شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۸۷

  • چرا غول‌های تکنولوژی بزرگ‌تر و قوی‌تر می‌شوند؟

    دنیای اقتصاد: مفهوم تخریب خلاق در دهه‌های اخیر آن‌قدر در مباحث کارآفرینی و فرآیندهای توسعه و مدرنیزه کردن کسب‌وکارها رایج و پرتکرار شده است که دیگر به راحتی می‌توان به خالق آن، یعنی ژوزف شومپیتر، لقب آموزگار نوآوری داد. در واقع تخریب خلاق می‌‌‌گوید زمانی که کسب‌وکارها و شرکت‌های قدیمی دیگر سوددهی ندارند، باید تعطیل شوند تا نیروی کار و سرمایه‌‌‌شان به کسب‌وکارهای سودآور منتقل شوند. در فرآیند تخریب خلاق، با وجود اینکه تعطیلی مجموعه‌ها باعث از بین رفتن برخی شغل‌‌‌ها خواهد بود، اما در درازمدت منافع اقتصادی زیادی خواهد داشت.
  • تقابل تامین اجتماعی با پلتفرم‏‏‌های سلامت دیجیتال

    دنیای اقتصاد: در هفته گذشته اختلاف سازمان تامین اجتماعی با کسب‌‌‌وکارهای فعال در حوزه سلامت دیجیتال بر سر قطع همکاری آزمایشگاه‌ها با پلتفرم‌‌‌ها بالا گرفته؛ تا جایی که انجمن‌ها و تشکل‌های خصوصی و دولتی از انجمن تجارت الکترونیک و سازمان نصر کشور گرفته تا مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خطاب به معاون علمی و فناوری رئیس‌‌‌جمهور و سازمان تامین اجتماعی نامه نوشتندو مخالفت و اعتراض خود را با این موضوع اعلام کردند. با این حال سازمان تامین اجتماعی از موضع خود پایین نیامده و فعالیت پلتفرم‌‌‌ها را غیرقانونی می‌‌‌داند و معتقد است که این فعالیت باید قانونمند و مبتنی ‌‌‌بر ضوابط و مقررات مشخص و مدون باشد. در مقابل انجمن تجارت الکترونیک با اشاره به قوانین تصویب و ابلاغ‌شده در حمایت از کسب‌‌‌وکارهای دانش‌بنیان حوزه‌‌‌ سلامت دیجیتال فعالیت پلتفرم‌‌‌ها را کاملا قانونی و اقدام فراقانونی تامین اجتماعی را مصداق ممانعت از فعالیت کسب‌‌‌وکارها می‌‌‌داند.
  • از بازنگری در فیلترینگ تا پیگیری رجیستری آی‌فون

    ایسنا: در هفته گذشته ستار هاشمی پس از کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس فعالیت خود را در وزارت ارتباطات شروع کرد.او در این مراسم با تاکید بر اینکه بحث شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال را بر اساس برنامه هفتم توسعه و به‌طور ویژه دنبال خواهیم کرد، از لزوم بازنگری در فیلترینگ و پیگیری رجیستری آی‌فون‌ ۱۴ و ۱۵ را مطرح کرد.
  • سهم ۱۹درصدی زنان از هیات‌مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان

    مهر: با توجه به آمار مرکز توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در حال حاضر ۲۷هزار و ۲۳۷نفر در هیات‌مدیره شرکت‌های دانش بنیان عضو هستند که در واقع معادل ۱۹درصد کل اعضا را بانوان تشکیل می‌دهند. به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، براساس آمار سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، تعداد زنان عضو هیأت علمی تمام وقت در تمام دانشگاه‌ها، ۱۷هزار و ۷۵۸نفر است که معادل ۳۱درصد از کل اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها است؛ از این تعداد ۵هزار و ۶۸نفر به وزارت علوم، هزار و ۱۵۷نفر به دانشگاه پیام نور، ۲۶۹نفر به دانشگاه فرهنگیان، ۱۸۵نفر به دانشگاه فنی و حرفه‌ای، ۷۸۰نفر به موسسات آموزش عالی غیردولتی، ۱۰هزار و ۲۳۱نفر به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ۶۸نفر به سایر دستگاه‌های اجرایی تعلق دارد.
  • اعتراض کارکنان «دیپ‌مایند» به قراردادهای نظامی گوگل

    ایسنا: کارکنان بخش «دیپ‌مایند» ((DeepMind شرکت گوگل از این شرکت می‌خواهند که قراردادهای نظامی را کنار بگذارد. کارکنان گوگل دیپ‌مایند نامه‌ای را امضا کرده‌اند که در آن از گوگل خواسته‌اند تا قراردادهای خود را با سازمان‌های نظامی کنار بگذارد. این نامه در تاریخ ۱۶مه سال جاری تنظیم شده است و حدود ۲۰۰نفر آن را امضا کرده‌اند که معادل ۵درصد از کل تعداد کارکنان دیپ‌مایند است.
  • گوگل برای مقابله با حملات سایبری به کمک استرالیا رفت

    ایسنا: گوگل با آژانس ملی علوم استرالیا برای توسعه ابزارهای دیجیتالی همکاری خواهد کرد که به‌طور خودکار آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزار را برای اپراتورهای زیرساخت‌های حیاتی شناسایی و برطرف می‌کنند. نرم‌افزار سازمان‌هایی مانند بیمارستان‌ها، سازمان‌های دفاعی و تامین‌کنندگان انرژی، به‌گونه‌ای سفارشی‌سازی می‌شود که مطابق با محیط نظارتی استرالیا باشد.
  • تلگرام در شهرداری آمستردام ممنوع شد

    ایسنا: شهرداری آمستردام، با توجه به ریسک‌های جاسوسی خارجی و همچنین محبوبیت استفاده از تلگرام برای فعالیت‌های مجرمانه، استفاده کارمندانش از این پیام‌رسان را در گوشی‌های محیط کار ممنوع کرد.
  • گزارش سال دیجی‏‌کالا؛ آینه‏‌ای از رفتار خرید آنلاین کاربران

    دنیای‌اقتصاد: این روزها که دیگر روزمرگی‌‌های ما به اپلیکیشن‌‌های کاربردی و خدماتی گره خورده است، آمارهای منتشر شده از بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی کشور می‌تواند آینه‌‌ای از توسعه تجارت الکترونیک، رفتار کاربران ایرانی در فرآیند خرید آنلاین و البته قدرت خرید مردم باشد. با این اوصاف است که در گزارش سالانه دیجی‌‌کالا که اخیرا منتشر شده است، می‌توان به آمار جالبی از این شرکت در سال ۱۴۰۲ دسترسی پیدا کرد. در این گزارش جنبه‌‌های مختلفی از فعالیت این شرکت واکاوی و با توجه به آمارهای ارائه شده نتیجه‌‌گیری شده است که دیجی‌‌کالا همچنان در مسیر رشد قرار دارد.
  • استارت‌آپ‌‌های بین‌المللی با بنیان‌گذاران ایرانی: فرصتی برای توسعه یا چالش‌‌های غیر‌قابل عبور؟

    احمدرضا برومندی/مدیرعامل آژانس کسب و کار پنج عصر
    هدف بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌‌ها، چه در پی تغییر دنیا باشند و چه در تلاش برای تحقق رویای خود، ایجاد محصولاتی ارزشمند برای جامعه و ارائه آنها در مقیاسی جهانی است. بنیان‌گذاران ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در سال‌های اخیر توانسته‌‌اند محصولات خود را در سطح بین‌المللی عرضه کرده و دستاوردهای چشمگیری کسب کنند. برخی از آنها کشورهایی نظیر کانادا، هلند، قطر، امارات و استونی را برای توسعه استارت‌آپ‌‌های خود انتخاب کرده‌‌اند. متخصصان خلاق و باتجربه ایرانی که درحال توسعه این استارت‌آپ‌‌ها در اکوسیستم بین‌الملل هستند. این امر سبب توسعه دانش اکوسیستم ایران و کسب تجربه جهانی می‌شود. در اینجا به بررسی مزایا، چالش‌‌ها و موانع پیش‌روی بنیان‌گذارانی می‌‌پردازم که سودای فعالیت در عرصه بین‌الملل را دارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر