شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|

  • درآمد‏‏‏‏‏‌زایی نفتی یا حفظ اقلیم؟

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: در جریان اجلاس کاپ۲۸ در دبی، همه بر تضاد منافع بـیـن بـزرگ‌تریــن تولیدکنندگان نفت و گاز در جهان و هدف اصلی و البته ظاهری کنفرانس که عبارت بود از کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌ای جهانی، متمرکز بودند، اما نکته‌‌‌‌‌‌ای که بعد از اجلاس به توافق جمعی رسید، یعنی دوری جهان از سوخت‌های فسیلی، کارشناسان نفت را شگفت‌‌‌‌‌‌زده کرد. در آن زمان و حتی اکنون، هیچ کشوری وجود ندارد که اعتبار کافی نزد بزرگان نفتی از یک‌سو و فعالان محیط‌زیستی از سوی دیگر داشته‌باشد تا بتواند چنین تعهدی را به سرانجام برساند.
  • افزایش دکل‌های حفاری آمریکا

    شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز از افزایش تعداد دکل‌های نفت و گاز طبیعی شرکت‌های حفاری آمریکا برای نخستین‌بار در پنج هفته خبر داد.
  • آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی رشد تقاضای نفت را کاهش داد

    آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی خود درباره رشد جهانی تقاضای نفت در سال‌۲۰۲۴ راکاهش داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد؛ تقاضای جهانی نفت در سال‌جاری کمتر از آنچه پیش‌‌‌‌‌تر تصور می‌شد، افزایش می‌یابد که دلیل آن افت تقاضا در چین است.
  • افزایش ‌هزار‌ کیلومتری خطوط انتقال نفت در ۱۴۰۳

    معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اهمیت و جایگاه خطوط انتقال نفت گفت: خطوط انتقال نفت و گاز شاهرگ اصلی در زنجیره تامین انرژی کشور است و تا پایان امسال حدود‌هزار‌کیلومتر به طول خطوط لوله انتقال افزوده خواهد شد.
  • دیدگاه متفاوت نفتی بریتیش‏‏‏‌پترولیوم و اوپک

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: شرکت انــرژی ‌بریتیش ‌‌‌‌پترولیوم، گزارش چشم‌‌‌‌انداز انرژی ۲۰۲۴ خود را منتشر و بر پیش‌بینی‌های قبلی خود مبنی‌بر اینکه تقاضای جهانی نفت در سال‌۲۰۲۵ به اوج خود خواهد رسید، تایید کرده‌است. به‌گزارش تارنمای آتالایار، ‌‌‌‌این پیش‌بینی بر دو سناریوی متفاوت که این شرکت برای آینده انرژی تا سال‌۲۰۵۰ ترسیم کرده، استوار است. لازم به ذکر است پیش‌بینی BP در تضاد با پیش‌بینی‌های نسبتا خوش‌‌‌‌بینانه‌‌‌‌تر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قرار دارد.
  • تاکید گروه بریکس بر پیشبرد سیاست‌های اقلیمی

    اعضای گروه بریکس در اجلاس «دستورکار اقلیمی» که در سطح وزارتی و مقامات عالی‌رتبه اعضا در مسکو برگزار شد، بر اهمیت تجارت کربن در گذار انرژی و پیشبرد سیاست‌های اقلیمی تاکید کردند.
  • همجوشی هسته‏‏‏‏‌ای چین با نصف قیمت

    یک استارت‌آپ در شانگهای به‌دنبال جمع‌‌‌‌‌آوری ۵۰۰‌میلیون دلار برای توسعه فناوری ارزان‌تر نسل بعدی همجوشی هسته‌‌‌‌‌ای برای توسعه پیشرفت انرژی پاک با استفاده از مواد خام محلی است؛ این در حالی است که چین با غرب رقابت می‌کند تا مشکل تجاری‌‌‌‌‌سازی انرژی پاک پیشگامانه را برطرف کند.
  • ترکیه؛ مسیر جدید تجارت نفت روسی؟

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: کشورهای اروپایی مصمم هستند هرگونه تزریق مالی برای دستیابی کرملین به اهداف جنگی خود علیه اوکراین را متوقف کنند. برای درک بهتر تجارت پررونق سوخت‌های فسیلی روسیه، کافی است به یک کافه روی پشت‏‏‏‏‏‌بامی در امتداد تنگه بسفر بروید. در ماه مارس، هنگام نوشیدن چای در تراس مشرف به رودخانه استانبول، می‌توان دید که در طول تنها دو ساعت، حداقل چهار تانکر که از طریق وب‌سایت‏‏‏‏‏‌های باز کنترل ترافیک دریایی قابل‌شناسایی هستند، نفت‌خام و محصولات پالایش‏‏‏‏‏‌شده روسیه را از طریق یکی از خطوط کشتیرانی بین‌المللی حمل می‌کنند.
  • نفت بر مدار صعود

    دنیای‌اقتصاد- گروه بازار نفت: روز گذشته قیمت جهانی نفت روند افزایشی در پیش گرفت. روند صعودی قیمت نفت، به دلیل بروز اختلال در تولید نفت آمریکا در حوزه خلیج‌مکزیک رخ ‌داده‌است. توفان فرانسین تولیدکنندگان نفت این منطقه را وادار کرد فعالیت سکوهای نفتی را پیش از رسیدن امواج متلاطم به سواحل لوئیزیانا متوقف کنند. قیمت هر بشکه نفت‌برنت دریای شمال دیروز و در لحظه تنظیم این گزارش، با ۶۸‌سنت افزایش به ۷۲دلار و ۶۶‌سنت رسید. نفت وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا هم با ۷۸سنت افزایش ۶۹ دلار و ۷۴‌سنت معامله شد.
  • رشد ۷.۵درصدی بازار جهانی صنعت پتروشیمی در سال‌های آینده

    دنیای‌اقتصاد- گروه بازار نفت: کارشناس صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه ارزش بازار صنعت پتروشیمی جهان در سال‌۲۰۲۳ بدون احتساب صنایع پایین‌‌‌‌‌‌دست ۶۱۷‌میلیارد دلار بوده‌است، گفت: این رقم با رشد متوسط ۷.۵درصدی در سال‌۲۰۳۱ به یک‌تریلیون و ۱۰۰‌میلیون دلار می‌رسد.
  • بنزین ارزان؛ برگ برنده دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا؟

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: رانندگان آمریکایی در آستانه انتخابات ریاست‌‌‌‌‌‌جمهوری در ماه نوامبر، شاهد کاهش قیمت بنزین به زیر یک‌دلار در هر لیتر برای اولین‌بار در بیش از سه سال‌گذشته هستند. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند افت قیمت که انتظار می‌رود تا اواخر اکتبر ادامه داشته‌باشد، می‌تواند تاثیرات قابل‌توجهی بر مصرف‌کنندگان و چشم‌‌‌‌‌‌انداز سیاسی این کشور داشته‌باشد. این کاهش قیمت عمدتا به دلیل کاهش تقاضای سوخت و افت قیمت جهانی طلای‌سیاه است. پاتریک دهان، تحلیلگر ارشد به تارنمای گسبادی دات‌‌‌‌‌‌کام گفت: «ما شاهد شکسته‌شدن قیمت بنزین به زیر یک‌دلار در هر لیتر هستیم. با پایان‌فصل رانندگی تابستانی و تغییر به سوخت ارزان‌تر برای زمستان، افت قیمت‌ها همچنان ادامه خواهند داشت.»
  • تنش صادرات طلای سیاه در عراق

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: عراق در حال حاضر در نقطه عطفی حساس قرار دارد، زیرا تنش‌‌ها و جنگ قدرت میان مناطق شمالی و جنوبی این کشور بر سر صادرات نفت شدت یافته است. این کشور با چالش‌‌های جدی روبه‌روست که نه‌‌تنها بر اقتصاد ملی و منطقه‌‌ای تاثیر می‌‌گذارد، بلکه می‌تواند به اختلافات طولانی‌‌مدت و پیچیده‌‌ای بین دولت فدرال عراق و منطقه نیمه‌‌خودمختار کردستان منجر شود. ممنوعیت صادرات نفت به ترکیه از منطقه کردستان عراق (KRI) که از ۲۵ مارس ۲۰۲۳ توسط دولت فدرال عراق (FGI) مستقر در بغداد اعمال شده، همچنان به قوت خود باقی است.
  • فراز و فرود نفت آمریکایی

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی فرد: قیمت‌های بالا و تقاضای رو به رشد به تولیدکنندگان نفت در ایالات‌‌متحده کمک کرده تا به‌رغم تلاش‌‌های جهانی برای استفاده بیشتر از انرژی‌‌های تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی، سود بی‌‌سابقه‌‌ای به دست آورند. با وجود تمرکز تمام‌‌عیار بر‌گذار انرژی، شاهد آن هستیم که صنعت نفت آمریکا در حال رونق است و بیش از هر زمان دیگری نفت خام را از لابه‌‌لای سنگ‌‌های شیلی که در زیر زمین در غرب تگزاس قرار دارد استخراج می‌کند.
  • بهره‌‌برداری از ۲۰ طرح پتروشیمی تا پایان سال

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سال ۱۴۰۳ شاهکار صنعت پتروشیمی به ثمر می‌رسد و با برنامه‌‌ریزی انجام‌‌شده برای بهره‌‌برداری از ۲۰ طرح پتروشیمی، امسال بالاترین تعداد افتتاح طرح‌‌های پتروشیمی در طول تاریخ صنعت پتروشیمی تجربه می‌شود.
  • جایگاه ژئوپلیتیک ایران برای ترانزیت انرژی

    وزیر نفت در دیدار با دبیرکل جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف با اشاره به اوضاع ژئوپلیتیک جهان و شرایط خاص بازارهای گاز به‌‌ویژه در بحران‌های جهانی انرژی، گفت: ایران با توجه به جایگاه ژئوپلیتیکش می‌تواند گذرگاه و چهارراهی مناسب برای تبادلات و ترانزیت انرژی در منطقه باشد و نقش قطب را بازی کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر