شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۶۵

  • چرا کشورهای فقیر از انقلاب هوش مصنوعی جا ماندند؟

    دنیای اقتصاد: دو دهه پیش یک انقلاب دیجیتالی، زندگی و معیشت میلیون‌ها نفر ساکن کره زمین را متحول کرد؛ اتفاقی همزمان با فراگیری گوشی‌های موبایل در سراسر جنوب صحرای آفریقا، منطقه‌ای که تنها بخش کوچکی از جمعیت آن تلفن ثابت یا حساب‌های بانکی داشتند، بالاخره توانسته بود از انحصارات و زیرساخت‌های تلفن‌های قدیمی عبور کند. گوشی‌های موبایل به کشاورزان امکان دریافت مشاوره درباره آفات و وضعیت آب‌وهوا را دادند و افرادی که به خدمات بانکی دسترسی نداشتند از طریق همین موبایل‌ها توانستند از خدمات ارسال و دریافت پول بهره ببرند. حالا هوش مصنوعی نوید می‌دهد که برای افزایش بهره‌وری و کمک به کشورهای فقیرتر در مسیر غلبه بر محدودیت‌هایی از جمله کمبود معلمان و پزشکان ماهر، نیروی قدرتمندتری هم باشد. با این وجود در شرایطی که انقلاب هوش مصنوعی فرصت‌های جدید و جالبی را ایجاد می‌کند، کشورهای فقیر آفریقایی همچنان از این تحولات عقب می‌مانند.
  • فیلترینگ شکست خورده است

    سیتنا: اکرم فداکار، از نامزدهای تصدی سکان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم پیرامون برنامه‌ها برای تحقق وعده‌های رئیس‌جمهور منتخب در حوزه فضای مجازی گفت: «فیلترینگ و رویکرد اصلی را رئیس‌جمهور منتخب بارها درباره آن صحبت کرده‌اند، این پروژه، شکست‌ خورده است و باید برعکس اهدافی که تاکنون دنبال شده است، مجددا آسیب‌شناسی و بازنگری جدی صورت گیرد و این موضوع نیازمند اجماع‌سازی است، در همین راستا رئیس‌جمهور منتخب نیز بر وحدت و هم‌افزایی، تاکید داشتند.» او در ادامه گفت: «به نظر می‌رسد تاکنون نتوانسته‌ایم تبیین درستی بر آنچه در واقعیت اتفاق افتاده، داشته باشیم، بدین معنا که اتفاقی در گذشته تصمیم‌گیری شده و به دنبال آن نتایجی حاصل شده است، در واقعیت آسیب‌هایی رخ داده و نتایجی به دست آمده که باید این موضوع را از ریشه مورد بازنگری قرار داد. اکنون در شرایطی قرار داریم که با مهاجرت نخبگان روبه‌رو هستیم، بزرگ‌ترین عاملی که می‌تواند موجب برگشت آنها شود، همین امیدآفرینی از طریق رفع فیلترینگ است، چراکه آنها خواستار شرایط خاصی نیستند و تنها چیزی که می‌خواهند فضای متعادلی برای فعالیت و ارتباط با تمام دنیا از کشور خودشان است.» مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد افزود: «حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات به صورت کلی مورد ضعف بوده و در مقایسه با حوزه زیرساخت و ارتباطات کم توجهی بیشتری به آن صورت گرفته است؛ همچنین سهم اقتصاد دیجیتال نسبت به GDP و نسبت آن در دنیا گویای این موضوع است که ما در این بخش نیاز به اقدامات بیشتری داریم و باید در جهت توسعه شرکت‌های فعال در این حوزه تلاش کنیم.»
  • بلاتکلیفی صدور صورت‌حساب الکترونیک برای فروشندگان موبایل

    تسنیم: با وجود گذشت حدود یک‌سال از زمانی که وعده صدور صورت‌حساب الکترونیک برای فروشندگان تلفن همراه توسط مسوولان وزارت صمت داده شد، همچنان نتیجه‌ای در این زمینه حاصل نشده است.
  • سخنرانی یک نماینده آمریکا با هوش مصنوعی

    مهر: جنیفر وکستون، نماینده آمریکایی نخستین فردی است که در کنگره این کشور با صوت شبیه‌سازی شده هوش مصنوعی سخنرانی کرد. به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، او در ۲۰۲۳ متوجه شد مبتلا به بیماری PSP است که یک اختلال عصبی شدید به حساب می‌آید که روی گفتار و دیگر عملکردهای بدن انسان تاثیر می‌گذارد.
  • اتحادیه اروپا متا را جریمه می‌کند

    مهر: به گفته منابع آگاه قرار است شرکت متا در هفته‌های آینده به دلیل مرتبط کردن سرویس تبلیغات دسته‌بندی شده «مارکت پلیس» با شبکه اجتماعی فیس‌بوک، در اتحادیه اروپا جریمه شود. به نقل از رویترز، این اقدام کمیسیون اتحادیه اروپا یک سال و نیم پس از آن انجام می‌شود که شرکت آمریکایی متهم شد سرویس تبلیغات دسته‌بندی شده خود را با تجمیع با دو سرویس دیگر، به‌طور ناعادلانه نسبت به سرویس‌های دیگر در ارجحیت قرار می‌دهد.
  • فعالیت سه شرکت خارجی تولیدکننده محصولات «امنیت سایبری» در ایران

    مهر: سه شرکت بزرگ از تولید‌کنندگان محصولات و سامانه‌های امنیت سایبری دنیا، شروط مرکز مدیریت راهبردی افتا را برای فعالیت در جمهوری اسلامی ایران پذیرفته‌اند. مرکز مدیریت راهبردی افتا نوزدهم تیرماه امسال در نامه‌ای به دستگاه‌های دارای زیر‌ساخت حیاتی کشور، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و شرکت‌های فعال در حوزه تامین محصولات، سامانه‌ها و سکوهای حوزه امنیت اطلاعات و ارتباطات اعلام کرده بود که شرط فعالیت و عرضه محصولات و سامانه‌های امنیت سایبری خارجی، معرفی نماینده رسمی حقوقی داخلی با اختیارات تمام در ایران است.
  • کاهش چشمگیر سرعت یوتیوب در روسیه

    ایسنا: یک نماینده مجلس روسیه مدعی شد که سرعت یوتیوب در رایانه‌های دسک‌تاپ در این کشور به دلیل کوتاهی گوگل در ارتقای تجهیزات در روسیه به میزان چشمگیری کند می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر