بیت کوین درست چند روز قبل و پس از انتشار گزارش آمار تورم آمریکا در ماه اکتبر (مهر)، به رکورد تاریخی جدیدی دست یافت. از سال گذشته تاکنون هزینه‌های مصرف‌‌کننده در آمریکا ۲ /۶ درصد رشد داشته که این مقدار سریع‌‌ترین رشد این شاخص از سال ۱۹۹۰ بوده است. علاوه بر این، زمانی که از معیارهای دهه ۱۹۸۰ برای اندازه‌‌گیری شاخص هزینه‌های مصرف‌‌کننده استفاده می‌کنیم، تورم نزدیک به ۱۵ درصد افزایش یافته است.

کارشناسان اقتصادی بلومبرگ تخمین می‌‌زنند که تقریبا نیمی از افزایش قیمت اخیر بیت کوین به‌‌دلیل ترس از تورم بوده است. نیم دیگری از این افزایش هم به‌‌دلیل معاملات مبتنی بر حرکات صعودی قیمت یا همان معاملات مومنتوم (Momentum Trading) است. دو نفر از اقتصاددانان بلومبرگ می‌گویند: مدل ما نشان می‌دهد که برای بیت کوین اهمیت تورم و مقابله با بی‌‌اعتمادی در طول زمان به محرک‌‌های مهم‌تری تبدیل می‌شود.۵۰ درصد حرکات قیمتی در چرخه صعودی اخیر مربوط به این معیارها بوده است که در مقایسه با ۲۰ درصد سال ۲۰۱۷ رشد قابل‌‌توجهی داشته است.

معرفی بیت کوین به عنوان یک ابزار سرمایه‌‌گذاری برای مقابله با تورم از سوی عموم مردم در حال افزایش است. ماه گذشته، پال تودور جونز (Paul Tudor Jones)، میلیاردر مشهور و مدیر صندوق‌های پوشش ریسک، گفته بود بیت کوین در مقایسه با طلا در پوشش ریسک‌‌های سرمایه‌‌گذاری عملکرد بهتری دارد. جی‌‌پی مورگان (JP Morgan) هم به همین دلیل بیت کوین را ارزشمند می‌‌داند.

این اتفاق‌‌‌‌نظر تعجب‌‌آور نیست. در حالی که عرضه پول «M۲» در آمریکا تنها در دو سال گذشته تقریبا ۴۰ درصد افزایش یافته است، سیاست پولی بیت کوین همواره ثابت بود و سرعت عرضه آن در حال کاهش است. منظور از پول «M۲» تمام پول‌‌های نقد موجود در بازار، پس‌‌اندازها و سپرده‌های بانکی است.

هرگز بیش از ۲۱ میلیون بیت کوین وجود نخواهد داشت و این امر به بیت کوین ویژگی کمیاب ‌‌بودن و اطمینان‌‌بخشی را می‌دهد. با این حال بلومبرگ تایید می‌کند که بیت کوین هنوز برای آنکه بخواهد به عنوان یک سرمایه‌‌گذاری تضمین‌‌شده در برابر تورم در نظر گرفته شود، اعتماد کافی را به دست نیاورده است. ویلفرد دی (Wilfred Daye)، مدیر سکیوریتایز کپیتال (Securitize Capital)، همچنان می‌گوید طلا گزینه بهتری است، اگرچه بیت کوین هم یک مفهوم جدید و جذاب است.