هاشم نامور در نشست خبری که با حضور نمایندگان رسانه‌‌‌‌‌های سراسری و محلی در این پالایشگاه برگزار شد، گفت: پالایشگاه نفت بندرعباس هم‌‌‌‌‌اکنون به‌‌‌‌‌طور میانگین روزانه بیش از ۳۵۰‌هزار بشکه نفت‌خام را پالایش و ۱۹‌درصد از سبد سوخت کشور را پس از پالایشگاه‌های آبادان و اصفهان تامین می‌کند. وی تاکید کرد: این پالایشگاه حدود ۲۰‌درصد از بنزین تولیدی در کل کشور، ۳۴‌درصد نفت‌گاز کشور و ۱۹‌درصد تولید نفت‌کوره کشور را به‌‌‌‌‌عهده دارد. مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با تاکید بر اینکه طرح پیشران اقتصادی ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس با هدف تبدیل نفت‌کوره به فرآورده‌های سبک با ارزش‌افزوده بیشتر در این پالایشگاه در حال اجراست، بیان کرد: کاهش گوگرد نفت‌کوره تولیدی از ۵/ ۳درصد به ۵‌/ ۰درصد، کاهش نفت‌کوره تولیدی به میزان حداکثر ۱۰‌درصد، تولید ۱۰۰‌درصد روغن‌های موردنیاز گروه یک و دو و تولید ۱۰۰‌درصد کک اسفنجی موردنیاز کشور از دیگر اهداف این طرح است.

نامور سرمایه‌گذاری موردنیاز این پروژه را ۲/ ۲میلیارد یورو اعلام کرد و گفت: هم‌‌‌‌‌اکنون دانش فنی و منابع مالی این پروژه عظیم اقتصادی و ملی تامین شده‌است. وی تصریح کرد: ۱۵‌واحد فرآیندی و تعدادی واحدهای جانبی با اجرای این پروژه به پالایشگاه بندرعباس افزوده می‌شوند که پالایشگاه بندرعباس را از یک پالایشگاه به یک پتروپالایشگاه تبدیل می‌کند. مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس بیان کرد: درآمد حاصل از تولید سالانه ۴۰۰‌هزارتن کک اسفنجی، ۴۰۰‌میلیون دلار در سال‌و حاصل از تولید روغن‌های گرید ۲ و ۳، سالانه ۷۵۰‌میلیون دلار است. نامور افزود: مناقصه عمومی پروژه احداث واحدهای فرآیندی هم‌‌‌‌‌اکنون انجام‌شده و این پروژه در مرحله انتخاب پیمانکار قرار گرفته‌است.

وی با اشاره به اجرای این طرح با اتکا به دانش بومی برای نخستین‌بار در کشور گفت: بازگشت سرمایه این طرح که در طول حداقل ۴۲ ماه اجرای پروژه حدود ۸‌هزار نفر در آن به‌کار گرفته خواهند شد ظرف سه سال‌خواهد بود که جذب ۲‌هزار و ۶۵۰ نفر از این تعداد از طریق نیروهای بومی است. مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس تاکید کرد: طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس یکی از طرح‌های مهم، راهبردی و اولویت‌‌‌‌‌دار کشور است که‌‌‌‌‌ با هدف کاهش تولید نفت‌کوره و تولید فرآورده‌های با ارزش‌افزوده بیشتر و سازگار با محیط‌زیست و با محوریت تولید کک اسفنجی موردنیاز صنایع آلومینیوم‌‌‌‌‌سازی کشور در حال اجراست. نامور تولید سالانه ۱۴‌هزار‌تن پروپیلن، افزایش ضریب پیچیدگی پالایشگاه نفت بندرعباس و تبدیل آن به یک پتروپالایشگاه، افزایش روزانه ۵۰۰‌هزار لیتری تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس و تولید نفت گاز باکیفیت یورو ۵ را از دیگر دستاوردهای این طرح عنوان کرد و گفت: هم‌‌‌‌‌اکنون بیش از ۷۰‌درصد تجهیزات موردنیاز پالایشگاه نفت بندرعباس از داخل کشور تامین می‌شود.