخص وضعیت فعلی در منطقه یورو در ماه اوت با ۳.۷ واحد افزایش به منفی ۳۲.۴ رسید، در حالی که شاخص احساسات اقتصادی در منطقه با ۲۵.۸ واحد کاهش به ۱۷.۹ رسید.
  • ۲ دلیل برای تاب‌آوری اقتصاد روسیه

    ایسنا: در سراسر جهان نگرانی‌ها در مورد اقتصاد افزایش یافته است، اما در روسیه با وجود تحریم‌ها خبر از رشد اقتصادی است. اما دلیل این تاب‌آوری اقتصادی روسیه همزمان با جنگ اوکراین چیست؟ در آمریکا و کانادا بیکاری در حال افزایش است، در حالی که شاخص احساسات مصرف‌کننده همچنان ناامیدکننده است. اروپا همچنان با رکود درگیر است حتی چین مشکلاتی دارد با این حال یکجا وجود دارد که در آن حال و هوا کاملا متفاوت است. با وجود تحریم‌های شدید و وضعیت نابسامان جهان، اقتصاد روسیه به‌شدت در حال رشد است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر