به گزارش سازمان ملی بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری، میثم لطیفی در آیین رونمایی از سامانه «آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری ایران» افزود: در حال‌حاضر مهم‌ترین راه ما شفافیت است، چراکه راهی جز شفافیت نداریم و اگر خواهان این هستیم که مردم در حکمرانی اسلامی مشارکت بیشتری داشته باشند، باید اطلاعات و داده‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که در سطح ملی تولید می‌شوند و جنبه محرمانگی ندارند، در اختیار مردم قرار گیرد. او با تاکید بر اینکه باید نخبگان کشور دسترسی آسان به اطلاعات داشته باشند، راه‌‌‌‌‌‌‌‌اندازی سامانه «آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری ایران» را گام بزرگی در این راستا دانست و ابراز امیدواری کرد که وجود این پایگاه داده که به‌‌‌‌‌‌‌‌روزرسانی نیز می‌شود، به‌‌‌‌‌‌‌‌خوبی اطلاع‌‌‌‌‌‌‌‌رسانی شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی بر لزوم دسترسی به اطلاعات و ارائه فعال آن، تاکید کرد و افزود: باید از متخصصان و صاحب‌نظران حوزه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری دعوت شود که این داده‌‌‌‌‌‌‌‌ها را تحلیل کنند تا در مرحله بعدی تبدیل به فرهنگ شود. او ادامه داد: ضروری است داده‌‌‌‌‌‌‌‌ها به زبان ساده درآیند تا عموم مردم از آن استفاده کنند. در همین حال، فرهنگ بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری باید از مدارس شروع شود که پیشنهاد بنده این است که می‌توان با بر‌گزاری رویدادهای مختلف بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری در مدارس دامنه این فرهنگ را گسترش داد. معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه داشته‌‌‌‌‌‌‌‌ها، مواداولیه حرکت ما هستند، خاطرنشان کرد: برخلاف عده‌‌‌‌‌‌‌‌ای که معتقدند نفت یک تهدید به‌‌‌‌‌‌‌‌شمار می‌‌‌‌‌‌‌‌رود، من معتقدم ناتوانی ما در بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری از نفت تهدید است.

او ادامه داد: برای رسیدن به بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری نیاز به دانش تخصصی است، به‌همین‌دلیل باید از تجارب بین‌‌‌‌‌‌‌‌المللی و تجارب داخلی در این زمینه استفاده شود. همچنین بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری نیازمند الگوسازی است و باید نمونه‌‌‌‌‌‌‌‌های موفق این حوزه معرفی شوند. معاون اول رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در این مراسم با بیان اینکه مفهوم بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری ریشه فرهنگی دارد و برای نیل به این هدف مهم باید تلاش هدفمند و نوآورانه شکل بگیرد، گفت: رهبر انقلاب اسلامی (مدظله) در بیانیه گام دوم، تاکید داشتند به‌‌‌‌‌‌‌‌رغم امکانات و منابع خوبی که در کشور وجود دارد در بهره‌‌‌‌‌‌‌‌مندی از سرمایه ملی (سرمایه انسانی، اقتصادی، زیست‌‌‌‌‌‌‌‌بوم، میراث تاریخی و...) از معدود کشورهایی هستیم که از این ظرفیت استفاده نکرده‌‌‌‌‌‌‌‌ایم. میثم لطیفی با تاکید بر اینکه باید نخبگان کشور دسترسی آسان به اطلاعات داشته باشند، راه‌‌‌‌‌‌‌‌اندازی سامانه «آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری ایران» را گام بزرگی در این راستا دانست و ابراز امیدواری کرد که وجود این پایگاه داده که به‌‌‌‌‌‌‌‌روزرسانی نیز می‌شود، به‌‌‌‌‌‌‌‌خوبی اطلاع‌‌‌‌‌‌‌‌رسانی شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی بر لزوم دسترسی به اطلاعات و ارائه فعال آن، تاکید کرد و افزود: باید از متخصصان و صاحب‌نظران حوزه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری دعوت شود که این داده‌‌‌‌‌‌‌‌ها را تحلیل کنند تا در مرحله بعدی تبدیل به فرهنگ شود، بنابراین ضروری است داده‌‌‌‌‌‌‌‌ها به زبان ساده درآیند تا عموم مردم از آن استفاده کنند. در همین حال، فرهنگ بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری باید از مدارس شروع شود که پیشنهاد بنده این است که می‌توان با بر‌گزاری رویدادهای مختلف بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری در مدارس دامنه این فرهنگ را گسترش داد. او با اشاره به اینکه داشته‌‌‌‌‌‌‌‌ها مواداولیه حرکت ما هستند، خاطرنشان کرد: برخلاف عده‌‌‌‌‌‌‌‌ای که معتقدند نفت یک تهدید به‌‌‌‌‌‌‌‌شمار می‌‌‌‌‌‌‌‌رود، من معتقدم ناتوانی ما در بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری از نفت تهدید است، بنابراین برای رسیدن به بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری نیاز به دانش تخصصی است، به‌همین‌دلیل باید از تجارب بین‌‌‌‌‌‌‌‌المللی و تجارب داخلی در این زمینه استفاده شود. همچنین بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری نیازمند الگوسازی است و باید نمونه‌‌‌‌‌‌‌‌های موفق این حوزه معرفی شوند. معاون رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور با بیان اینکه از سال‌آینده پاداش هیات‌‌‌‌‌‌‌‌مدیران و مدیران‌عامل شرکت‌های دولتی بر اساس گزارش سازمان ملی بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری از ارزیابی عملکرد و بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری آنها پرداخت خواهد شد، بیان کرد: در حال‌حاضر مهم‌ترین راه ما شفافیت است، چراکه راهی جز شفافیت نداریم و اگر خواهان این هستیم که مردم در حکمرانی اسلامی مشارکت بیشتری داشته باشند، باید اطلاعات و داده‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که در سطح ملی تولید می‌شوند و جنبه محرمانگی ندارند، در اختیار مردم قرار گیرد.

«سامانه آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری ایران» اولین گام در حکمرانی مردمی است

در ابتدای این مراسم نیز میرسامان پیشوایی، با بیان اینکه سازمان ملی بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری ایران متولی راهبری، پایش و تصمیم‌‌‌‌‌‌‌‌سازی بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری در کشور است، گفت: در بودجه سال‌گذشته برای اولین‌بار ارزیابی بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری شرکت‌های دولتی به عهده این سازمان گذاشته شده است. بر این اساس، پاداش اعضای هیات‌‌‌‌‌‌‌‌مدیره و مدیران‌عامل منوط به گزارش سازمان از عملکرد آنها خواهد بود. بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری باید تبدیل به یک مطالبه عمومی شود، به‌طوری‌که تمام آحاد ملت موضوع بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری را پیگیری کنند، بنابراین سامانه «آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری ایران» می‌تواند در این راستا کمک بزرگی کند.

او با معرفی بخش‌های مختلف این سامانه، تصریح کرد: سامانه آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری (سابا)، مهم‌ترین آمار و اطلاعات موجود بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری در سطوح بین‌‌‌‌‌‌‌‌المللی، ملی، بخشی، بخش عمومی (شامل وزارتخانه‌‌‌‌‌‌‌‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و عمومی غیردولتی) را نمایش می‌دهد. مهم‌ترین دستاورد این داشبورد، نمایش وضعیت موجود بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری در سطوح مختلف برای رسیدن به اهداف کلان بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری است، این داشبورد در سه بخش طراحی شده است: «آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری جهان» که وضعیت شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌های بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری در کشورهای منتخب، به‌‌‌‌‌‌‌‌ویژه کشورهای عضو سازمان بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری آسیایی را نشان می‌دهد. «آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری سطح ملی» که وضعیت شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌های بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری در سطوح کلان، بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های دولتی را به نمایش می‌‌‌‌‌‌‌‌گذارد. «آینه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری بخش عمومی» که عملکرد کلی ۳۳ دستگاه اجرایی ملی را در استقرار چرخه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری مقایسه می‌کند. او با اشاره به اینکه «تکیه بر مردم» یکی از شعارهای اصلی دولت سیزدهم است برای رسیدن به رشد اقتصادی در کشور، بیان کرد: دولت، مردم‌‌‌‌‌‌‌‌سپاری فعالیت‌‌‌‌‌‌‌‌ها را یک اصل می‌‌‌‌‌‌‌‌داند و به‌‌‌‌‌‌‌‌دنبال فعال کردن آنان در حوزه‌‌‌‌‌‌‌‌های مختلف است. اگر اطلاعات لازم به‌‌‌‌‌‌‌‌طور شفاف در اختیار نخبگان و مردم قرار گیرد، می‌توانند مدیرانی را که اثربخشی ندارند، مورد سوال قرار دهند. به هر حال مردم در حوزه بهره‌‌‌‌‌‌‌‌وری محرم دولت هستند.