شماره روزنامه ۶۰۳۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۰۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۶۰۰۹

  • بازگشت جذابیت به سرمایه‌گذاری نفتی؟

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: به باور تحلیلگران استاندارد‌‌‌‌‌چارترد، اخیرا مخاطرات ژئوپلیتیک در بازار جهانی نفت به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته‌است، نکته جالب‌توجه آنکه بازار واکنش درخور‌‌‌‌‌توجهی به تحولات منطقه خاورمیانه نشان نداد. در گزارشی که تارنمای ریگزون آن را منتشر کرد، آمده‌است: کارشناسان و فعالان بازار جهانی انرژی باور دارند تحولات اخیر خاورمیانه، نشان‌دهنده تشدید مخاطرات ژئوپلیتیک است که احتمالا برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت. تحلیلگران همچنین با اظهارنظرهایی مانند «سطح تنش‌های ژئوپلیتیک در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه پایین‌تر از انتظارات بازار بوده‌است» یا «قبل از تنش‌های اخیر، قیمت‌گذاری در بازار سوخت‌های فسیلی انجام‌ شده‌بود»، متقاعد نمی‌شوند. آنها باور دارند که شواهد کمی در دسترس است که نشان می‌دهد فعالان بازار انرژی، از قبل از مقیاس و ابعاد احتمالی تنش‌ها بین طرفین مخاصمه، آگاه بوده‌اند.
  • کاهش تقاضای سوخت و افت بهای برنت

    دنیای‌اقتصاد – حمید ملازاده: بهای نفت در روز دوشنبه ۱۳ ماه مه به دلیل افت تقاضای سوخت و اظهارات مقامات فدرال‌رزرو آمریکا نسبت به کاهش نرخ بهره که می‌تواند مصرف انرژی را در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان کاهش دهد، افزایش داشت. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، معاملات آتی نفت‌برنت با ۷‌سنت یا ۰.۱‌درصد کاهش به ۸۲.۷۲دلار در هر بشکه رسید، درحالی‌که قیمت نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۵‌سنت کاهش ۷۸.۲۱دلار در هر بشکه فروخته شد.
  • ایران؛ دومین تولیدکننده سوخت مایع

    وزارت انرژی آمریکا از افزایش ۱۱۰‌هزار بشکه‌‌‌‌ای تولید سوخت مایع ایران در سه‌‌‌‌ماه نخست ۲۰۲۴ خبر داد و ایران را بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول پس از عربستان در اوپک معرفی کرد. به گزارش «شانا» به نقل از تجارت‌‌‌‌نیوز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا وابسته به وزارت انرژی این کشور در تازه‌‌‌‌ترین گزارش خود موسوم به چشم‌‌‌‌انداز کوتاه‌مدت انرژی جهان، از تولید ۳‌میلیون و ۲۳۰‌هزار بشکه‌‌‌‌ای نفت‌خام ایران در سه‌‌‌‌ماه نخست سال‌۲۰۲۴ میلادی خبر داد. براساس این گزارش تولید نفت‌خام ایران در این دوره نسبت به سه‌‌‌‌ماه پیش، ۵۰‌هزار بشکه در روز افزایش داشته و ایران در سه‌‌‌‌ماهه چهارم سال‌۲۰۲۳ بیش از ۳‌میلیون و ۱۸۰‌هزار بشکه در روز نفت‌خام تولید کرده‌است. میانگین تولید نفت‌خام ایران در سال‌۲۰۲۳ بیش از ۲‌میلیون و ۸۷۰‌هزار بشکه در روز بوده‌است و انتظار می‌رود در سال‌۲۰۲۴ میانگین تولید این محصول در ایران به بالای روزانه ۳‌میلیون بشکه برسد.
  • آغاز ۵۰ طرح جدید در صنعت نفت

    وزیر نفت با اشاره به افزایش ۵‌میلیون‌‌‌‌ تنی ظرفیت صادرات پتروشیمی کشور و رشد ۲۰‌درصدی گروه نفت و گاز در سال‌۱۴۰۲، گفت: ‌‌‌‌برنامه وزارت نفت برای امسال بهره‌‌‌‌برداری از ۷۹طرح نیمه‌‌‌‌تمام و آغاز ۵۰ طرح تازه در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی است. به گزارش «شانا» جواد اوجی از تکمیل و بهره‌‌‌‌برداری ۶۷ طرح نیمه‌‌‌‌تمام در حوزه نفت و گاز و افزایش تولید نفت به ۳‌میلیون و ۵۵۰‌هزار بشکه در سال‌۱۴۰۲ خبر داد و افزود: تولید گاز کشور نیز حدود ۳۰‌میلیون مترمکعب در روز رشد داشته که ۷‌میلیون مترمکعب آن حاصل جمع‌‌‌‌آوری گازهای مشعل بوده‌است. افزایش تولید نفت‌خام، افزایش تولید گاز، توسعه میدان‌های گازی، افزایش ظرفیت پالایشی نفت، افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی، افزایش کمی و کیفی تولید فرآورده‌های نفتی مطابق با استاندارد یورو۵، افزایش ظرفیت خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی، افزایش خطوط سراسری گاز و گازرسانی تازه به شهر، روستا و صنایع از جمله آثار تکمیل طرح‌های نیمه‌‌‌‌تمام و اولویت‌‌‌‌دار در جهش تولید نفت و گاز بود که وزیر نفت به آنها اشاره کرد.
  • همکاری ۷۰۰شرکت‌‌‌‌ دانش‌بنیان با وزارت نفت

    معاون توسعه اقتصاددانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌‌‌‌جمهوری گفت: وزارت نفت با افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان‌‌‌‌ از ۱۵۰ به حدود ۷۰۰شرکت، گامی مهم در توسعه این شرکت‌ها در صنعت نفت برداشته‌است. به گزارش «شانا» جواد مشایخ گفت: یکی از دغدغه‌‌‌‌های اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در طول سال‌های گذشته مشکل بازار فروش محصولاتشان بود که در دولت سیزدهم با عارضه‌‌‌‌یابی انجام‌شده در این حوزه در معاونت علمی ریاست‌‌‌‌جمهوری، آیین‌نامه سیاست حمایتی «تولید ‌بار اول» برای پشتیبانی از محصولات دانش‌بنیان داخلی تدوین و به‌دستگاه‌ها ابلاغ شد. وی اجرای بهینه‌‌‌‌تر قانون جهش تولید دانش‌بنیان را از سرفصل‌‌‌‌های مهم کاری این معاونت در سال‌۱۴۰۳ برشمرد و افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانش‌بنیان در تلاش است با استفاده از ابزارهای موجود، خدمت‌‌‌‌رسانی حداکثری را به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان داشته‌باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر