شماره روزنامه ۶۰۹۶
|

  • چطور پیام‌رسان‌های رمزنگاری شده جهان را فتح کردند؟

    دنياي اقتصاد: برای آمریکایی‌ها صادرات سلاح بدون مجوز غیرقانونی است. پس نمی‌توان یک موشک بالستیک فدرال اکسپرس را به اروپا یا یک ناوچه را به آسیا ارسال کرد. با این حال در دهه ۱۹۹۰ کنترل‌های پیچیده صادرات تسلیحات این کشور چیزی غیرعادی‌تر را هم پوشش می‌داد: نرم‌افزار رمزنگاری که می‌توانست پیام‌ها را برای هر کسی به غیر از گیرندگان مورد نظر غیرقابل خواندن کند. زمانی که برنامه‌نویسان آمریکایی ابزارهایی ساختند که می‌توانستند یک پیام جدید یا یک ایمیل را رمزگذاری کنند، دولت آنها را به عنوان دلالان غیرقانونی اسلحه مورد تحقیق و بررسی قرار داد.
  • آمریکا به دنبال توسعه وی‌پی‌ان‌ها در ایران و روسیه

    سیتنا: مقامات کاخ سفید در جلسه‌ای با نمایندگان شرکت‌های آمازون، آلفابت، مایکروسافت و کلا‌دفلر خواستار افزایش پهنای باند دیجیتال از سوی آنها برای توسعه وی‌پی‌ان‌ها در ایران و روسیه با استفاده از بودجه اختصاص‌یافته از سوی دولت فدرال شدند. به نقل از خبرگزاری رویترز، در این جلسه که روز پنج‌شنبه برگزار شد، نمایندگان شرکت‌های عمده فناوری از جمله آمازون، آلفابت، مایکروسافت و کلادفلر حضور داشتند.
  • آمریکا جلوی رشوه دادن گوگل به تولیدکنندگان موبایل را می‌گیرد

    مهر: وزارت دادگستری آمریکا اقداماتی که گوگل برای احیای رقابت انجام می‌دهد را در ماه دسامبر ۲۰۲۴ اعلام می‌کند. به نقل از رویترز، این در حالی است که چندی قبل قاضی دادگاهی در آمریکا اعلام کرد این غول فناوری به‌طور غیرقانونی بازار را به انحصار خود درآورده است.
  • نخستین معاهده بین‌المللی الزام‌آور هوش مصنوعی امضا شد

    مهر: به گفته سازمان حقوق بشر شورای اروپا، نخستین معاهده بین‌المللی الزام‌آور هوش مصنوعی توسط کشورهایی از جمله اعضای اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس امضا شد. به نقل از رویترز، این کشورها قبلا درباره معاهده مذاکراتی انجام داده بودند.
  • ارسال پیام از واتس‌اپ به پیام‌رسان‌های دیگر در آینده

    ایسنا: شرکت «متا» به زودی به کاربران در اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد از واتس‌اپ به پیام‌رسان‌های دیگر، پیام ارسال کنند. این تغییر که برای کاربران پیام‌رسان‌های شرکت «متا» شامل واتس‌اپ و مسنجر در اتحادیه اروپا صورت خواهد گرفت، گزینه‌های جدیدی را برای قرار دادن پیام‌های مسنجر و واتس‌اپ در یک صندوق ورودی با چت‌های شخص ثالث یا جدا نگه داشتن آنها معرفی می‌کند.
  • درخواست اصلاح سند ملی هوش مصنوعی

    ایرنا: رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران گفت: بازبینی و اصلاح سند ملی هوش مصنوعی ضروری است، چرا که نگاشت نهادی و وظیفه سازمان‌های مختلف در این سند به شکل مشخص، تعیین نشده است و باید این موضوع برای تحقق اهداف سند بهتر تبیین شود. محمد‌هادی زاهدی در ادامه مطرح کرد: «وقتی کلیات سند تصویب و اعلام شد؛ امیدوار بودیم سند بازنگری و بعد ابلاغ شود، ولی تیرماه بدون بازنگری ابلاغ شد. اکنون هم امیدواریم این سند در کوتاه‌ترین زمان امکان اصلاح و بازنگری داشته باشد.»
  • محدودیت جدید یوتیوب برای نوجوانان

    سیتنا: طبق اعلام شبکه اجتماعی یوتیوب، کاربران ۱۳ تا ۱۷ ساله همچنان مانند سابق می‌توانند محتوای مرتبط با تناسب اندام را جست‌وجو و مشاهده کنند، اما بر اساس الگوریتم جدید این شبکه اجتماعی، به تماشای مکرر ویدئوهای مشابه تشویق نخواهند شد. شبکه اجتماعی یوتیوب اعلام کرده است که در تلاش برای حفظ سلامت روان در نوجوانان، پیشنهاد ویدئوی مربوط به تناسب اندام را برای آنها محدود خواهد کرد.
  • بازداشت مدیرعامل تلگرام اشتباه بود؟

    دنیای اقتصاد: دستگیری مدیرعامل تلگرام در یک هفته اخیر در صدر اخبار جنجالی حوزه تکنولوژی قرار داشته و حالا این موضوع به نمادی از حکمرانی فضای مجازی برای کشورها تبدیل شده است. پاول دوروف، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام که در فرانسه بازداشت شد و تحت بازجویی قرار دارد، بالاخره سکوت خودش را شکسته و گفته است این دستگیری اشتباه بوده و مقامات فرانسوی به جای بازداشت او باید با شرکتش تماس می‌گرفتند و شکایات خود را پیگیری می‌کردند. دوروف معتقد است که استفاده از قوانین قدیمی برای متهم‌ کردن یک مدیرعامل اشتباه است و امیدوار است که این اتفاقات باعث شود تلگرام و تمام صنعت شبکه‌های اجتماعی ایمن‌تر و قوی‌تر شود. این در حالی است که به نظر می‌رسد بعضی سیاست‌های تلگرام پس از دستگیری پاول دوروف تغییر کرده‌اند که بیشتر مربوط به چت‌های خصوصی هستند.
  • رفع ۴۵ روزه محدودیت‌های پلتفرم‏‌های سلامت

    دنیای اقتصاد: تقریبا دو هفته از قطع همکاری آزمایشگاه‌‌ها با پلتفرم‌‌های سلامت دیجیتال گذشته است و کسب‌وکارهای این حوزه از ناهماهنگی که به نظر می‌رسد در درون سازمان تامین اجتماعی وجود دارد، متضرر شده‌اند. در حال حاضر بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که در نتیجه مذاکرات صنف سلامت دیجیتال با مدیران تامین اجتماعی، دو طرف به یک توافق نسبی رسیده‌‌اند که بر اساس این توافق، محدودیت‌های اعمال شده بر کسب و کارهای سلامت دیجیتال به صورت موقت تا ۴۵ روز آینده رفع می‌شود و نهادهای مرتبط پس از این بازه به یک جمع‌‌بندی مشترک درباره همکاری آزمایشگاه‌‌ها با پلتفرم‌‌ها خواهند رسید.
  • سقوط ۲۷۹ میلیارد دلاری غول سازنده تراشه‌های هوش مصنوعی

    ایسنا: قیمت سهام انویدیا در معاملات روز سه‌‌‌شنبه وال‌‌‌استریت ۹.۵ درصد سقوط کرد و ۲۷۹ میلیارد دلار از ارزش بازار این شرکت سازنده تراشه‌های هوش مصنوعی ریخت. این ریزش بزرگ‌ترین سقوط یک روزه ارزش بازار یک شرکت آمریکایی است و با ملایم شدن شیب خوش‌‌‌بینی سرمایه‌‌‌گذاران نسبت به هوش مصنوعی در بحبوحه داده‌های اقتصادی ضعیف، رخ داده است. سقوط ۲۷۹ میلیارد دلاری ارزش بازار انویدیا نشان می‌دهد که سرمایه‌‌‌گذاران نسبت به فناوری نوظهور هوش مصنوعی که محرک رشد امسال بازار سهام بوده است، محتاط‌‌‌تر شده‌‌‌اند. سهام انویدیا پس از آن کاهش یافت که پیش‌‌‌بینی‌‌‌های این شرکت از درآمد سه ماهه خود به مذاق سرمایه‌‌‌گذاران خوش نیامد.
  • هشدار انگلیس به گوگل درباره سوءاستفاده ازبرتری در فناوری تبلیغات

    ایسنا: آژانس ضدانحصارطلبی انگلیس پس از تحقیقات اولیه به گوگل درباره سوءاستفاده از موقعیت برتر خود در فناوری تبلیغات هشدار داد. رگولاتور انگلیس با این هشدار به اتحادیه اروپا و آمریکا پیوست که نگرانی‌های مشابهی را در مورد این غول فناوری ابراز کرده‌اند.
  • تحقیقات کلمبیا از خرید ۱۱ میلیون دلاری جاسوس‌افزار پگاسوس

    ایسنا: رئیس‌جمهور کلمبیا از دفتر دادستان کل خواست درباره خرید ۱۱ میلیون دلاری نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس تحقیق کند. گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا‌ اظهار کرد: «پگاسوس ممکن است برای جاسوسی از سیاستمداران مخالف در دولت قبلی استفاده شده باشد.»
  • اینتل در یک قدمی حذف از داو جونز

    ایسنا: اینتل یکی از دو شرکت فناوری اولی بود که به شاخص «داو جونز اینداستریال اوریج» پیوست، اما اکنون به دلیل ریزش شدید قیمت سهام خود در خطر حذف از این شاخص قرار دارد. تحلیلگران و سرمایه‌گذاران با اشاره به افت حدود ۶۰ درصدی قیمت سهام اینتل در سال میلادی جاری می‌گویند این غول تراشه‌سازی احتمالا از این شاخص حذف خواهد شد.
  • تمام آی‌فون‌ها مجهز به نمایشگر اوال‌ای‌دی می‌شوند

    مهر: به گفته منابع آگاه، اپل در تمام مدل‌های آی‌فون ۲۰۲۵ و بعد از آن از نمایشگرهای اوال‌ای‌دی استفاده می‌کند. به گزارش رویترز، تولیدکنندگان موبایل و تلویزیون اکنون مشغول جایگزین کردن نمایشگرهای اوال‌ای‌دی به جای ال‌سی‌دی هستند، زیرا فناوری جدید می‌تواند رنگ‌های زنده‌تری نشان دهد و کنتراست بهتری دارد که برای نمایش ویدئوهایی با کیفیت بالا ایده‌آل است.
  • انگیزه اقتصادی آمریکا از محدودیت صادرات به چین

    ایسنا: مدیرعامل شرکت سازنده تجهیزات تولید تراشه ASML هلند اعلام کرد کمپین آمریکا برای محدود کردن صادرات این شرکت به مشتریان در چین به بهانه امنیت ملی، به تدریج به اقدامی با انگیزه‌های اقتصادی تبدیل شده است. کریستوف فوکه در کنفرانس سیتی در نیویورک گفت که پیش‌بینی می‌کند مخالفت با محدودیت‌های صادراتی که آمریکا پیگیری می‌کند، به مرور زمان افزایش پیدا کند. وی افزود: «پیشرفت‌های چین در تولید تراشه، به دلیل محدودیت‌هایی که اعمال شده‌اند، آهسته شده است. تصور می‌کنم این وضعیت، اعمال محدودیت‌ها به بهانه امنیت ملی را دشوارتر از قبل خواهد کرد.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر