رکورد ذخیرهسازی نفت چین
چین حجم نفتخام ورودی یا خروجی از ذخیرهسازیهای راهبردی و تجاری را فاش نمیکند، اما میتوان با کسر مقدار نفتخام فرآوریشده از کل نفتخام موجود از واردات و تولید داخلی، این رقم را برآورد کرد. براساس دادههای منتشرشده در ۱۴سپتامبر (شنبه ۲۴شهریور) از سوی اداره ملی آمار، پالایشگاههای چین در ماه ژوئیه ۵۹میلیون و ۷۰هزار تن نفتخام معادل حدود روزانه ۱۳میلیون و ۹۱۰هزار بشکه فرآوری کردند. این رقم تنها اندکی بالاتر از حجم روزانه ۱۳میلیون و ۹۰۸هزار بشکهای در ماه ژوئیه، ضعیفترین ماه برای توان عملیاتی پالایشگاهها، از اکتبر ۲۰۲۲ بود.
این رقم در دوره مشابه سال۲۰۲۳، ۱۵میلیون و ۲۳۰هزار بشکه در روز بود. بزرگترین واردکننده نفتخام جهان در ماه اوت روزانه ۱۱میلیون و ۵۶۰هزار بشکه نفت وارد کرد، درحالیکه تولید داخلی این کشور ۴میلیون و ۲۰۰هزار بشکه در روز بود که درمجموع روزانه ۱۵میلیون و ۷۶۰هزار بشکه در اختیار پالایشگاهها قرارگرفت. بنابراین با کمکردن حجم پالایش روزانه ۱۳میلیون و ۹۱۰هزار بشکهای از رقم روزانه ۱۵میلیون و ۷۶۰هزار بشکهای، مازادی معادل یکمیلیون و ۸۵۰هزار بشکه در روز ایجاد میکند. در هشت ماه نخست امسال، چین روزانه یکمیلیون و ۱۱۰هزار بشکه به ذخیرهسازیها اضافهکرده که حدود ۳۰۰هزار بشکه در روز بیشتر از مدت مشابه پارسال بودهاست و از رقم روزانه ۸۰۰هزار بشکهای ذخیرهشده در هفت ماه نخست سال، شتاب بیشتری را نشان میدهد.
در شرایطی که مقدار بهرهگیری از ظرفیت پالایشی در پالایشگاههای چین همچنان پایین است، این پرسش مطرح میشود که چرا پالایشگاههای چین حجم مازاد نفتخام را برای تحویل در ماه اوت خریداری کردند و پاسخ، به احتمال زیاد، روند کاهشی قیمت است. محمولههایی که در ماه اوت وارد شدند، به احتمال زیاد در ماههای مه و ژوئن، زمانیکه قیمت جهانی نفتخام روند کاهشی داشت، برنامهریزی شدهبودند. نفتخام برنت در ۱۲آوریل به بالاترین سطح خود در سالجاری میلادی یعنی ۹۲دلار و ۱۸سنت برای هر بشکه رسید، درحالیکه این رقم در ۵اوت سیر نزولی خود را بهسمت ۷۵ دلار و ۵سنت برای هر بشکه آغاز کرد.