شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۹۸۳

  • تقابل انقلاب هوش‌مصنوعی و بحران انرژی

    دنیای اقتصاد: در سال ۲۰۲۲ وقتی یکی از روزنامه‌نگاران به دیدار سم آلتمن در خانه‌اش در سانفرانسیسکو رفت، متوجه دو بالاپوش صورتی رنگ روی کتابخانه شد. یکی از آنها لوگوی استارت‌آپ یادگیری ماشینی سم آلتمن، یعنی OpenAI، را داشت و دیگری هم نشان شرکت Helion را داشت که در زمینه هم‌جوشی هسته‌ای فعالیت می‌کند که سم آلتمن هم از آن حمایت می‌کند. آلتمن معتقد است که هزینه هوش مصنوعی و انرژی روی یکدیگر اثر متقابلی می‌گذارند. او این اثر متقابل را یک روند تصاعدی زیبا و طولانی خواند.
  • دو سناریوی متفاوت برای لندتک‌ها در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: لندتک‌‌‌ها در سال گذشته دو اتفاق مثبت و منفی را تجربه کردند؛ رشد تعداد کاربران و انتشار دستورالعملی از سوی رگولاتور. طبق گزارش‌‌‌ها کاربران لندتک‌‌‌ها در نیمه اول سال گذشته تقریبا پنج‌‌‌برابر شدند و فعالان این حوزه نیز از ۱۴۰۲ به‌‌‌عنوان سال رشد صنعت لندتک یاد می‌کنند.
  • مهلت آمریکا برای واگذاری تیک‌تاک تمدید می‌شود

    ايسنا: رئیس کمیته تجاری سنای آمریکا روز چهارشنبه گفت قانون‌گذاران ممکن است مهلت پیشنهادی برای وادار کردن شرکت بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک را تا یک سال تمدید کنند. مجلس نمایندگان آمریکا در ۱۳ مارس، با ۳۵۲ رای موافق در برابر ۶۵ رای مخالف، تصویب کرد به بایت‌دنس تا حدود ۶ ماه فرصت دهد تا دارایی‌های این اپلیکیشن ویدئویی کوتاه در آمریکا را واگذار کند، در غیر این صورت با ممنوعیت مواجه می‌شود. ماریا کانتول، رئیس کمیته تجاری سنا گفت: «حدس من این است که این ایده، مولفه خوبی برای تضمین موفقیت خواهد بود. ما با همکارانمان مشغول صحبت هستیم.»
  • بازار جهانی رایانه از رکود خارج شد

    ايسنا: فروش جهانی رایانه‌های شخصی پس از دو سال کاهش، سرانجام در سه ماهه نخست سال میلادی جاری به رشد بازگشت. داده‌های مقدماتی شرکت تحقیق بازار آی‌دی‌سی نشان داد فروش جهانی رایانه‌های شخصی در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۵ درصد رشد کرد و ۵۹.۸ میلیون دستگاه فروخته شد.
  • آزمایش فیلتر جدید در اینستاگرام برای حفاظت از نوجوانان

    ايسنا: اینستاگرام برای حفاظت از نوجوانان و جلوگیری از دسترسی کلاهبرداران احتمالی به آنها، ویژگی‌هایی را آزمایش می‌کند که پیام‌های حاوی برهنگی را محو می‌کند. این غول فناوری به دلیل ادعاهایی مبنی بر اعتیاد‌آور بودن اپلیکیشن‌های شبکه اجتماعی این شرکت و دامن زدن آنها به مشکلات سلامت روان کاربران جوان، در آمریکا و اروپا تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارد و ویژگی‌های جدیدی را برای رفع نگرانی‌ها نسبت به محتوای مضر در پلتفرم‌های اینستاگرام و فیس‌بوک آزمایش می‌کند.
  • تعهد اپراتورها برای پوشش نسل پنجم تلفن همراه تا پایان ۱۴۰۳

    مهر: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که بدون فیبرنوری، نسل پنجم امکان‌پذیر نیست؛ چرا که باید تمام دکل‌های BTS و سلول‌های کوچک از طریق فیبر نوری متصل شوند. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به لزوم اجرای پروژه فیبرنوری برای راه‌اندازی نسل پنجم تلفن همراه در کشور گفت: «بدون فیبرنوری، نسل پنجم امکان‌پذیر نیست، چرا که باید تمام دکل‌های BTS و سلول‌های کوچک از طریق فیبر نوری متصل شوند و لازمه آن این است که فیبرنوری در همه جای شهر، توسعه‌یافته باشد.»
  • کاهش ترافیک اینترنت در سه کشور به دلیل خورشید گرفتگی

    مهر: داده‌های موسسه کلاد فلر نشان می‌دهد که خورشیدگرفتگی به کاهش ترافیک اینترنت در آمریکا، کانادا و مکزیک منجر شده است. به گزارش کاپاسیتی مدیا، اطلاعات نشان می‌دهد که طی رویداد خورشیدگرفتگی، ترافیک ارائه شده ۸ درصد و تقاضا برای ترافیک ۱۲ درصد در مقایسه با هفته قبل کاهش یافته است.
  • ارائه اینترنت پرسرعت استارلینک برای فضانوردان ایستگاه فضایی

    مهر: قرار است نخستین ایستگاه فضایی خصوصی با پایانه لیزری استارلینک به مدار زمین ارسال شود تا اینترنت پرسرعت و با تاخیر اندک را برای خدمه این ایستگاه فراهم کند.
  • هشدار اپل به کاربران آی‌فون درباره حملات جاسوس‌افزاری

    ایسنا: اپل به کاربرانش در هند و ۹۱ کشور دیگر نسبت به حمله جاسوس‌افزار مزدور هشدار داد. این شرکت در ایمیلی به کاربران در معرض تهدید، اعلام کرد متوجه شده است نفوذگران تلاش کرده‌اند به گوشی‌های آی‌فون رخنه کنند. طبق ایمیل اپل، حملات جاسوس‌افزار مزدور به ندرت اتفاق می‌افتند، اما بسیار پیشرفته‌تر از بدافزارهای معمولی هستند. اپل هشدار تهدید را از سال ۲۰۲۱ به دفعات برای کاربران آی‌فون ارسال کرده و تا این تاریخ، به کاربران در بیش از ۱۵۰ کشور هشدار داده است.
  • دستگاه‏‏‌های کارت‏‏‌خوان اندرویدی بازار خرده‏‏‌فروشی را تغییر می‏‏‌دهند

    شاید کسی فکرش را هم نمی‌‌‌کرد که در زمان همه‌گیری ویروس کووید، این بیماری چطور رفتار بازارها را تغییر خواهد داد و باعث شکل‌‌‌گیری بازارهای نوظهوری در دنیا خواهد شد. یکی از اتفاقات پساکرونا در دنیا، شکل‌‌‌گیری مجدد بازارهای حضوری و خرید در پاساژها و مغازه‌‌‌ها بود. بازارهایی که این بار با سرمنشایی از دنیای آنلاین شکل گرفتند و پیش‌بینی‌‌‌ها درباره مهاجرت بازارهای آفلاین به آنلاین را با چالش روبه‌رو کردند.
  • خروج ابر آروان از تحریم‌‌‌های اتحادیه اروپا امیدوارکننده است

    دنیای‌اقتصاد: هفته گذشته نام شرکت ابر آروان بعد از ارائه مستندات فنی و حقوقی به دیوان دادگستری اروپا، از فهرست تحریم‌‌‌های اتحادیه اروپا حذف شد. این شرکت که از آبان سال ۱۴۰۱ در فهرست تحریم اتحادیه اروپا قرار داشت، پیش از آن توسط دولت‌‌‌های استرالیا و بریتانیا هم تحریم شده بود. حالا بسیاری از فعالان استارت‌آپی کشور این اتفاق را نقطه امیدی برای این اکوسیستم می‌‌‌دانند. در همین راستا انجمن تجارت الکترونیک تهران بیانیه‌‌‌ای منتشر کرده که به شرح زیر است:
  • کشمکش اسنپ و تپسی در شورای رقابت

    دنیای‌اقتصاد: در اواسط هفته‌‌‌ای که گذشت شرکت اسنپ از تبرئه شدن در تمام موارد مورد شکایت تپسی خبر داد. تپسی اما در ادامه تاکید کرد که اسنپ تنها در شکایت دوم درباره استفاده از‌هزار سیم‌‌‌کارت جعلی تبرئه شده و شکایت اول تپسی به شورای رقابت درباره ضدرقابتی بودن با رای قطعی به نفع تپسی همراه بوده است.
  • جذب سرمایه ۱۰ میلیاردی برای شیپور

    دنیای‌اقتصاد: شیپور از دور جدید جذب سرمایه خود خبر داد. صورت‌های مالی منتشر شده از سوی شرکت نواندیشان «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد که این شرکت در نیمه دوم سال گذشته، مبلغ ۱۰ میلیارد تومان در شیپور (شرکت نت تجارت اهورا) سرمایه‌گذاری کرده است. شرکت نواندیشان «دنیای‌اقتصاد» در ازای این مبلغ، یک‌درصد از سهام شیپور را دریافت کرده است. این به معنای آن است که ارزش‌‌‌گذاری پسینی شیپور پس از جذب این سرمایه، به‌ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر