رمزپول ملی بانک مرکزی در ماههای آتی به صورت آزمایشی، عملیاتی میشود
به گزارش بانک مرکزی، صالحآبادی با استقبال از نکات مطرح شده توسط صاحبنظران اقتصادی گفت: موضوع رمزپول بانک مرکزی از مدتها قبل در نهاد سیاستگذار پولی و بانکی مطرح بوده، ولی در این دوره کارگروهی متشکل از کارشناسان اقتصادی، فنی و نشر اسکناس این موضوع را تا مرحله عملیاتی به صورت آزمایشی به سرانجام رساندند. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اولویت بانک مرکزی در این مقطع اصلاح نظام بانکی در اضلاع سهگانه است، ولی موضوعات مهم که اکنون در سطح جهان نیز مطرح است از جمله رمزپول ملی از نظر بانک مرکزی دور نمانده و در این خصوص تصمیمات و اقدامات مهمی انجام شده است و در همین راستا طی ماههای آتی شاهد اجرای آزمایشی این طرح در برخی مناطق از کشور خواهیم بود.
رئیس شورای پول و اعتبار با تاکید بر فرهنگسازی و آموزش در این زمینه تصریح کرد: در کنار عملیاتی کردن این طرح به صورت آزمایشی حتما باید آموزشهای لازم و فرهنگسازی در این زمینه توسط کارشناسان انجام گیرد. صالحآبادی بازه زمانی آزمایشی بودن این طرح را شش ماه اعلام کرد و گفت: بعد از این بازه زمانی ضمن آسیبشناسی موضوع، گزارش این طرح در اختیار صاحبنظران اقتصادی و بانکی قرار میگیرد تا از نظرات فرهیختگان در این حوزه بهره گرفته شود. در این جلسه نیز صاحبنظران اقتصادی با بحث و بررسی موضوع رمز پول ملی بانک مرکزی، راهکارهای پیشنهادی برای اجرای موفقتر این طرح را مطرح و کارشناسان بانک مرکزی نیز به سوالات و ابهامات مدعوین پاسخ دادند.
به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از کریپتونیوز، بخش اقتصادی بانک تسویهحسابهای بینالملل روز جمعه در گزارش خود عنوان کرد که ۹۰ درصد ۸۱ بانکی که از اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۱ از آنها نظرسنجی شده است، به نوعی درگیر توسعه ارز دیجیتال ملی (CBDC) بودهاند. ۲۶ درصد از این بانکها ارز دیجیتال ملی خود را آزمایش کرده و بیش از ۶۰ درصد آنها مشغول آزمایش اثبات مفهوم مرتبط با یک ارز دیجیتال بودهاند. تعداد زیادی از بانکهای مرکزی دنیا مجازند ارزهای دیجیتال ملی خود را صادر کنند. بهگفته بانک تسویهحسابهای بینالمللی (BIS) تعداد بانکهای مرکزی که بهدنبال توسعه یا اجرای آزمایشی ارز دیجیتال ملی خود هستند، طی یک سال گذشته از ۱۴ درصد به ۲۶ درصد رسیده است که این امر نشاندهنده دو برابر شدن تمایل بانکها به ارزهای دیجیتال ملی است. ۶۲ درصد از بانکهای مرکزی دنیا در حال اجرای آزمایشی ارزهای ملی خود هستند یا در مرحله اثبات مفهوم (proofs-of-concept) این پروژهها قرار دارند.
طبق یک نظرسنجی که بانک تسویهحسابهای بینالمللی تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ (۱۰ دی ۱۴۰۰) انجام داد، ارزهای دیجیتال ملی مختص کاربردهای عمومی، بیش از نوع مختص تبادلات بین بانکی، رشد داشتهاند. در حدود ۲۰ درصد بانکهای مرکزی در حال توسعه یا آزمایش ارزهای دیجیتال ملی خود با کاربرد عمومی هستند و همین شاخص برای ارزهای دیجیتال ملی مرتبط با کاربرد تبادلات بین بانکی نصف این مقدار است. طبق گزارش بانک تسویهحسابهای بینالمللی، بیش از دو سوم بانکهای مرکزی جهان مایلند یا احتمال دارد که در کوتاهمدت یا میانمدت یک ارز دیجیتال ملی با کاربرد عمومی منتشر کنند. همچنین از هر ۱۰ بانک مرکزی ۹ بانک در حال بررسی ارزهای دیجیتال ملی هستند و بیش از نیمی از آنان اکنون در حال توسعه یا آزمایشهای ابتدایی آن هستند. بهطور ویژه، غالبا کار روی ارزهای دیجیتال ملی با کاربرد عمومی به مراحل پایانی رسیده است. طبق گفته این گزارش دلایلی چون همهگیری کرونا و ظهور ارزهای دیجیتال و استیبلکوینها باعث شده است بانکهای مرکزی توجه بیشتری به ارزهای دیجیتال ملی داشته باشند.