شماره روزنامه ۶۱۲۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۲۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۱۲۳

  • آمریکا یا چین؛ کنترل اینترنت آسیا در دست کدام است؟

    دنیای اقتصاد: پارک فناوری نوساجایا شبیه به یک پروژه ساخت‌و‌ساز معمولی است. در اطراف این سایت صنعتی در ایالت جوهور مالزی که تنها ۱۵ کیلومتر از مرز سنگاپور فاصله دارد، جرثقیل‌ها و مصالح ساختمانی به صورت پراکنده قرار دارند. اما ظاهر آن غلط‌‌‌انداز و فریبنده است. نوساجایا در قلب رونق چشمگیر مراکز داده قرار دارد که در یکی از مناطق اقتصادی جهان با سریع‌ترین روند رشد در حال رخ دادن است.
  • شکاف نسلی در رفتار آنلاین کاربران ایرانی

    دنیای اقتصاد: یکتانت، دیتاک و ایسپا در هفته جاری گزارش‌‌‌های مختلفی درباره رفتار کاربران ایرانی در فضای آنلاین، برندهای ایرانی محبوب و نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه‌‌‌های دولتی در شبکه‌‌‌های اجتماعی منتشر کرده‌‌‌اند که نتایج جالبی را نشان می‌دهند. بر اساس یافته‌‌‌های این گزارش‌‌‌ها، با وجود فیلترینگ تلگرام همچنان محبوب‌‌‌ترین شبکه‌‌‌ اجتماعی در بین ایرانی‌‌‌ها و مخصوصا دانشجویان است. همچنین رسیدگی به امور بانکی، پیگیری اخبار و خرید اینترنتی، سه دلیل اصلی کاربران برای استفاده از اینترنت و شبکه‌‌‌های اجتماعی هستند. بررسی‌‌‌‌‌‌های دیگر نشان می‌دهند که برندهای مرتبط با صنعت مخابرات و اینترنت نیز صدرنشین برندهای پربازدید در شبکه‌‌‌های اجتماعی هستند.
  • از دست ترامپ هم برای گوگل کاری ساخته نیست

    ایسنا: آلفابت که شرکت مادر گوگل است، در صف طولانی از مبارزات حقوقی، به‌تازگی متحمل شکست دیگری شده است. پس از اینکه گوگل در دسامبر، در پرونده شکایت مطرح شده از سوی ناشر بازی «اپیک گیمز» شکست خورد، یک قاضی هفته جاری حکم داد که گوگل باید فروشگاه برنامه گوگل‌پلی را به روی رقیبانش باز کند. از سوی دیگر، وزارت دادگستری آمریکا هم در حال بررسی گزینه‌هایی شامل جدایی کسب‌وکار جست‌وجوی گوگل از سایر محصولات این شرکت است.
  • اعتراض بلاگرهای نظامی روسیه به فیلتر دیسکورد

    ایسنا: اقدام روسیه در ممنوعیت دیسکورد انتقاد بلاگرهای نظامی را برانگیخت که می‌گویند این اپلیکیشن توسط اپراتورهای پهپاد در خط مقدم جنگ در اوکراین استفاده می‌شود. این غوغا پس از آن به پا شد که رگولاتور اینترنت روسیه روز سه‌شنبه دیسکورد را به دلیل نگرانی از استفاده برای انجام حملات تروریستی و فروش مواد مخدر فیلتر کرد. بلاگرهای نظامی از زمان آغاز جنگ در اوکراین به یک عامل تاثیرگذار در رسانه‌های روسیه تبدیل شده‌اند. دیسکورد که بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد، در سراسر جهان زیر ذره‌بین رفته است، زیرا رگولاتورها به دنبال کنترل بیشتر پلتفرم‌های دیجیتالی هستند. ترکیه هم هفته جاری به دلیل نگرانی از استفاده گروه‌های هرزه‌نگاری کودکان از دیسکورد، این برنامه را مسدود کرد.
  • رونمایی از طرح‌هایی جدید در حوزه اینماد

    دنیای اقتصاد: امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک، در نشست خبری تشریح برنامه‌های آیین روز ملی تجارت الکترونیک با اشاره به چشم‌انداز تجارت الکترونیک کشور گفت: «تحقق عدد ۹ هزار همتی در ۵ سال پیش‌رو، چشم‌انداز مهمی بوده که برای آینده این حوزه در نظر گرفته شده است. سال گذشته رشد ۷۴درصدی در بخش تجارت الکترونیک را شاهد بودیم و به عدد ۳ هزار و ۲۰۰ همت رسیدیم. این مبلغ نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار است.»
  • نابودی شرکت‌های بازی‌سازی ایرانی با فیلترینگ

    ایلنا: مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران در واکنش به تاکیدات مستمر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم بر گشایش حتمی در فضای اینترنت و رفع فیلترینگ گفت: «تاکید آقای پزشکیان بر رفع فیلترینگ و وعده‌هایی که در جریان رقابت‌های انتخاباتی در این باره داده‌اند، یکی از عواملی بود که به پیروزی ایشان در انتخابات انجامید.
  • ایلان ماسک از روبو تاکسی و روبو ون تسلا رونمایی کرد

    ایسنا: ایلان ماسک سرانجام در رویداد «ما، روبات» که روز ۱۰ اکتبر در استودیو برادران وارنر در کالیفرنیا برگزار شد، روبوتاکسی تسلا را معرفی کرد. روبوتاکسی(Robotaxi) که با الهام از سایبرتراک (Cybertruck)، معروف به سایبرکب (Cybercab) ساخته شده، دارای درهای پروانه‌ای و دو صندلی است.
  • عدم پیروی ایکس از قانون بازارهای دیجیتال اروپا

    مهر: در ماه مه ‌۲۰۲۴ کمیسیون اتحادیه اروپا تحقیقاتی را درباره پلتفرم ایکس آغاز کرده است که تصمیم خود در این زمینه را هفته آینده اعلام می‌کند. ایکس به کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرده بود دیگر شرایط قرار گرفتن در دسته دروازه‌بان‌های اینترنت را ندارد. این واکنش سبب شد کمیسیون اتحادیه اروپا تحقیقاتی درباره ایکس را آغاز کند. قانون بازارهای دیجیتال اتحادیه اروپا دروازه‌بانان اینترنت را ملزم می‌کند به کاربران خود اجازه دهند درباره نصب اپ‌های پیش‌فرض روی دستگاه‌های خود تصمیم بگیرند. همچنین بر اساس این قانون، شرکت‌ها اجازه ندارند سرویس‌های خود را بر رقبای دیگر ترجیح دهند، درغیر این صورت با جریمه‌ای تا سقف ۱۰ درصد درآمد سالانه خود روبه‌رو می‌شوند.
  • گروه شغلی پرطرفدار علوم داده و هوش مصنوعی

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس یافته‌‌های جاب‌‌ویژن از بررسی وضعیت بازار کار، تعداد فرصت‌‌های شغلی در فصل تابستان ۱۴۰۳ در مقایسه با تابستان سال گذشته کاهش ۸ درصدی و نسبت به فصل گذشته ۱۱‌درصد کاهش یافته است. با این حال میانگین حقوق‌‌ها در این فصل نسبت به سال و فصل گذشته معادل ۳۳ و ۶‌درصد رشد داشته است. نکته دیگر این گزارش صدرنشینی گروه شغلی مرتبط با علوم داده و هوش مصنوعی در بیشترین رشد فصلی از نظر موقعیت‌‌های شغلی، حقوق و رقابت کارجویان است.
  • رئیس و نایب‌‌رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال معرفی شدند

    دنیای‌اقتصاد: با برگزاری انتخابات کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران، رئیس و نایب‌‌رئیس این کمیسیون تعیین شدند. انتخابات کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران با حضور اعضا برگزار شد و طی آن نیما فاضلی به عنوان رئیس کمیسیون و احمد طاهرخانی به عنوان نایب‌‌رئیس انتخاب شدند. این انتخابات برای یک دوره دو ساله برگزار شده و هدف آن تقویت نقش فناوری‌‌های دیجیتال در بهبود سلامت و ارتقای سیستم‌های الکترونیکی سلامت در کشور است.
  • رقیب جدید اسنپ‌‌دکتر از راه می‌‌رسد

    دنیای‌اقتصاد: بازار تحویل آنلاین دارو در حال گسترش است و در این مسیر رقبای جدید هم وارد این بازار می‌‌شوند. بازاری که سهم بزرگی از آن در اختیار اسنپ‌‌دکتر بود، حالا با ورود تپسی‌‌دکتر شاهد رقابت جدی‌‌تری خواهد بود که انتظار می‌رود در نهایت به منتفع شدن کاربران نهایی منجر شود. بر این اساس، گویا قرار است سرویس جدید تپسی‌‌دکتر به زودی به سوپراپلیکیشن تپسی اضافه شود و امکان دریافت دارو از داروخانه‌‌های نزدیک را به کاربران بدهد. این پلتفرم امکان سفارش داروهای با نسخه، بدون نسخه و داروهای بیماران خاص را فراهم می‌کند و به زودی دسته‌‌بندی‌‌های آرایشی و بهداشتی و مکمل نیز به آن افزوده خواهد شد. البته تپسی‌‌دکتر فعلا در مرحله آزمایشی قرار دارد و برای تعداد محدودی از کاربران در دسترس است. مصطفی سیدحسینی، مدیرعامل گروه تپسی، نیز پیش‌تر در نشست خبری رونمایی از سوپراپلیکیشن تپسی نوید اضافه شدن سرویس‌‌ حوزه سلامت به این سوپراپ را داده بود.
  • اختیار از شما، انحصار از ما

    احمدرضا خلعتبری/مدیر تیم آنتی‏‏‌تراست مرکز مطالعات توسعه و رقابت
    فرض کنید در بیابانی بدون دسترسی به آب و مواد غذایی گیر افتاده‌‌‌اید و ناگهان با سوارکاری مواجه می‌‌‌شوید که در خورجین اسبش مقادیر زیادی آب دارد. وقتی از سوارکار درخواست آب می‌‌‌کنید او با روی خوش مشک آب را به شما می‌دهد؛ اما در ازای آن از شما یک چیز می‌‌‌خواهد: اینکه تا پایان عمر خدمتگزار او باشید! شاید بتوان گفت که شما در این مثال برای معامله با این سوارکار اختیار دارید، اما در واقع باید میان زنده ماندن و زندگی به عنوان یک خدمتکار و مردن انتخاب کنید. آیا در اینجا حق انتخاب واقعی برای شما وجود دارد؟

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر