محدودیتهای متان اتحادیه اروپا برای سوختهای فسیلی وارداتی
برخی از اثرات زیستمحیطی مرتبط با نشت متان عبارتند از: تاثیر مخرب بر کیفیت هوا، افزایش سطح آب دریاها و اسیدیشدن اقیانوسها. بهمنظور بهحداقلرساندن انتشار متان برای کاهش تاثیر آن بر محیطزیست، تلاشها برای کاهش نفوذ متان از میادین نفت و گاز به اتمسفر در جریان است. تمرکز اخیر بر مقادیر شدت متان، همانطور که در برخی اقدامات نظارتی دیده میشود، نشاندهنده آگاهی روزافزون از نیاز به پرداختن به انتشار گاز متان به دلایل آبوهوایی و اکولوژیکی است. شورای اتحادیه اروپا که نماینده کشورهای عضو است در بیانیهای اعلام کرد؛ مذاکرهکنندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا توافق کردند که تا سال۲۰۳۰ «حداکثر مقادیر شدت متان» را بر تولیدکنندگان خارج از کشور که سوختهای فسیلی را به اروپا ارسال میکنند، اعمال کنند. قوانین واردات احتمالا به تامینکنندگان عمده گاز از جمله ایالاتمتحده، الجزایر و روسیه ضربه خواهد زد.
مسکو سالگذشته تحویل گاز به اروپا را کاهش داد و از آن زمان نروژ بهعنوان بزرگترین تامینکننده گاز خط لوله اروپا -که عرضه آن کمترین شدت متان در جهان را دارد- جایگزین شدهاست. جوتا پائولوس، مذاکرهکننده ارشد پارلمان اتحادیه اروپا، گفت: «در نهایت، اتحادیه اروپا با اقدامات لازم با انتشار دومین گاز گلخانهای مهم مقابله میکند» و افزود که این قانون «عواقبی در سراسر جهان خواهد داشت.» متان از خطوط لوله و زیرساختهای میادین نفت و گاز نشت و به اتمسفر نفوذ میکند. این قانون اکنون برای تصویب نهایی در اختیار پارلمان اروپا و کشورهای اتحادیه اروپا قرار خواهد گرفت. این مقررات همچنین الزامات جدیدی را برای بخشهای نفت، گاز و زغالسنگ برای اندازهگیری، گزارش و تایید انتشار متان معرفی میکند. این توافق، تولیدکنندگان نفت و گاز در اروپا را موظف میکند که بهطور منظم نشت گازهای گلخانهای را در فعالیتهای خود بررسی و رفع کنند.
اتحادیه اروپا جزو واردکنندگان عمده نفت و گاز است و سیاستهای انرژی آن با تمرکز بر پایداری و کاهش انتشار گازهای گلخانهای در حال تحول است. اتحادیه اروپا برای تامین بخش قابلتوجهی از نیازهای انرژی خود به واردات وابسته است. برخی از جنبههای کلیدی مربوط به واردات نفت و گاز اتحادیه اروپا عبارتند از: تنوع تامینکنندگان، امنیت انرژی، انتقال به انرژیهای تجدیدپذیر و مقررات زیستمحیطی.