به گزارش راشاتودی، پیشخدمت یک کافه در پریشتینا، پایتخت کوزوو، به رویترز گفت: در ابتدا، همه نگران این موضوع بودند و بررسی می‌‌کردند که سکه‌های ۲ یورویی جعلی هستند یا نه. او توضیح داد که خرده‌‌فروشان در گذشته می‌توانستند سکه‌های تقلبی را با نگه داشتن در مقابل نور یا انداختن روی یک سطح و شنیدن صدای آن، متوجه شوند.

این پیشخدمت افزود: اکنون دیگر چک نمی‌‌کنیم... ممکن است پول جعلی بگیریم یا پول جعلی بدهیم. فرقی ندارد. به گفته سازمان‌های مجری قانون، مقدار سکه‌های تقلبی ۲ یورویی که در سال جاری میلادی بین مردم در گردش است، به طرز چشمگیری افزایش یافته است. یورو در حالی در کوزوو و کشور همسایه یعنی مونته‌نگرو استفاده می‌شود که این دو کشور جزو منطقه یورو محسوب نمی‌شوند.

یک مغازه‌دار به رویترز گفت که ۶ سکه از ۱۱ سکه ۲ یورویی موجود در صندوق وی جعلی بوده است. وی افزود که تعداد زیادی از آنها در گردش هستند ولی چاره‌‌ای جز پذیرش آنها نیست.

بر اساس این گزارش، بیش از ۳۰هزار سکه تقلبی ۲ یورویی در نیمه اول سال جاری میلادی توسط کارشناسان پلیس در پریشتینا شناسایی شد در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۴۴۵۱ سکه تقلبی بود.

ویولکا ماوریقی، کارشناس پول‌های تقلبی در آزمایشگاه پلیس در این باره گفت: پیش از این، سکه‌های تقلبی مغناطیسی نبودند و مشکل وزن داشتند، اما اکنون با سکه‌های اصلی مطابقت دارند. در ماه آوریل، یک مرد و یک زن به دلیل تلاش برای آوردن ۱۰۶۰۰سکه تقلبی ۲ یورویی به کوزوو از مقدونیه شمالی دستگیر شدند.