OECD گزارش داد
رشد ضعیف تولید ناخالص داخلی در فصل سوم ۲۰۲۲
رشد تولید ناخالص داخلی در آلمان در مقایسه با 1/ 0درصد سه ماه پیشین، به 3/ 0درصد افزایش یافته است. این درحالی است که کشورهای ایتالیا با ثبت 5/ 0درصد در مقایسه با 1/ 1درصد، کانادا 4/ 0درصد در مقایسه با 8/ 0درصد و فرانسه 2/ 0درصد در مقایسه با 5/ 0درصد سه ماه دوم2022، عملکردی نزولی در سهماه سوم 2022 داشتند. البته ژاپن و انگلستان کاهش شدیدتری را تجربه کردهاند؛ بهطوریکه تولید ناخالص داخلی ژاپن به منفی 3/ 0درصد در مقابل رشد 1/ 1درصد در سه ماه دوم رسید و انگلستان نیز رکورد منفی2/ 0درصدی را ثبت کرد؛ درحالیکه در سهماه دوم 2/ 0درصد رشد داشته است. چهار کشور از گروه هفت که قبلا تخمینهای رسمی تولید ناخالص داخلی اولیه کشور خود را منتشر کردهاند، تحولات تجارت بینالملل را عامل اصلی تغییرات سهماهه سوم2022 اعلام کرده بودند که بخش بزرگی از رشد را به خود اختصاص داده است.
در آمریکا، صادرات خالص دلیل اصلی بازگشت به رشد در تولید ناخالص داخلی بوده است که منعکسکننده افزایش 4درصدی در صادرات و کاهش 3/ 2درصدی در واردات کالاست. انگلستان نیز شاهد افزایش خالص صادرات بهدلیل افزایش شدید صادرات به میزان 7/ 14درصد و کاهش 5درصدی واردات کالا بود که با توجه به کاهش شدید در تقاضای داخلی خنثی شد. در مقابل واردات خالص عامل اصلی پایین آوردن رشد فرانسه و ژاپن، بوده است. در فرانسه، واردات بیش از صادرات در سه ماه سوم افزایش یافت؛ اما با در نظر گرفتن رشد تقاضای داخلی که عمدتا ناشی از افزایش سرمایهگذاری و افزایش سرمایهگذاری در موجودی انبار بوده است، توانست رشد را مثبت نگه دارد. ژاپن نیز با افزایش شدید واردات خدمات، رکوردی منفی در صادرات خالص را تجربه کرده و به تبع آن تولید ناخالص داخلی این کشور کاهش یافت.
در میان کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که در همسایگی جنگ در اوکراین هستند، رشد لهستان در سهماه سوم بهبود یافته است؛ بهطوریکه تولید ناخالص داخلی پس از انقباض 4/ 2درصدی در سه ماه دوم2022 به رقم 9/ 0درصد افزایش یافت. این درحالی است که تولید ناخالص داخلی در لتونی به رکورد منفی 7/ 1درصدی، اسلوونی به منفی 4/ 1درصد و مجارستان منفی 4/ 0درصد تنزل یافتند. رشد تولید ناخالص داخلی در جمهوری اسلواکی برای چهارمین سهماهه متوالی با ثبت 3/ 0درصد بدون تغییر باقی ماند و در لیتوانی به میزان اندکی، تنها از 3/ 0درصد در سه ماه دوم به 4/ 0درصد در سه ماه سوم افزایش یافت.
در میان سایر کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که دادههای مربوط به آنها در دسترس است، مکزیک قویترین رشد تولید ناخالص داخلی را با ثبت 8/ 1درصد تجربه کرده است. پس از آن کلمبیا با 6/ 1درصد و نروژ با اندکی فاصله، رشد 5/ 1درصد را به ثبت رساندند. این درحالی است که تولید ناخالص داخلی در شیلی به رقم منفی 2/ 1درصد کاهش یافته است. براساس این گزارش، با توجه اعداد و ارقام ثبت شده در سه ماه سوم2022، تولید ناخالص داخلی در منطقه OECD بهطور کلی در مقایسه با قبل از همهگیری (سهماه چهارم 2019) 7/ 3 درصد رشد داشته است.