جبران بخشی از ناترازی گاز کشور با توسعه میدان گازی مختار
وی با بیان اینکه این مخزن در استان کهگیلویه و بویراحمد و فاصله ۱۰کیلومتری شهر یاسوج واقع شدهاست، اظهار کرد: اگرچه وجود گاز در مخزن مختار با حفر نخستین چاه اکتشافی در سال۱۳۶۹ اثبات شد، دستیابی به ارقام و احجام دقیق، مستلزم انجام حفاری مجدد و برداشت دادههای روزآمد است، از اینرو حفاری چاه ارزیابی با هزینه ۲۰میلیون یورو و مدت ۱۵ ماه در دستور کار قرار گرفت تا براساس نتایج حاصله، زمینه برای تدوین طرح جامع توسعه و سرانجام توسعه میدان مهیا شود. مجری طرحهای ذخیرهسازی گاز طبیعی در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران مدت اجرای عملیات توسعه مخزن مختار را سه سال و بودجه موردنیاز را حدود ۴۲۰میلیون یورو اعلام کرد و افزود: با توسعه این میدان، روزانه ۱۰میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز در کشور افزودهمیشود.
به گفته جوکار، مخزن مختار از میدانهای هیدروکربوری توسعهنیافته کشور است که به لحاظ نزدیکی به مراکز پرجمعیت و خطوط لوله گاز، میدانی ایدهآل برای ذخیرهسازی محسوب میشود. وی با بیان اینکه پس از اتمام دوره پنجساله تولید از مخزن مختار، امکان بهرهبرداری از آن بهعنوان یک مخزن ذخیرهسازی گاز فراهم میشود، گفت: در این مرحله ظرفیتی حدود ۲۵/ ۱میلیارد مترمکعب در مخزن ایجاد میشود تا در ۸ ماهگرم سال روزانه ۵میلیون مترمکعب در مخزن ذخیره و در ماههای سرد سال روزانه ۱۰میلیون مترمکعب از آن تولید شود.
مجری طرحهای ذخیرهسازی گاز طبیعی در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ایجاد اشتغال برای متخصصان و جوانان مستعد کهگیلویه و بویراحمد را یکی از برکات این طرح دانست و ادامه داد: در مرحله حفر چاه ارزیابی و اقدامهای مطالعاتی ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر و در فاز توسعهای شامل حفاری و احداث چاه توسعهای و خطوط لوله، پالایشگاه و تاسیسات تزریق گاز حدود ۲هزار نفر در این میدان مشغول بهکار میشوند، ضمن آنکه پس از بهرهبرداری نیز برای ۵۰۰ تا هزار نفر به شکل دائم و پایدار شغل ایجاد میشود.
جوکار همچنین با بیان اینکه در مرحله توسعه مخزن، بین ۸ تا ۱۰حلقه چاه حفاری میشود، یادآور شد: متعاقب این اقدامها تاسیسات پالایشگاهی و تزریق گاز و واحد نمزدایی آن احداث میشود تا گاز مخزن به خطوط لوله سراسری گاز تزریق شود و به این ترتیب کمک قابلتوجهی به جبران ناترازی گاز میشود.