شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۰۶

  • ۱۰ کشور قدرتمند ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد: «فوربس» ۱۰کشور قدرتمند در سال۲۰۲۳ را از منظر سیاسی- اقتصادی، مدیریت و روابط بین‌المللی رتبه‌بندی کرد. نکته قابل توجه در این تقسیم‌بندی عربستان و امارات است که در رتبه‌های نهم و دهم قرار گرفته‌اند.
  • یک اقتصاد، دو روایت

    دنیای اقتصاد: روایت دوم از رشد اقتصادی ایران در نیمسال اول۱۴۰۲، بسیار متفاوت‌ از روایت اول است. بر اساس روایت اول از سوی مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی در نیمسال نخست سال جاری ۷.۵درصد بوده، حال آنکه بر اساس روایت دوم از سوی بانک مرکزی، این رقم ۴.۷درصد ثبت شده است. این آمار تنها محدود به ارقام کلان نبوده است؛ به‌نحوی‌که در زیرمجموعه‌ها و حتی در رقم تولید ناخالص داخلی اختلاف قابل توجهی مشاهده می‌شود. اگرچه ارائه گزارش‌های آماری از سوی دو نهاد، امری غیرمعمول نیست، اما اختلاف قابل توجه میان آمار رشد اقتصادی و حتی روندهای متضاد در دوره مشخص موجب سردرگمی مردم، فعالان اقتصادی و حتی خود سیاستگذاران خواهد شد. دلیل اختلاف قابل توجه آمار دو نهاد آماری چیست؛ کدام آمارها از سوی نهاد ناظر باید به‌عنوان مرجع اصلی معرفی شود؟
  • صدور احکام رتبه‌بندی معلمان بازنشسته آموزش‌و‌پروش

    مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام رتبه‌بندی بازنشستگان رسته‌های آموزشی و فرهنگی آموزش‌و‌پرورش برای ۵۰هزار و ۵۰۰ نفر از مشمولان خبر داد. مهدی مسکنی با اعلام این خبر گفت: موضوع رتبه‌بندی بازنشستگان رسته آموزشی و فرهنگی آموزش‌و‌پرورش براساس قانون باید اجرایی می‌شد، اما با توجه به اینکه آموزش‌و‌پرورش در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ احکام شاغلان و مشمولان رتبه‌بندی را صادر کرده بود، این مهم تاکنون به‌ طول انجامید. مسکنی با اشاره به دلیل‌ این موضوع، اظهار کرد: افرادی که در فاصله ۱۴۰۰.۶.۳۱ تا پایان سال ۱۴۰۱ بازنشسته شدند، چون حکم کارگزینی با اعمال رتبه‌بندی در زمان اشتغال برای این عزیزان از طرف آموزش‌و‌پرورش صادر نشده بود، پرونده این عزیزان هم زمانی که به صندوق بازنشستگی کشوری تحویل داده شد بدون رتبه‌بندی بود.
  • امکان وثیقه‌گذاری بیمه‌نامه‌ زندگی در مراحل نهایی

    امکان وثیقه‌گذاری بیمه‌نامه‌زندگی اکنون در لوایح دولت در بحث موضوعات مربوط به قوه قضائیه پذیرفته شده و اقدامات آن در مراحل نهایی است. مجید مشعلچی، قائم‌مقام رئیس کل بیمه مرکزی گفت: بیمه‌نامه‌های زندگی یعنی اندوخته‌هایی که شخص دارد و بلوکه شده، همانند سپرده‌های بانکی است. به عبارتی افراد یک اندوخته دارند زمانی که این بیمه‌نامه توثیق می‌شود، یعنی در حقیقت این سرمایه خود را مورد وثیقه قرار می‌دهند و در صورت عدم اجرای تعهد، امکان برداشت از این اندوخته وجود دارد.
  • تراکنش ۴۷هزار میلیارد تومانی یک صندوق قرض‌الحسنه

    مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی و وصول و اجرای ویژه شهر و استان تهران نتایج حاصل از بازرسی‌های به‌عمل‌آمده در اجرای موضوع ماده۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم از یک صندوق قرض‌الحسنه در شمال کشور را اعلام کرد. به گزارش سازمان امور مالیاتی، کامران منصور با ارائه اطلاعاتی درخصوص تعداد اشخاص حقیقی دارای تراکنش در صندوق قرض‌الحسنه به تفکیک دارای پرونده و فاقد پرونده مالیاتی مربوط به عملکردهای سنوات ۱۳۹۷ تا سال۱۴۰۱ اظهار کرد: در این راستا بیش از ۱۹هزار نفر مودی جدید و فاقد پرونده مالیاتی شناسایی شده‌اند.
  • پرداخت بیش از ۱۸۳همت تسهیلات ازدواج، فرزند و ودیعه مسکن

    مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد: از ابتدای سال تا پایان آذر ماه سال جاری جمعا ۱۸۳.۴همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و تسهیلات ودیعه مسکن به یک‌میلیون و ۵۱۸هزار و ۵۴نفر از متقاضیان پرداخت شده است. مهدی صحابی گفت: از ابتدای سال‌جاری تا پایان‌ آذرماه امسال جمعا ۶۱۸هزار متقاضی تسهیلات ازدواج مبلغ ۱۲۶.۱همت تسهیلات دریافت کرده‌اند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۲۸درصد رشد داشته است.
  • افزایش هزینه‌های زندگی در آلمان

    افزایش هزینه‌های زندگی در اقتصاد اول اروپا یعنی آلمان به‌شدت به خانوار‌های کم‌درآمد آسیب وارد کرده و تعداد بی‌خانمان‌ها در این کشور شاهد جهش بوده است. به گزارش یورونیوز، افزایش هزینه‌های زندگی، کمبود مسکن و افزایش قیمت مسکن به‌شدت به خانواده‌های آلمانی آسیب وارد کرده و این در حالی است که همزمان با تعطیلات کریسمس سازمان‌هایی که برای کمک به بی‌خانمان‌ها راه‌اندازی شده‌اند برای جمع‌آوری کمک‌های مالی مورد نیاز آنها با مشکل مواجه هستند. «سازمان آرشه» یکی از این خیریه‌هاست و برای خانواده‌های فقیر، مواد غذایی جمع‌آوری و از کودکان آنها حمایت می‌کند. تقریبا ۳۰ سال پیش، زمانی که این سازمان تاسیس شد، ۱.۲ میلیون کودک در فقر مالی در آلمان زندگی می‌کردند. بر اساس این گزارش، با وجود کاهش نرخ زاد و ولد در این کشور، فقر میان کودکان سه برابر شده و به بیش از ۳ میلیون نفر رسیده است.بر اساس این گزارش در هفتهای که گذشت، بانک غذای «تافل» بیش از ۱۰ هزار بسته اهدایی مواد غذایی را برای افراد نیازمند در فصل کریسمس آماده کرد، اما آنها می‌گویند که کمک‌ها از سوی دولت باید بیشتر انجام شود./تسنیم
  • ریسک‌های جدید در بازار ارز؟

    دنیای اقتصاد: نرخ اسکناس آمریکایی در معاملات غیر‌رسمی بازار ارز تهران به کانال ۵۰ هزار تومانی بازگشت. در حالی که در بازار ۲ روز پایانی آذر ماه قیمت دلار در سطوح قیمتی انتهای کانال ۴۹ هزار تومانی معامله می‌شد، نرخ این ارز در بازار روز گذشته به کانال بالاتر بازگشت. به عقیده برخی از فعالان کف بازار رویکرد جدید روسیه نسبت به موضوع جزایر سه‌گانه ریسک جدیدی است که انعکاس آن در بازار ارز مشاهده می‌شود.
  • چشم‌انداز اقتصاد امارات متحده عربی

    بانک مرکزی امارات پیش‌بینی رشد اقتصادی سال ۲۰۲۴ خود را به ۵.۷ درصد افزایش داد. به گزارش عرب‌نیوز، بانک مرکزی امارات متحده عربی (CBUAE) با اعلام افزایش قابل توجه تولید نفت اوپک در سال آینده، پیش‌بینی رشد سال ۲۰۲۴ این کشور را از ۴.۳ درصد به ۵.۷ درصد تغییر داده است؛ البته بانک پیش‌بینی‌های رشد خود را برای سال ۲۰۲۳ از ۳.۳ درصد به ۳.۱ درصد بازبینی کرده که تا حد زیادی منعکس‌کننده تمدید کاهش تولید نفت تا پایان سال است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر