شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۵۸

  • حراج دیتای ایرانی‏‏‌ها در نبود قوانین لازم‏‏‌الاجرا

    دنیای اقتصاد: امنیت داده‌‌‌های کاربران در ایران‌‌‌ کماکان در معرض خطر قرار دارد و مسوولان سازمان‌های دولتی و خصوصی نیز نسبت به این موضوع منفعل هستند؛ تا جایی که در روزهای اخیر ترکش حملات سایبری به یک پلتفرم رزرو آنلاین اقامتگاه خورد و برخی از اطلاعات کاربران آنها نشت یافت. در این شرایط با اینکه مهلت چندباره اجرای دستورالعمل حفاظت از حریم خصوصی کاربران به پایان رسیده، اما تاکنون گزارشی از تمکین کسب و کارها به این دستورالعمل منتشر نشده است. گزارش‌‌‌های بین‌المللی نیز نشان می‌دهد که در دو دهه گذشته ایران ۰.۹‌درصد از کل نشت داده در جهان را به خود اختصاص داده است. از طرف دیگر، در حالی که در دنیا اقدامات و الزامات قانونی سخت‌‌‌گیرانه‌‌‌ای برای جلوگیری از بروز فساد در داده‌‌‌ها انجام شده، اما این موضوع در ایران با وجود برخی از اقدامات مثبت تا حد زیادی مغفول مانده و قوانین فقط در ۱۳الزام به آن توجه کرده است.
  • به‌‌‌روزرسانی در یک شرکت امنیت سایبری عامل اختلال سایبری جهانی

    دنیای‌اقتصاد: در پی اختلالات سایبری جهانی، فعالیت خطوط هوایی، بانک‌ها، شرکت‌های مخابراتی و بورس لندن در روز جمعه مختل شد و این اختلال به کشورهای دیگر از جمله نیوزیلند، استرالیا، ژاپن، هند و... نیز رسیده است. اولین اشکالات فنی در اواخر روز پنج‌شنبه در آمریکا دیده شد که علت آن اختلال در خدمات مایکروسافت از جمله آزور و ۳۶۵ بود. خطوط هوایی فرونتیر که در دنور مستقر است، پروازها را به مدت بیش از دو ساعت متوقف کرد و مشکلات مربوط به خدمات آنلاین مایکروسافت را مقصر خواند. این شرکت هواپیمایی توقف پروازهای سراسری را لغو کرد و روند از سرگیری پروازها را از ساعت ۱۱ شب به وقت نیویورک آغاز کرد. گروه LSE که بازار بورس لندن را اداره می‌کند، اعلام کرد با یک مشکل فنی جهانی مواجه است که از انتشار اخبار جلوگیری می‌کند. در آسیا کاربران ژاپنی در بعدازظهر گزارش اشکالاتی در سرویس‌‌‌هایی از جمله مجموعه نرم‌‌‌افزار اداری مبتنی بر اینترنت مایکروسافت ۳۶۵ را آغاز کردند. خطوط هوایی در فرودگاه‌های بمبئی و هنگ‌‌‌کنگ به بررسی دستی اطلاعات مسافران روی آوردند. طبق گزارش رویترز، خطوط هوایی بزرگ آمریکا روز جمعه با اشاره به مشکلات ارتباطی زمین‌‌‌گیر شدند. همزمان شرکت‌های رسانه‌‌‌ای، بانک‌ها و شرکت‌های مخابراتی در سراسر جهان اختلال فعالیت‌‌‌های خود را گزارش کردند.
  • مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌‌‌های اینترنتی در ازای دریافت غیرقانونی مالیات

    ایسنا: در هفته‌‌‌ای که گذشت رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی از مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌‌‌های اینترنتی خبر داد. رضا حاجی‌‌‌پور در این مورد گفت: «متاسفانه اداره‌‌‌های مالیات بر اساس ابلاغیه جدید به شرکت‌های تاکسی اینترنتی اقدام به طلب ارزش افزوده از مردم کرده‌‌‌اند که مجلس با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌‌‌های اینترنتی در ازای دریافت غیرقانونی مالیات ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی مخالف است.» رضا حاجی‌‌‌پور تاکید کرد که مجلس در حوزه فضای مجازی، اقتصاد دیجیتال و اینترنت، حامی مردم است و در مجلس دوازدهم نیز حمایت ویژه‌‌‌ای از کسب‌وکارهای اینترنتی خواهد کرد. او در ادامه گفت: «افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌‌‌های اینترنتی در ازای دریافت غیرقانونی مالیات ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی خلاف قانون مصوب مجلس سال ۱۳۸۷ است، بنابراین تمام تلاش خود را برای حفظ حقوق عامه مردم به کار خواهیم بست.»
  • صدور گواهینامه برای ۱۶ کارخانه نوآوری و ۶۴ شتاب‌‌‌دهنده

    مهر: دستیار معاون علمی در ساماندهی و توسعه زیرساخت‌‌‌های فناوری و نوآوری از صدور گواهینامه صلاحیت برای ۱۶ کارخانه نوآوری و همچنین صدور ۶۴ گواهینامه صلاحیت شتاب‌‌‌دهنده سطح یک و دو در سال ۱۴۰۲ خبر داد. به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست جمهوری، محمدجواد صدری‌‌‌مهر با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر درخواست‌‌‌های زیادی جهت دریافت مجوز از سوی بازیگران زیرساخت زیست‌‌‌بوم نوآوری برای معاونت علمی ارسال شده تا مجموعه‌‌‌های مذکور با تایید معاونت علمی، فـنـاوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان به فعالیت خود ادامه دهند، اظهار کرد: «با گذشت زمان، علاوه بر فعالیت در حوزه صدور مجوز و تاییدیه در معاونت علمی، نیاز به ایجاد یک ساختار ارتباطی و شبکه‌‌‌سازی در زیست‌‌‌بوم نوآوری کشور بیش از پیش احساس می‌‌‌شد در نتیجه مقرر شد معاونت علمی از اقداماتی مانند صدور مجوز فعالیت فاصله گرفته و صرفا بر مبنای عملکرد مجموعه‌‌‌ها، گواهینامه صلاحیت فعالیت به مجموعه‌‌‌های مذکور اعطا کند.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر