شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۶۵

  • اتحاد نفتی دهلی‏‏‏‏‌نو و کرملین

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: هندوستان از آغاز وضع تحریم‌های غرب علیه نفت و گاز صادراتی روسیه و به‌دنبال خرید گسترده نفت‌‌‌‌‌خام از این کشور (البته با بهره‌‌‌‌‌مندی از تخفیف‌های جذاب و کم‌‌‌‌‌سابقه)، اقدام به پالایش بی‌‌‌‌‌وقفه و تبدیل آن به‌عنوان فرآورده‌های نفتی کرد. تخمین‌زده می‌شود دهلی‌نو در این مدت، حجمی با ارزش فراتر از یک‌میلیارد دلار فرآورده نفتی، تنها به ایالات‌متحده صادر کرده باشد. از سویی دیگر، کرملین با جیب پر خزانه به ‌‌‌‌‌واسطه دلارهای نفتی، به جنگ خود در اوکراین برای سومین سال‌متوالی ادامه‌می‌دهد. به‌عنوان نمونه، این کشور فروشی نزدیک به ۴۰‌میلیارد دلار نفت‌‌‌‌‌خام صادراتی به هندوستان را تنها در طول سال‌۲۰۲۳ تجربه‌ کرده‌است.
  • چالش‌ گسستگی زنجیره تامین نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: صنعت نفت و گاز به دلیل درگیری‌های روسیه و اوکراین و تنش‌ها در خاورمیانه با چالش‌های قابل‌توجهی در زنجیره تامین مواجه شده‌است. این درگیری‌ها می‌تواند عرضه جهانی نفت و گاز را در سال‌۲۰۲۴ مختل کند، لذا ریسک‌های ژئوپلیتیک و پویایی زنجیره تامین به موضوعاتی حیاتی برای این صنعت تبدیل شده‌اند. گزارش تارنمای گلوبال‌دیتا با عنوان «۲۰موضوع برتر نفت و گاز ۲۰۲۴» نگرانی‌های مرتبط با امنیت انرژی و سرعت آهسته انتقال به انرژی پاک را به‌عنوان مشکلات اصلی صنعت در سال‌جاری برجسته کرده‌است. این گزارش اهمیت عوامل محیطی، اجتماعی و حاکمیتی و موضوعات نو ظهور مانند انرژی‌های تجدیدپذیر، هیدروژن کم‌کربن و وسایل نقلیه الکتریکی در زمینه انتقال انرژی را موردبحث قرار می‌دهد.
  • تکمیل ساخت مخازن ذخیره‌سازی نفت

    مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه آغاز ساخت مخازن راهبردی نفت‌خام در گوره از سال‌۱۳۸۱ آغاز شده‌است، گفت: پس از دو دهه‌تعلل، اکنون این مخازن تکمیل شده و در ابتدای سال‌آینده به بهره‌‌‌‌‌برداری می‌رسد. ابوذر شریفی در گفت‌‌‌‌‌وگو با «شانا» با اشاره به ساخت مخازن راهبردی ذخیره‌سازی نفت‌خام در گوره اظهار کرد: مخازن گوره، مخازن راهبردی ۴‌میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای هستند که در اواخر دهه‌۷۰ شمسی تصویب شد و عملیات اجرایی آن نیز از سال‌۱۳۸۱ آغاز شده‌است.
  • چالش مهار مصرف انرژی

    مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: با کاهش ۵۰‌درصدی شدت مصرف انرژی در کشور، سالانه ۸۰‌میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد خواهد شد. به گزارش «شانا»، حسین آبنیکی با اشاره به اینکه در تولید نفت و گاز امسال رکوردهای تازه‌ای ثبت شد، افزود: اهداف صادراتی نیز تا حد قابل‌توجهی محقق شد و در انتقال و توزیع گاز و فرآورده‌های نفتی نیز عملکرد مناسبی داشتیم. وی تاکید کرد: با وجود همه موفقیت‌‌‌‌‌ها در مدیریت مصرف دچار چالش‌های اساسی بودیم و آنچنان‌که در تولید موفق بودیم، در مهار مصرف موفق عمل نکردیم.
  • آمادگی زیرساخت‌ها برای سوخت‌‌‌‌‌رسانی نوروزی

    معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از آمادگی زیرساخت‌های سوخت‌‌‌‌‌رسانی در ایام نوروز خبر داد و گفت: میانگین توزیع روزانه بنزین در نوروز گذشته ۱۴۴‌میلیون لیتر بود که پیش‌بینی می‌شود این رقم امسال به ۱۵۰‌میلیون لیتر برسد. به گزارش «شانا»، فضل‌‌‌‌‌الله اکبری به آمادگی مناطق با توجه به گستره عملیاتی این شرکت در ایام نوروز که امسال مصادف با ایام مبارک ماه رمضان است، اشاره و تصریح کرد: هماهنگی بیش از پیش با مجتمع‌‌‌‌‌های خدماتی رفاهی برای خدمات‌‌‌‌‌رسانی مناسب و آمادگی بیشتر در ایام تعطیلات نوروز را در دستور کار قرار داده‌‌‌‌‌ایم. وی در این نشست که مدیران عملیات، تامین و توزیع، سامانه هوشمند سوخت، منابع انسانی و رئیس روابط‌عمومی نیز حضور داشتند، بر آمادگی جایگاه‌های عرضه گاز طبیعی فشرده (سی‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی) برای استقبال از مسافران نوروزی تاکید کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر