شماره روزنامه ۶۱۲۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۲۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۱۲۰

  • عرضه آنلاین دارو همچنان در مرحله سنگ‌اندازی

    دنیای اقتصاد-مهسا طاعتي: سرانجام و با تاخیر چند ماهه، سازمان غذا و دارو ضوابط اجرای آزمایشی آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو در سکوها را تدوین و ابلاغ کرد. انتشار این خبر در ابتدا از این جهت امیدوارکننده به نظر رسید که بالاخره پرونده توزیع آنلاین دارو ختم به خیر شده است، اما بررسی‌ها و پیگیری‌ از فعالان حوزه سلامت دیجیتال نشان می‌دهد که در همچنان بر همان پاشنه سنگ‌اندازی در این مسیر می‌چرخد. به گفته فعالان حوزه، ضوابط سازمان غذا و دارو به دلیل دخالت در فعالیت سکوها، درج مواردی خارج از دستورالعمل تصویب‌شده و تدوین تبصره‌های سخت، عملا در مرحله اجرا با مشکل مواجه است. در ضوابط ابلاغی این سازمان، شرایط فعالیت شرکت‌های حمل‌ونقل ذکر شده که در بین فعالان بخش خصوصی سلامت دیجیتال به سوژه نگرانی درباره راه‌اندازی سامانه سازمان غذا و دارو برای توزیع دارو از بابت رقابت بخش دولتی تبدیل شده است.
  • صفحه کلید جدید و عجیب گوگل

    ایسنا: گوگل ژاپن که به ساخت ابزارهای عجیب و صفحه کلیدهای جالب توجه مشهور است، این‌بار پرده از یک صفحه کلید حلقوی برداشته است که صفحه کلیدی بی‌نهایت و دو طرفه است. گوگل ژاپن جدیدترین نسخه صفحه کلید گوگل یا جی‌برد (Gboard) را منتشر کرده که یک صفحه کلید دو طرفه منحصر به فرد است که بر اساس نوار موبیوس (Möbius) طراحی شده است. نوار موبیوس نواری است که دو لبه آن بر هم قرار گرفته و یک حلقه را به وجود می‌آورد. البته باید یک لبه انتهایی قبل از اتصال به لبه دیگر، نیم دور چرخانده شود. می‌توان بین هر دو نقطه از سطح این نوار، بدون قطع کردن لبه آن خطی ممتد کشید. بنابراین نوار موبیوس فقط یک سطح و فقط یک مرز (لبه) دارد. این نوار مستقلا و به‌طور جداگانه توسط دو ریاضیدان آلمانی به نام‌های اوت فردینانند موبیوس و جان بندیکت در سال ۱۸۵۸ کشف شد و به ثبت رسید و در ریاضیات، علوم، هنر، مهندسی، ادبیات و موسیقی کاربرد دارد.
  • تلگرام؛ میزبان بزرگ‌ترین بازارهای زیرزمینی در جنوب شرق آسیا

    ایسنا: سازمان ملل متحد روز گذشته در گزارشی اعلام کرد شبکه‌های جنایی قدرتمند در جنوب شرق آسیا به‌طور گسترده از پیام‌رسان تلگرام استفاده می‌کنند که تغییری اساسی در شیوه انجام فعالیت‌های غیرقانونی در مقیاس بزرگ ایجاد کرده است. در شرایطی که فرانسه با استفاده از قانون جدید سخت‌گیرانه و بدون معادل بین‌المللی پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام را به دلیل فراهم کردن بستر فعالیت مجرمانه در این پلتفرم متهم کرده است، گزارش سازمان ملل متحد جدیدترین ادعاهایی است که علیه این اپلیکیشن بحث‌برانگیز مطرح می‌شود. در گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) آمده است: «داده‌های هک شده از جمله جزئیات کارت اعتباری، گذرواژه‌ها و تاریخچه مرورگر، به شکل آشکار در مقیاس وسیع در تلگرام که کانال‌های بسیار و بدون نظارت چندانی دارد، خرید و فروش می‌شود.»
  • آی‌فون ۱۷ اسلیم با ضخامت کمتر عرضه می‌شود

    مهر: طبق گزارشی جدید آی‌فون ۱۷ اسلیم یا ایر با نمایشگر اوال‌ای‌دی خاصی عرضه می‌شود و در نتیجه ضخامت کل آن کاهش می‌یابد. شرکت تایوانی Novatek اعلام کرد نمایشگرهای اوال‌ای‌دی را با استفاده از فرآیندی به نام ادغام درایور لمسی و نمایشگر TDDI آغاز خواهد کرد. این نمایشگر فناوری لایه حسگر لمسی را با درایور نمایشگر در یک واحد ترکیب می‌کند. هرچند این روند تغییری کوچک به نظر می‌رسد، اما تاثیری قابل توجه بر ضخامت موبایل خواهد داشت. بر اساس گزارش نشریه دیجی‌تایمز، اپل از نخستین مشتریان نمایشگر TDDI شرکت Novatek است. اگر این گزارش‌ها صحت داشته باشد، آی‌فون ۱۷ اسلیم ارزان نخواهد بود. پیش‌بینی می‌شود این دستگاه با قیمت پایه حدود ۱۲۹۹ دلار، گران‌ترین مدل سری بعدی آی‌فون باشد.
  • مدیرعامل شرکت ملی پست ایران منصوب شد

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دیروز در حکمی «محمد احمدی» را به سمت «معاون وزیر، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران» منصوب کرد. محمد احمدی، دانش‌آموخته دکترای مدیریت کسب‌و‌کار از دانشگاه تربیت مدرس است که پیش از این مسوولیت‌هایی چون معاونت فنی و بازرگانی شرکت ملی پست، معاونت دفتر ریاست و روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیریت آموزش و امور دانشجویی دانشکده پست و مخابرات را بر عهده داشته است.
  • رئیس سازمان فضایی در سمت خود ابقا شد

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز در حکمی «حسن سالاریه» را به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران منصوب کرد. حسن سالاریه، دانش‌آموخته دکترای تخصصی مهندسی مکانیک و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با مرتبه استادی است که پیش از این مسوولیت‌هایی چون ریاست سازمان فضایی ایران و سرپرستی پژوهشگاه فضایی ایران را بر عهده داشته است. وی همچنین سمت‌هایی همچون قائم‌مقامی ریاست بنیاد ملی نخبگان، موسس چند شرکت خصوصی دانش‌بنیان و برخی مسوولیت‌های دانشگاهی را در سوابق علمی و مدیریتی خود دارد.
  • افزایش حجم محتوای تولیدی؛ علت کندی اینترنت

    خانه ملت: وزیر ارتباطات درباره علت کندی این روزهای اینترنت در کشور بیان کرد که شرایط موجود این روزها باعث افزایش حجم محتواهای تولیدی و بروز اختلالات شبکه اینترنت در سراسر دنیا شده است. ستار هاشمی با اشاره به ابتکارات دولت چهاردهم برای حل مشکل فیلترینگ گفت: «گزارش‌هایی در حوزه‌های مختلف متناسب با شرایط و کیفیت ارتباطات فراهم کرده‌ایم و دستگاه‌های ذی‌ربط نیز ماموریت‌هایی از سوی مرکز ملی فضای مجازی در این خصوص دارند که قرار است در نهایت طراحی‌های لازم انجام شده و طی جلسه‌ای به جمع‌بندی برسیم.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر