شاخص ارزی به روند افزایشی ادامه داد؛

آرایش دلار با اخبار مذاکرات

شماره روزنامه: ۶۲۶۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۱۷۱۲۴۰ بازار پول و ارز

دنیای اقتصاد : قیمت دلار آزاد در روز سه‌شنبه به روند افزایشی ادامه داد و وارد کانال ۸۸ هزار تومانی شد. به نظر می‌رسد با توجه به اینکه مذاکرات ایران و آمریکا حداقل تا دو، سه ماه آینده ادامه‌دار خواهد بود و در شرایط فعلی که بازار ارز از عمق کافی برخوردار نیست، ضرورت دارد بازارساز تدابیری اتخاذ کند تا بازار نسبت به اخبار مثبت یا منفی واکنش‌های شدید و هیجانی نشان ندهد.

قیمت دلار آزاد در روز سه‌شنبه هفته گذشته و هم‌زمان با تایید خبر آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا، با منفی ۵.۳۷ درصد تغییر نسبت به روز دوشنبه مواجه شد و پس از آن در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه روند صعودی در پیش گرفت. با این حال در نخستین روز هفته جاری روند نزولی مجددا آغاز شد و دلار با آغاز رسمی مذاکرات، تغییر منفی ۳.۶۸ درصدی نسبت به روز پنج‌شنبه هفته گذشته را ثبت کرد.  

در روز یکشنبه نیز‌ با انتشار اخباری مبنی بر مثبت بودن فضای مذاکرات از سوی طرفین، افت قیمت شدیدتری رقم خورد و نرخ دلار نسبت به روز شنبه منفی ۱۴.۳۹ درصد کاهش را به ثبت رساند. با این حال در روز دوشنبه بازار وارد فاز صعودی شد و نرخ دلار با تغییر روزانه ۵.۷۸ درصدی همراه بود. در روز سه‌شنبه نیز روند افزایشی ادامه یافت و حتی در ابتدای معاملات دلار آزاد در کانال ۹۰ هزار تومانی نیز معامله شد، اما در ادامه روز در نهایت کار خود را با ۸۸ هزار و ۳۰۰ تومان به پایان رساند و تغییر روزانه ۰.۵۷ درصدی را ثبت کرد. تحلیلگران معتقدند که با توجه به نوسانات قابل توجه قیمت دلار آزاد در یک بازه زمانی کوتاه نسبت به اخبار مثبت و منفی، ورود فعالانه بازارساز ضروری به نظر می‌رسد. 

از آنجا که مذاکرات میان ایران و آمریکا حداقل تا دو، سه ماه آینده ادامه خواهد داشت، تداوم این نوسانات می‌تواند فضای نااطمینانی در اقتصاد کشور را تقویت کرده و منجر به سردرگمی فعالان اقتصادی شود. در فضای بی‌ثبات ارزی، پیش‌بینی‌پذیری کاهش می‌یابد و این امر باعث می‌شود فعالان اقتصادی در برنامه‌ریزی برای تولید، واردات، صادرات و حتی سرمایه‌گذاری دچار تردید شوند.

5 copy

روند قطعات سکه در روز گذشته

روز سه‌شنبه سکه طلای طرح جدید برخلاف دیگر قطعات سکه و با وجود رشد ارزش دلار در بازار داخلی، با کاهش قیمت همراه شد و در رقم ۸۰ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان به فروش رسید. بررسی‌ها حاکی از آن است که حباب سکه تمام در این روز کوچک‌تر شده و به رقم ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن