به گفته معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی
سرویس استعلام چک بدون احراز هویت در راه است
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، هفتاد و پنجمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با حضور معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، استاندار تهران و فعالان اقتصادی با محوریت طرح مشکلات و چالشهای فعالان صنعت پخش در رابطه با سامانه چک صیاد (پیچک ) برگزار شد. مهران محرمیان در این نشست، با ارائه توضیحاتی از آخرین اقدامات و برنامههای بانک مرکزی جهت تسهیل کاربری چک در سامانه صیاد، بر تلاش مستمر این نهاد برای رفع اشکالات احتمالی اصناف و کاربران حقوقی در زمینه استفاده از چک منطبق با قانون جدید تاکید کرد. محرمیان با تاکید بر اینکه بانک مرکزی به دقت و با حساسیت مسائل مرتبط با ثبت و استعلام چکهای جدید را در بازار رصد میکند و نسبت به رفع چالشهای احتمالی و پیشبینی نشده، حداکثر چابکی در عملکرد را در دستور کار دارد، تاکید کرد: با توجه به درخواستهای رسیده از سوی فعالان اقتصادی، ضرورت بازبینی «اینترنت بانک» در بانکهای مختلف بهمنظور تعریف سطح دسترسی لازم برای نمایندگان در مورد مشتریان حقوقی بانکها مورد بررسی قرار گرفته و این امر با اولویت بالا از سوی بانکها در دست انجام است. او ادامه داد: طبیعی است در گذشته چنین نیازی برای کاربران در زمینه چک و «اینترنت بانک» مطرح نبوده است، اما در حال حاضر با توجه به قانون جدید این نیاز مطرح شده که بسیاری از بانکها آن را پوشش دادهاند و بانکهای باقیمانده هم با پیگیری بانک مرکزی به سرعت درصدد پیادهسازی این امکان هستند. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی تصریح کرد: به موازات سرویسی که در «اینترنت بانک» و «مویایل بانک» از سوی بانکهای مختلف به مشتریان ارائه میشود، بهزودی سرویس استعلام چک بدون احراز هویت نیز در اختیار مشتریان اعم از حقیقی و حقوقی قرار خواهد گرفت که براساس آن عموم مشتریان قادر خواهند بود از مسیرهای مختلف از جمله وبسایت بانک مرکزی، اپلیکیشنهای پرداخت و بانکی، سرویس پیامکی و درگاههای بانکی با ارائه شناسه چک صیادی، شناسه ملی ذینفع، تاریخ و مبلغ چک از ثبت سیستمی چک از سوی صادرکننده آن در سامانه صیاد مطمئن شوند. بنابر اظهار این مقام مسوول در بانک مرکزی، با توجه به اقبال عمومی در استفاده از اپلیکیشنهای پرداخت در دریافت خدمات مرتبط با چکهای اشخاص حقیقی، امکان ارائه سرویسهای مورد نیاز درخصوص چک برای مشتریان حقوقی در اپلیکیشنهای پرداختی از دیگر گامهایی است که برای تسهیل استفاده و ترویج قانون جدید چک از سوی بانک مرکزی و با هماهنگی بانکها در حال انجام است.
همچنین در این جلسه محرمیان در پاسخ به پیشنهاد و درخواست فعالان اقتصادی برای معافیت ثبت چکهای با مبالغ کمتر از سقف تعیین شده در سامانه صیاد تصریح کرد: برخی از موارد درخصوص مسائل و ملاحظات مرتبط با مقررات و دستورالعملها در اختیار بانک مرکزی نیست و قانون در این خصوص تصریح دارد. در عین حال بانک مرکزی بهطور کامل آماده هرگونه تعامل و همکاری برای پیشبرد دقیق این قانون و سهولت استفاده کاربران از سامانه صیاد است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: چک، تنها ابزار برداشت از حساب نیست و ابزارهای متداول دیگری مانند حواله ساتنا و پایا در اختیار مشتریان قرار دارد. همچنین بانک مرکزی «حواله سپند» را نیز برای سرویس برداشت مستقیم طراحی کرده که مناسب پرداختهای دورهای مانند پرداخت آبونمان یا اجاره بهاست. محرمیان تصریح کرد: بانک مرکزی علاوهبر ایجاد و تنظیمگری انواع کانالهای تبادل مالی در کشور برای سهولت مبادلات و فرآیندهای تجاری، تمام تلاش خود را برای اجرای دقیق، سهل و امن قانون جدید چک معطوف داشته و خواهد داشت.