شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۸۹۱

  • بازی باخت-‌باخت فیلترینگ

    دنياي اقتصاد: روز گذشته سایت خبری مشرق‌نیوز در مطلبی کوتاه از بازداشت مدیرعامل پیام‌رسان بومی سروش خبر داد و در توضیحات خود به این مورد بسنده کرد که اتهام او فراهم کردن بستر انتشار محتوای غیراخلاقی در فضای مجازی و عدم توجه به تذکرات و مکاتبات نهادهای نظارتی و قضایی بوده است. اگرچه بازتاب گسترده این خبر از سوی موافقان و مخالفان سیاست‌های فیلترینگ باعث شد تا به سرعت خبر آزادی این فرد با قید وثیقه پس از تفهیم اتهام منتشر شود، اما این بازداشت در واقع مهر تاییدی بر اخباری است که در روزهای اخیر بر وجود انواع محتوای غیراخلاقی و غیرقانونی در بسیاری از پلتفرم‌های داخلی دلالت داشتند. انتشار گسترده چنین محتوایی در پلتفرم‌های بومی در شرایطی اتفاق می‌افتد که طی چند سال گذشته -که نقطه اوج آن تابستان سال گذشته بود- شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی و از قضا پرمخاطب، به بهانه فراهم کردن بستر انتشار محتوای غیرمجاز، فیلتر و از دسترس‌ خارج شده‌اند. این در حالی است که وزارت ارتباطات با تمرکز حداکثری بر حمایت از این پلتفرم‌های داخلی، تلاش کرد تا نسخه‌های بومی را جایگزین پلتفرم‌های محبوبی مانند تلگرام، اینستاگرام و واتس‌اپ کند.
  • حرکت کشور در هوش مصنوعی باید کاملا جهشی باشد

    سیتنا: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: «در هوش مصنوعی باید حرکتمان کاملا جهشی باشد و نباید خطی حرکت کنیم، بلکه در این حوزه کاملا باید نمایی حرکت کنیم؛ یعنی دو یا سه سال بعد به اندازه ۲۰‌تا‌۳۰ سال جابه‌جا شده باشیم، اگر این کار را نکنیم جزو کشورهای عقب‌مانده می‌مانیم و هزینه‌ها بالا و کیفیت کارمان پایین می‌آید.»
  • تصویب قانون هوش مصنوعی در اروپا به بن‌بست خورد

    مهر: به گفته منابع آگاه، قانون‌گذاران اتحادیه اروپا نمی‌توانند درباره تنظیم سیستم‌هایی مانند چت جی‌پی‌تی به توافق برسند. به گزارش رویترز، این امر تهدیدی برای تصویب قانونی بی‌سابقه در منطقه است که هدف آن کنترل هوش مصنوعی است. مذاکره‌کنندگان اتحادیه اروپا قبل از مذاکرات نهایی ۶ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی، روز جمعه گردهم جمع شدند تا درباره قانون بحث کنند.
  • ثبت رکورد جدید سرعت انتقال داده در ژاپن

    مهر: محققان ژاپنی رکورد انتقال داده را شکستند. گروهی از پژوهشگران این کشور توانستند با استفاده از یک فیبر نوری بیشتر از ۲۰ برابر ترافیک داده جهانی به ازای هر ثانیه را منتقل کنند. به گزارش نیواطلس، اگر فردی به پرسرعت‌ترین اینترنت جهانی متصل باشد، می‌تواند از سرعت انتقال داده ۱۰ گیگابیت برثانیه استفاده کند.
  • سقوط تامین مالی استارت‌آپ‌های فناوری در اروپا

    ایسنا: پیش‌بینی می‌شود کل سرمایه سرمایه‌گذاری‌شده در استارت‌آپ‌های فناوری اروپا، در سال میلادی جاری به ۴۵ میلیارد دلار برسد که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ کاهش ۵۵ درصدی را نشان می‌دهد. شرکت اتومیکو (Atomico) در گزارشی اعلام کرد این کاهش بیشتر به دلیل تاخیر شرکت‌های رشد یافته، در تامین سرمایه بوده است.
  • پایان فناوری‌های ۲G و ۳G در آمریکا

    ایسنا: پنجمین کمپانی بزرگ مخابرات بی‌سیم آمریکا با نام تجاری UScellular اعلام کرده است که شبکه موبایل ۳G خود را تا نیمه ژانویه ۲۰۲۴ خاموش کند. اپراتور Cellcom هم اعلام کرده که شبکه ۲G خود را تا پایان ۲۰۲۳ و پس از خاموش کردن شبکه ۳G در مارس، خاموش می‌کند.
  • پیش‌بینی ۶۱۰ میلیون اشتراک جدید ۵G تا پایان سال میلادی

    ایسنا: اریکسون موبیلیتی در گزارشی با عنوان تحرک‌پذیری که جدیدا منتشر کرده تخمین زده است تا پایان سال ۲۰۲۳ از هر ۵ مشترک تلفن همراه یک مشترک ۵G خواهیم داشت. بر این اساس پیش‌بینی شده است که‌ ۶۱۰ میلیون اشتراک جدید ۵G تا پایان سال میلادی داشته باشیم که حاکی از افزایش ۶۳ درصدی به نسبت سال ۲۰۲۲ است و مجموع مشترکان متصل به فناوری نسل پنجم ارتباطی را به ۱.۶میلیارد می‌رساند. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که منطقه آمریکای شمالی با نرخ ۶۱درصدی، دارنده بیشترین تعداد مشترکان ۵G است، اما بیشترین میزان رشد را هند به نام خود ثبت کرده است. پیش‌بینی‌های این کمپانی ارتباطی می‌گوید که تعداد مشترکان ۵G تا سال ۲۰۲۹ با رشد ۳۳۰ درصدی به بیش از ۵.۳میلیارد می‌رسد و فناوری نسل پنجم در دسترس ۸۵ درصد جمعیت جهان خواهد بود. در حال حاضر پوشش جمعیتی باند میانی ۵G در دنیا بیش از ۴۰ درصد است.
  • آغاز حذف حساب‌های غیرفعال گوگل

    سیتنا: گوگل از آغاز روند حذف حساب‌های شخصی جی‌میل که به مدت دو سال فعال نبوده‌اند، خبر داده است که این اقدام نتیجه سیاست جدیدی است که روی افزایش امنیت اکوسیستم گوگل تمرکز دارد. به گفته وب‌سایت Axios، گوگل از روز جمعه روند حذف حساب‌های غیرفعال را آغاز کرده است. غول جست‌وجوی اینترنتی سیاست حذف حساب‌های قدیمی را چند ماه پیش اعلام کرد و گفت تمامی اطلاعات حساب‌هایی که در دو سال اخیر فعال نبوده‌اند، شامل ایمیل‌ها، اسناد، عکس‌ها و ویدئوها را پاک می‌کند. گوگل همچنین اعلام کرد که حذف حساب‌های کاربری را به‌صورت مرحله‌ای انجام می‌دهد و این فرآیند را با حساب‌هایی شروع می‌کند که پس از ساخته‌شدن، هرگز مورد استفاده قرار نگرفتند. گوگل این تصمیم را با هدف بهبود امنیت و حریم خصوصی کاربران خود گرفته است. حساب‌های غیرفعال بیشتر در معرض خطر هک و سوءاستفاده قرار دارند. حذف این حساب‌ها به گوگل کمک می‌کند تا خطرات امنیتی را کاهش دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر