او در مصاحبه‌‌ای گفت: تورم خرده‌فروشی ما ۷ درصد است که ما نگران آن هستیم. با این حال، من می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که تورم تقریبا در هر کشور دیگری حتی در کشور‌‌های توسعه‌‌یافته مانند ایالات‌متحده و انگلیس و سایر کشور‌‌ها بیشتر از ماست. او خاطر نشان کرد: در چند کشور تورم بسیار بالاتر است و در برخی موارد بیم آن می‌‌رود که دو رقمی شود. به عنوان مثال، ممکن است تورم بریتانیا به محدوده ۱۸تا۲۰ درصد برسد که بسیار بالا است. تورم در بازار‌‌های نوظهور مانند ترکیه بین ۶۰ تا ۷۰ درصد است. او گفت، بنابراین در این زمینه، نرخ تورم ۷ درصدی خوب است و باید از شورای عالی امنیت ملی و وزارت دارایی برای مدیریت آن تقدیر کنم. او افزود: این بدان معنا نیست که ما با دقت به این عدد نگاه نمی‌‌کنیم، زیرا ثبات تورم در سال‌های ۲۰۱۷-۲۰۱۹ که چارچوب هدف‌‌گذاری تورم وضع شد، به سختی به دست آمد. ما تحت هیچ شرایطی بر هم خوردن ثبات تورم را نمی‌خواهیم، بنابراین من مطمئن هستم که کمیته سیاست پولی این موضوع را در نظر خواهد گرفت و گام‌‌های معتبری برای حفظ تورم در محدوده معقول برخواهد داشت. او در مورد اظهارنظر اخیر وزیر دارایی مبنی بر اینکه مدیریت تورم را نمی‌توان به تنهایی به کمیته سیاست پولی سپرد، گفت: این وظیفه من نیست که در مورد آنچه کمیته سیاست پولی یا بانک مرکزی هند یا وزارت دارایی باید انجام دهد، اظهارنظر کنم. برای مدیریت تورم اجازه بدهید بگویم که این شاخصی است که ما با دقت زیرنظر داریم. کمیته سیاست پولی، این موضوع را در بررسی پولی خود در نظر خواهد گرفت، اما نقش وزارت دارایی و دولت مشخص است. شما در گذشته دیده‌‌اید، به عنوان مثال، مالیات بر سوخت کاهش یافت تا بر قیمت سوخت و انرژی تاثیر بگذارد. بنابراین اقداماتی وجود دارد که دولت به موقع انجام می‌دهد. وزیر دارایی هفته گذشته گفت که نمی‌توان مدیریت تورم را به تنهایی به سیاست‌های پولی سپرد که در بسیاری از کشور‌‌ها کاملا ناکارآمد بوده و خاطرنشان کرد که هم سیاست‌های مالی و هم سیاست‌های پولی باید عمل کنند تا از افزایش قیمت‌‌ها جلوگیری شود. او همچنین گفت که واردات نفت روسیه بخشی از استراتژی مدیریت تورم هند است. سیتارامان در رویدادی گفت: مدیریت تورم هند تمرینی از فعالیت‌‌های مختلف است که اکثر آنها حتی در شرایط امروزی خارج از سیاست پولی هستند و توسط شورای هند برای تحقیق در مورد روابط اقتصادی بین‌المللی سامان‌دهی شده است. وزیر دارایی گفت که بانک مرکزی هند (RBI) باید تا حدودی، اما نه به اندازه سایر کشور‌‌های توسعه‌یافته غربی، اقدامات انقباض پولی خود را با سایر بانک‌‌های مرکزی هماهنگ کند.

  هند چگونه به پنجمین اقتصاد جهان تبدیل شد؟

روز گذشته خبرگزاری المیادین نوشت: هند در سال جاری با بهره‌‌گیری از حوادث پیرامون خود و دور شدن هرچه بیشتر از جنگ اوکراین و تحریم‌های کشورهای اروپایی علیه روسیه موفق شد از اقتصاد انگلستان پیشی گرفته و به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود. البته این نخستین بار نیست، زیرا هند، مستعمره سابق بریتانیا، قبلا به عنوان پنجمین اقتصاد قوی جهان ظاهر شده و در سال ۲۰۱۹ از بریتانیا و فرانسه پیشی گرفته است. بر اساس گزارش مرکز بررسی جمعیت جهانی که مقر آن در لندن، پایتخت بریتانیا است. هفته‌ها پیش، صندوق بین‌المللی پول در آخرین آمار خود فاش کرد که تنها یک دهه پیش، تولید ناخالص داخلی هند یازدهمین تولید ناخالص داخلی در جهان بود، اما با رشد ۷ درصدی پیش‌‌بینی‌‌شده برای سال ۲۰۲۲، اقتصاد هند از نظر اندازه از بریتانیا پیشی گرفت. بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصاد هند با دوره‌‌ای از تورم سریع در بریتانیا همراه بود. طبق پیش‌بینی بانک مرکزی انگلیس، این امر منجر به بحران هزینه زندگی و خطر رکود در بریتانیا شده است.

 روسیه و هند تجارت دوجانبه با روپیه را به‌زودی آغاز می‌‌کنند

همچنین در خبر دیگری رئیس فدراسیون سازمان‌های صادراتی هند (FIEO) طی اظهاراتی اعلام کرد که این کشور به زودی تجارت با روسیه به وسیله روپیه را آغاز خواهد کرد. به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که بانک دولتی هند با ساده‌سازی مکانیزم پرداخت جدید موافقت کرده است. شاکتیول گفت: بانک دولتی هند برای تسهیل تجارت با روسیه به وسیله روپیه پیش قدم شده است و برخی بانک‌‌های دیگر نیز به این موضوع علاقه نشان داده‌‌اند. در ماه ژوئیه، بانک مرکزی هند بخشنامه‌‌ای صادر کرد و از وام‌دهندگان این کشور خواست که اقدامات بیشتری را برای معاملات واردات و صادرات به روپیه اتخاذ کنند. این اقدام برای کاهش وابستگی روپیه به دلار نیز به عنوان انگیزه‌‌ای برای تقویت تجارت با مسکو تلقی می‌شود. بر اساس این گزارش، صادرات هند به روسیه در ماه‌های آوریل تا ژوئیه به دلیل تحریم‌های گسترده غرب علیه مسکو به حدود یک سوم کاهش یافته است. اما به گفته شاکتیول، تجارت به روپیه می‌تواند صادرات هند به روسیه را به حدود ۵ میلیارد دلار در سال مالی جاری افزایش دهد. شرکت‌های هندی در حال حاضر در معاملات با روسیه برای جلوگیری از آسیب توسط تحریم‌های غرب، به ارزهای آسیایی روی آورده‌‌اند. انتظار می‌‌رود مسکو ظرف دو هفته نام این بانک را برای تسویه حساب‌‌های متقابل به روپیه اعلام کند. در همین حال، بورس اوراق بهادار مسکو در حال کار روی طرحی برای راه‌اندازی تجارت با ارز هند در تلاش برای دور شدن از دلار و یورو است.