شماره روزنامه ۶۶۳۵
|

«دنیای اقتصاد» ریشه‌های اختلاف دولت و مجلس بر سر مساله بنزین را بررسی کرد

اختلاف دولت و مجلس بر سر اصلاح قیمت بنزین، ریشه در شکاف میان ضرورت مهار‌ کسری بودجه و ناترازی مصرف با ملاحظات معیشتی، اجتماعی و اعتماد عمومی دارد. دولت بر سیاست‌های قیمتی تاکید دارد و مجلس، اصلاح زیرساخت را مقدم می‌داند؛ نقطه همگرایی فعلی، اصلاح تدریجی است.

از سوی دو غول کشتیرانی چین صورت گرفت؛

دنیای‌ اقتصاد: دو غول کشتیرانی دولتی چین، در پی تداوم بحران نظامی در خاورمیانه، ارسال نفتکش‌های خود از دو گلوگاه حیاتی منطقه را متوقف و به‌جای آن، محموله‌های نفتی را از نقاطی خارج از خلیج‌فارس بارگیری می‌کنند.

اخبار بازار نفت روزنامه شماره ۶۵۶۱

    یکشنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • واشنگتن و پکن به این نتیجه رسیده‌اند که ادامه بحران انرژی به سود هیچ یک نیست

    روزنامه شماره ۶۵۶۱

    آزمون‌ تاب‌آوری‌ در جنگ‌ انرژی

    دکتر عباس ملکی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و معاون پیشین وزارت امور خارجه، در نشستی تخصصی با عنوان «وضعیت انرژی در جهان آینده» تلاش کرد تصویری فراتر از تیترهای روزمره جنگ و بازار نفت ارائه دهد؛ تصویری که در آن، انرژی دیگر صرفا یک کالای اقتصادی نیست، بلکه به ابزار اصلی قدرت، امنیت و حتی بقا در نظام بین‌الملل تبدیل شده است. او با نگاهی راهبردی به تحولات اخیر آسیای غربی، جنگ آمریکا علیه ایران را نه صرفا یک درگیری نظامی، بلکه «نبردی میان تاب‌آوری اقتصادها» توصیف کرد؛ نبردی که در آن کشورها با توان تحمل فشارهای مالی، انرژی، لجستیک و تجاری سنجیده می‌شوند، نه فقط با تعداد موشک‌ها و تجهیزات نظامی.
  • معمای لکه نفتی در خارک

    دنیای‌اقتصاد: تصاویر ماهواره‌ای منتشرشده در روزهای اخیر، از مشاهده یک لکه مشکوک نفتی در آب‌های اطراف جزیره خارک، مهم‌ترین پایانه صادرات نفت ایران، حکایت دارد؛ رخدادی که در بحبوحه تنش‌های بی‌سابقه میان ایران و آمریکا، بار دیگر نگرانی‌ها درباره امنیت زیرساخت‌های انرژی در خلیج فارس را افزایش داده است. بر اساس تصاویر ثبت‌شده توسط ماهواره‌های «سنتینل-۱»، «سنتینل-۲» و «سنتینل-۳» متعلق به برنامه کوپرنیک اتحادیه اروپا، لکه‌ای خاکستری و سفیدرنگ طی روزهای ۶ تا ۸ مه در آب‌های غرب جزیره خارک مشاهده شده که کارشناسان آن را از نظر بصری «سازگار با نشت نفت» توصیف کرده‌اند. برآوردهای اولیه نشان می‌دهد این لکه احتمالا مساحتی در حدود ۴۵ کیلومترمربع را پوشش داده است.
  • «کپلر» گزارش می‌دهد؛

    روزنامه شماره ۶۵۶۱

    نفت پکن در تله هرمز

    دنیای‌اقتصاد: واردات نفت خام چین در ماه آوریل به پایین‌ترین سطح خود در نزدیک به چهار سال گذشته سقوط کرد؛ افتی که نشانه‌ای تازه از تاثیر مستقیم بحران تنگه هرمز بر بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان به شمار می‌رود. داده‌های گمرکی منتشرشده نشان می‌دهد واردات نفت چین در ماه گذشته با کاهش ۲۰درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۳۸‌میلیون تن رسیده؛ رقمی که کمترین سطح از ژوئیه ۲۰۲۲ تاکنون محسوب می‌شود. این افت در شرایطی رخ داده که محدودیت تردد نفتکش‌ها در تنگه هرمز، جریان صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی از خلیج فارس را به شدت مختل کرده است. چین حدود نیمی از نفت خام مورد نیاز خود را از کشورهای خاورمیانه تامین می‌کند و هرگونه اختلال در این مسیر، مستقیما امنیت انرژی این کشور را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.
۱