بهبود دومین اقتصاد بزرگ جهان پرچالش شد
دادههای اداره ملی آمار چین در روز یکشنبه (۲۷ نوامبر) نشان داد که این رقم در مقایسه با کاهش ۳/ ۲ درصدی برای ژانویه تا سپتامبر است. این دفتر از ماه ژوئیه ارقام ماهانه مستقلی را گزارش نکرده است. سود ۲۲ بخش از ۴۱ بخش عمده صنعتی چین کاهش یافت. این دفتر در بیانیهای اعلام کرد که شیوع اخیر اپیدمیهای داخلی خطر رکود اقتصادی جهانی را تشدید کرده است و شرکتهای صنعتی با فشار بیشتری روبهرو هستند. دادههای بد برای دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنین نشاندهنده بحران پرداخت بدهی در بخش املاک این کشور و کاهش شدید هزینههای مصرفکننده است. سود تولیدکنندگان در ۱۰ ماه اول ۴/ ۱۳ درصد کاهش داشت که اندکی کمتر از کاهش ۲/ ۱۳ درصدی در ژانویه تا سپتامبر بود. ژو مائوهوا، تحلیلگر بانک اوربرایت چین گفت: سودهای صنعتی همچنان تحت فشار قرار گرفتند، زیرا قیمتها به دلیل تقاضای ضعیف داخلی کلی کاهش یافت و هزینههای ورودی در برخی از بخشهای تولیدی بالا باقی ماند.
بخشهایی که شدیدترین کاهش را نشان میدهند شامل صنعت نفت، زغالسنگ و فرآوری سوخت میشد که سود آن ۹/ ۷۰ درصد کاهش یافت و این در مقایسه با کاهش ۷/ ۶۷درصدی در ۹ ماه اول است. برخی از بخشهایی که رشد سود بالایی داشتهاند، سرعت رشد را به میزان قابلتوجهی کاهش دادهاند. برخی از تحلیلگران اکنون بر این باورند که تولید ناخالص داخلی چین میتواند در سه ماهه جاری نسبت به سه ماهه سوم کاهش یابد و پیشبینیهای خود در سال ۲۰۲۳ را کاهش دادهاند و پیشبینی میکنند مسیر بازگشایی اقتصاد کند و پر از دستانداز خواهد بود. تحلیلگران Nomura انتظار دارند تولید ناخالص داخلی سه ماهه چهارم نسبت به سه ماه گذشته ۳/ ۰ درصد کاهش یابد.
آنها همچنین پیشبینی رشد سه ماهه چهارم خود را بر اساس سال به سال از ۸/ ۲ درصد به ۴/ ۲ درصد کاهش دادهاند. به همین ترتیب، تحلیلگران آکسفورد اکونومیکس پیشبینیهای تولید ناخالص داخلی ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ خود را کاهش دادند، زیرا معتقدند انتظار گسترش اقدامات قرنطینهای میرود. تولید صنعتی چین در ماه اکتبر ۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت که این رقم کمتر از انتظارات رشد ۲/ ۵درصدی نظرسنجی رویترز و رشد ۳/ ۶ درصدی سپتامبر بود.