بلاتکلیفی محموله نفتکش توقیفشده در آمریکا
به گزارش والاستریتژورنال، دادستانهای ایالاتمتحده چندی پیش با متهمکردن مالک یونانی این نفتکش به نقض تحریمها علیه ایران، کشتی را مصادره و به سمت ساحل شهر گالوستون واقع در ایالت تگزاس هدایت کردند. در شرایطی که گارد ساحلی ایالاتمتحده مجوز تخلیه بار این نفتکش بهنام «سوئز راجان» را صادر کردهاند، پیمانکارانی که چنین اموری را انجام میدهند از بیم اقدام تلافیجویانه ایران تمایلی به تخلیه محموله نفت توقیفشده ندارند. در همین ارتباط، مدیراجرایی یک شرکت انرژی واقع در هیوستون آمریکا به خبرنگار والاستریتژورنال گفت: «آندسته ازشرکتهایی که در خلیجفارس فعالیت دارند با بیم از آنکه مورد اقدام متقابل ایران قرار بگیرند، تخلیه محموله نفتکش توقیفشده را نخواهند پذیرفت.»
وی تصریح کرد چندین شرکت که با آنها برای تخلیه نفت این نفتکش تماس گرفتهشده، این درخواست را رد کردهاند. مدیرعامل شرکتی دیگر که در خلیجمکزیک فعالیت میکند نیز به نگرانیهای مشابهی اشاره کرد و گفت مشخص نیست کسی تمایل داشته باشد به سمت محموله نفتکش توقیفی برود. والاستریتژورنال نوشت مساله نفتکش مصادرهشده، نشاندهنده وسعت و عمق چالشهایی است که دولت آمریکا در اجرای تحریمها علیه ایران با آن روبهرو است. در همین رابطه، یک مقام سابق آمریکایی گفت: «ماجرای این کشتی نشاندهنده مسائلی است که در سطحی بزرگتر نحوه تقابل ما با تهدیدهای ایران را به صحنه نمایش درمیآورد.» وزارت دادگستری آمریکا در واکنش به گزارش والاستریتژورنال اعلام جرم علیه مالک یونانی نفتکش را تایید نکرد و در ضمن درباره چرایی طولانیشدن روند تخلیهبار کشتی مزبور هم توضیحاتی ارائه نکرد.
وزارتخارجه آمریکا هم ضمن خودداری از اعلام نظر درباره سوئزراجان گفت که دولت آمریکا مصمم به اجرای تحریمها علیه ایران است. دولت آمریکا بعد از خروج از توافق هستهای برجام در سال۱۳۹۷ تمامی تحریمهای متوقفشده ذیل این توافق را علیه ایران به اجرا درآورده است. آمریکا همچنین کشورها و شرکتهای ثالث را نیز ملزم به اجرای تحریمهای سرزمینی خود علیه ایران کردهاست. جمهوریاسلامی ایران ضمن تاکید بر غیرقانونیبودن تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا اعلام کرده از تمامی امکانات خود برای مقابله با این مواضع ظالمانه و غیرانسانی بهره خواهد برد.