شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

  • نفت در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: می‌‌‌‌‌توان ادعا کرد بازار جهانی نفت در واکنش فوری به رویدادهای اخیر در خاورمیانه نسبتا خاموش بوده‌است. تاثیر متقابل عواملی نظیر بی‌‌‌‌‌ثباتی ژئوپلیتیک، مخاطرات عرضه نفت‌‌‌‌‌خام و سطح متزلزل ذخایر استراتژیک، همچنان بازارهای جهانی نفت را تحت‌‌‌‌‌الشعاع قرار می‌دهند. پیش‌بینی ناظران بازار انرژی حکایت از آن دارد که وضعیت بازار نفت بر همین منوال باقی خواهد ‌‌‌‌‌ماند، البته با پتانسیل تغییرات قابل‌‌‌‌‌توجه در قیمت نفت‌‌‌‌‌خام که با پیشرفت و کیفیت تحولات منطقه‌ای ارتباط مستقیم دارد.
  • آمریکا دست به‌دامن ذخایر استراتژیک؟

    دنیای اقتصاد - حمید ملازاده: مشاور جو بایدن اطمینان داد که رئیس‌جمهور ایالات‌متحده متعهد به حفظ قیمت بنزین در سطوح مقرون‌به‌صرفه و در حال بررسی برداشت از ذخایر استراتژیک نفت (SPR) است. سال‌گذشته، دولت آمریکا مقدار قابل توجهی نفت را برای کاهش قیمت بنزین فروخت، اقدامی که انتقاد تند برخی از جمهوری‌خواهان را به‌دنبال داشت، با این حال مشخص نیست که آیا آنها در آینده نزدیک دوباره به این استراتژی متوسل خواهند شد یا خیر.
  • تضمین ارزآوری به همت صنعت گاز

    صنعت گاز ایران با اجرا و امضای قراردادهایی مهم در حوزه صادرات گاز به کشورهای همسایه، شریک اقتصادی مطمئن معرفی شد. به گزارش «شانا»، توسعه دیپلماسی انرژی همواره مورد تاکید وزیر، معاونان و کارکنان وزارت نفت بوده‌است. همه شرکت‌ها و مجموعه‌‌‌‌‌های تابع صنعت نفت از جمله شرکت ملی گاز ایران همسو با این هدف راهبردی که همراه با تکیه بر توان داخلی پیش رفته و می‌رود، رایزنی با دیگر کشورها به‌ویژه کشورهای همسایه به‌منظور ارزآوری برای ایران را در دستور کار قرار دادند.
  • تکمیل پروژه‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام

    وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت در سال‌۱۴۰۲ پروژه‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام را به سرانجام رساند، گفت: از محل این پروژه‌ها تولید در صنایع مرتبط جهش داشت و به‌دنبال آن ثبت رشد اقتصادی بالای ۲۰‌درصد در بخش نفت و گاز را شاهد بودیم. به گزارش «شانا»، جواد اوجی با بیان اینکه وزارت نفت در سال‌۱۴۰۲ با سرمایه‌گذاری موثر در بخش‌های بالادست و پایین‌‌‌‌‌دست صنعت نفت توانست پروژه‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام به ارزش بیش از ۲۸‌میلیارد دلار را به سرانجام برساند، گفت: از محل تکمیل این پروژه‌ها رشد تولید در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و به‌دنبال آن ثبت رشد اقتصادی بالای ۲۰‌درصدی در بخش نفت و گاز را شاهد بودیم. وی افزود: امسال برای سرمایه‌گذاری‌های تازه در پروژه‌های نیمه‌‌‌‌‌تمام باقی‌مانده در صنعت نفت برنامه‌‌‌‌‌ریزی جامعی شده‌است تا امسال هم جهش تولید مطلوبی در این صنعت داشته باشیم. وزیر نفت تصریح کرد: امیدواریم سال‌۱۴۰۳ هم مانند پارسال رکوردهای مطلوبی در زمینه جهش تولید داشته باشیم.
  • افزایش تولید نفت شیل آمریکا

    اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی از افزایش تولید نفت از ذخایر شیل این کشور در ماه مه خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا با انتشار گزارش ماهانه خود درباره بازدهی حفاری‌‌‌‌‌ها اعلام کرد؛ تولید نفت این کشور از مناطق نفت شیل در ماه مه افزایش خواهد یافت. به گفته این نهاد انرژی، تولید از حوضه‌‌‌‌‌های مهم آمریکا با افزایش بیش از ۱۶‌هزار بشکه در روز به ۹‌میلیون و ۸۶۰‌هزار بشکه در روز خواهد رسید‌که بیشترین تولید از ماه دسامبر۲۰۲۳ تاکنون است.
  • تمایل اوپک برای عضویت نامیبـیا

    یکی از مقام‌‌‌‌‌های صنعتی آفریقا از تمایل ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و تولیدکنندگان غیرعضو (اوپک‌‌‌‌‌پلاس) برای جذب نامیبیا به‌عنوان عضو جدید خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، یک مقام صنعتی آفریقا و منابع صنعتی اعلام کردند ائتلاف اوپک‌‌‌‌‌پلاس تمایل دارد نامیبیا به‌عنوان عضو جدید به این ائتلاف بپیوندد، زیرا این کشور آفریقای‌غربی در دهه‌های آینده می‌تواند به چهارمین تولیدکننده بزرگ آفریقا بدل شود. توتال‌انرژی و شل در سال‌های اخیر حدود ۲‌میلیارد و ۶۰۰‌میلیون بشکه ذخیره نفتی کشف کرده‌اند که به این‌‌‌‌‌ ترتیب زمینه برنامه‌‌‌‌‌ریزی جمهوری نامیبیا برای آغاز برداشت از این ذخایر از حدود سال‌۲۰۳۰ میلادی فراهم شده‌است. تمرکز اولیه اوپک‌‌‌‌‌پلاس این است که جمهوری نامیبیا به منشور همکاری این ائتلاف بپیوندد، برزیل هم در ماه ژانویه سال‌۲۰۲۴ میلادی به این منشور پیوست. ان‌‌‌‌‌جی آیوک، مدیر اجرایی اتاق انرژی آفریقا که در تسهیل مذاکرات بین دو طرف حاضر بوده‌است، گفت: اوپک و ائتلاف اوپک‌‌‌‌‌پلاس خواهان عضویت نامیبیا هستند. هیثم الغیص، دبیرکل اوپک در ماه فوریه، بدون نام‌بردن از کشوری اعلام کرد که اوپک در حال مذاکره با چند کشور برای پیوستن به منشور اوپک‌‌‌‌‌پلاس است.
  • احیای ظرفیت پالایشی روسیه

    روسیه به‌‌‌‌سرعت توانست واحدهای پالایشی آسیب‌‌‌‌دیده از حمله‌‌‌‌های پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های نفت این کشور را احیا کند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، محاسبات این خبر‌‌گزاری نشان‌داد روسیه توانسته است به‌‌‌‌سرعت بعضی پالایشگاه‌های نفتی کلیدی خود را که هدف حمله پهپادهای اوکراینی قرارگرفت تعمیر کند و توان بهره‌‌‌‌گیری از ظرفیت پالایشی را افزایش دهد. اوکراین از ابتدای سال‌۲۰۲۴ میلادی حمله‌‌‌‌های پهپادی به زیرساخت‌های انرژی روسیه را تشدید کرد که این اوضاع افزایش قیمت نفت را در پی داشت. از زمان حمله به واحد پالایشی تانکو در دوم آوریل، هیچ گزارشی مبنی‌بر حمله‌‌‌‌ به پالایشگاه‌های بزرگ روسیه گزارش نشده و این کشور به‌‌‌‌سرعت در حال تعمیر پالایشگاه‌های خود است. بر اساس محاسبات رویترز، مجموع ظرفیت پالایش نفت اولیه روسیه که هدف هواپیماهای بدون‌سرنشین قرارگرفته از روزانه ۹۰۷‌هزار بشکه گذشته به ۶۶۰‌هزار بشکه رسیده‌است.
  • سرمایه‌گذاری صندوق توسعه‌ملی در میدان‌های نفت

    صندوق توسعه‌ملی با ارزیابی‌‌‌‌ توجیه پروژه و بررسی ریسک‌های اقتصادی، در طرح توسعه میدان نفتی یاران به ارزش ۱۰۲‌میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرد. به گزارش «شانا» به نقل از صندوق توسعه ملی، این صندوق با توجه به مجوزهای قوانین بالادستی همسو با تبدیل سرمایه‌های ملی به ثروت، سرمایه‌گذاری در میدان‌های مشترک نفت و گاز را کلید زد.
  • عزم دولت در کاهش ظرفیت خالی پتروشیمی‌ها

    مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه ظرفیت خالی پتروشیمی‌ها از ۲۷‌درصد در سال‌۱۴۰۰ به ۲۱‌درصد در سال‌۱۴۰۲ کاهش یافته‌است، گفت: با جدیت در حال برطرف‌کردن موانع تولید با همکاری یکپارچه همه هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هستیم.
  • افزایش وابستگی قاره‌سبز به واردات نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: وابستگی اتحادیه اروپا به واردات نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی در سال‌۲۰۲۲ به بالاترین حد خود یعنی ۹۷.۷‌درصد رسید‌که نشان‌دهنده افزایش قابل توجهی نسبت به سال‌قبل بود. واردات ثبت‌شده در سال‌۲۰۲۱ به رکورد۹۱.۶‌درصد رسیده بود. این افزایش وابستگی تحت‌تاثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات در روند واردات، افزایش انرژی ناخالص موجود و پر‌شدن ذخایر بوده‌است. انباشت ۸.۳‌میلیون‌تن نفت نقش مهمی در پر‌کردن ذخایر نفت‌خام و کاهش قیمت در سال‌۲۰۲۱ ایفا کرد، سالی که سطوح مصرف به میزان بی‌سابقه‌ای رسید.
  • پروژه بنزین‌‌‌‌‌سازی پالایشگاه تهران

    رئیس هیات‌مدیره پالایشگاه تهران از سرمایه‌گذاری حدود ۳۰۰‌میلیون دلاری پالایشگاه تهران برای احداث نیروگاه خورشیدی ۵۰۰مگاواتی و پیشرفت خیره‌‌‌‌‌کننده طرح بنزین‌‌‌‌‌سازی این پالایشگاه در ماه‌های اخیر خبر داد. به گزارش «شانا»، وحید عبیری گفت: نیروگاه اتمی بوشهر نیز یک‌هزار مگاوات ظرفیت دارد، اما نیروگاه خورشیدی پالایشگاه نفت تهران ۵۰۰ مگاوات ظرفیت دارد که نشان‌دهنده عظمت این نیروگاه است.
  • افزایش تولید نفت ایران

    «ایرنا» به نقل از اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۶۳۰‌هزار بشکه‌‌‌‌ای تولید روزانه نفت ایران طی یک سال‌گذشته خبر داد و اعلام کرد که تولید نفت ایران به ۳‌میلیون و ۲۵۰‌هزار بشکه نفت در سومین ماه ۲۰۲۴ رسیده‌است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از تولید روزانه ۳‌میلیون و ۲۵۰‌هزار بشکه نفت‌خام ایران در سومین ماه سال‌جاری میلادی خبر داده‌است. تولید نفت ایران در این ماه نسبت به ماه قبل ۲۰‌هزار بشکه در روز افزایش داشته‌است. ایران در ماه فوریه ۳‌میلیون و ۲۳۰‌هزار بشکه در روز نفت تولید کرده‌بود.
  • نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟

    دنیای اقتصاد: پیش‌بینی می‌شود با تشدید منازعات خاورمیانه و تمدید راهبرد کاهش تولید اوپک، قیمت جهانی نفت برای اولین‌بار از تابستان۲۰۲۲، از مرز ۱۰۰دلار هرچند برای مدتی کوتاه، عبور کند. مدت زمان بالا ماندن قیمت نفت به ابعاد تنش‌ها در خاورمیانه بستگی خواهد داشت.
  • حرکت خلاف‌جهت بهای برنت

    حمید ملازاده: به‌رغم تمام تنش‌های منطقه‌ای، بهای نفت روز دوشنبه ۱۵ آوریل، با بی‌تفاوتی کامل به ناآرامی‌ها، سیر نزولی داشت زیرا فعالان بازار به حمله انتقامی ایران به اسرائیل با احتیاط، واکنش نشان‌دادند و طبق ادعای مقامات اسرائیلی این «اقدام تنبیهی» خسارات محدودی به‌همراه داشت.
  • سبقت بازار جهانی هیدروژن از سوخت‌های فسیلی

    گروه بازار نفت: پیش‌بینی می‌شود ارزش بازار جهانی تولید هیدروژن در یک دهه‌آینده سالانه ۳.۷درصد رشد کند و به بیش از ۲۴۰‌میلیارد دلار برسد، درحالی‌که این نرخ در سال‌۲۰۲۳‌ برابر با ۱۶۲.۳‌میلیارد دلار بوده‌است. به گزارش «شانا» به نقل از مدیریت کل امور اوپک، طبق گزارش «بازار تولید هیدروژن: ۲۰۳۴-۲۰۲۴» که ازسوی شرکت Visiongain، شرکت مشاوره تجاری بین‌المللی مستقر در لندن منتشر شد، ارزش بازار جهانی هیدروژن در سال‌۲۰۲۳‌ برابر با ۱۶۲.۳‌میلیارد دلار بود و پیش‌بینی می‌شود در یک دهه‌آینده با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) ۳.۷درصد افزایش به بیش از ۲۴۰‌میلیارد دلار در سال‌۲۰۳۴ برسد. پیش‌بینی‌های این گزارش بر اساس حالت تحویل (مصرف داخلی، تجاری)، منابع (هیدروژن آبی، هیدروژن خاکستری، هیدروژن سبز)، فناوری‌ها (اصلاح بخار، اکسیداسیون جزئی، اصلاح اتوترمال، گازسازی زغال‌سنگ، الکترولیز)، کاربردها (پالایشگاه نفت، حمل‌ونقل، تولید آمونیاک، تولید متانول، تولید برق، سایر موارد) و تجزیه‌‌‌‌وتحلیل بازار ملی، منطقه‌ای و شرکت‌های پیشرو و تحلیل الگوی بازیابی و تاثیر کووید-۱۹ بوده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر