شماره روزنامه ۶۱۲۸
|

  • سهم‌گیری «نسل زد» از بازار کسب‌وکارهای اینترنتی

    دنیای اقتصاد: مراسم گرامیداشت روز تجارت الکترونیک در سه‌شنبه هفته جاری با حضور فعالان و کسب‌وکارهای اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد. در حالی که طبق گفته رئیس مرکز تتا قرار بود در این مراسم از آغاز به کار کارگزاری‌های صدور اینماد رونمایی شود، اما این‌گونه نشد و به نظر می‌رسد که مراسم تفاهم‌نامه وزارت صمت با شرکت‌های متقاضی صدور اینماد در هفته‌های آینده برگزار شود. با این حال ارائه گزارش معاملات تجارت الکترونیکی در شش ماه اول سال جاری و ثبت روز تجارت الکترونیکی در تقویم رسمی، مهم‌ترین اخبار این مراسم بودند. بر اساس این گزارش، در نیمه اول سال جاری تعداد و ارزش معاملات ثبت‌شده در حوزه تجارت الکترونیک‌ به‌ترتیب با رشد ۲۰ و ۵۵ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل همراه شده است. همچنین سه درصد از کسب‌وکارهای حوزه تجارت الکترونیک، کسب‌وکارهایی بوده‌اند که صاحبانشان کمتر از ۲۰ سال دارند.
  • خدمات احراز هویت تلفنی تلگرام راه‌اندازی شد

    ایسنا: پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام اعلام کرد سرویس «تلگرام گیت‌وی»(Telegram Gateway)، ارزان‌ترین گزینه در بازار است که جایگزینی برای راه‌کارهای احراز هویت پیامکی عرضه می‌کند. سرویس جدید، از زیرساخت فعلی تلگرام استفاده می‌کند و جایگزینی برای احراز هویت پیامکی فراهم می‌کند.
  • مالک متا برای ایجاد اعتیاد نوجوانان به شبکه اجتماعی محاکمه می‌شود

    ایسنا: یوان گونزالس راجرز، قاضی منطقه‌ای در اوکلند، با درخواست «متا»، برای رد ادعاهای مطرح شده توسط ایالت‌ها در دو شکایت جداگانه که سال گذشته ارائه شد مخالفت کرد.
  • کیفیت سرعت اینترنت به وضعیت منطقه بستگی دارد

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره وضعیت سرعت اینترنت کشور گفت: این وضعیت مقداری به شرایط منطقه و وضعیت سایبری بازمی‌گردد و طبیعتا گزارش دقیق و کارشناسی آن را هفته آینده با آمار و ارقام به خبرنگاران اعلام می‌کنیم. او درباره وضعیت بررسی لایحه حفظ حریم خصوصی کاربران در مجلس، اظهار کرد: این لایحه از صحن به کمیسیون‌ بازگشته و در کمیسیون در حال بررسی و نهایی شدن است. امیدوارم در آینده نزدیک جمع‌بندی شود.
  • اهداف فیلترینگ محقق نشده است

    ایسنا: احمد فاطمی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و نماینده مردم بابل درباره حکمرانی فضای مجازی و رفع فیلترینگ اظهار کرد: سوال اساسی که مطرح می‌شود این است که آیا اهداف کسانی که به دنبال فیلترینگ بوده‌اند محقق شده است یا خیر؟
  • اندروید ۱۵ عرضه شد

    ایسنا: بالاخره گوگل شروع به عرضه اندروید ۱۵ کرد. در حالی که گوگل ماه گذشته کد منبع نسخه منبع‌باز آن را منتشر کرد، این نسخه جدید از این سیستم عامل تلفن همراه تازه در حال عرضه به گوشی‌ها و تبلت‌ها است.
  • استارلینک به ایتالیا هم رسید

    مهر: نخست‌وزیر ایتالیا در مصاحبه‌ای قبل از اجلاس وزرای «گروه ۷» با موضوع فناوری و دیجیتال اعلام کرد درباره پروژه استارلینک با مقامات منطقه‌ای گفت‌وگو می‌کند.
  • آی‌پد مینی با هوش مصنوعی معرفی شد

    مهر: اپل نسل جدیدی از آی‌پد مینی مجهز به ویژگی‌های هوش مصنوعی از جمله ابزارهای نوشتاری و دستیار هوشمند «سیری» بهبودیافته را معرفی کرد. آی‌پد مینی جدید تراشه‌ای دارد که در آی‌فون ۱۵ پرو و پرو مکس به کار رفته است. این واحد پردازش با ۶ هسته عملکرد سی‌پی‌یو را ۳۰ درصد نسبت به نسل فعلی آی‌پد مینی ارتقا می‌دهد که البته برای فعال‌سازی نرم‌افزار هوش مصنوعی این شرکت حیاتی است. دستگاه مذکور نمایشگر ۸.۳ اینچی لیکویید رتینا دارد. اپل اعلام کرد نخستین مجموعه قابلیت‌های هوش مصنوعی به زبان انگلیسی در ماه جاری و از طریق آپدیت نرم‌افزاری iPadOS۱۸.۱ عرضه می‌شوند.
  • سایه بی‌عدالتی دیجیتالی بر سر کودکان ایرانی

    دنیای اقتصاد: نخستین بار کرونا بود که نیاز کودکان به استفاده از محصولات دیجیتالی هوشمند مانند گوشی تلفن همراه و تبلت را به امری ضروری تبدیل کرد. کودکانی که تحصیل آنها به زیست آنلاین گره خورده بود، باید بعد جدیدی از آموزش را در برنامه روزانه خود می‌گنجاندند؛ اتفاقی که در دنیا مسیر آموزش را تغییر داد و وسایل الکترونیکی را وارد زندگی کودکانی کرد که کمتر از ۱۵ سال سن داشتند.
  • هوش مصنوعی ادوبی صنعت سینما را از بین می‌برد

    مهر: شرکت ادوبی از توزیع مدل هوش مصنوعی خود که قادر به تولید ویدئو از متن است، خبر داد. به گزارش رویترز، به این ترتیب ادوبی نیز به جمع شرکت‌هایی پیوست که سعی دارند با استفاده از هوش مصنوعی مولد صنعت فیلم و تلویزیون را متحول و شاید حتی نابود کنند.
  • رشد صادرات فناوری کره جنوبی کند شد

    ایسنا: روند صادرات محصولات فناوری کره‌جنوبی برای دومین ماه متوالی کند شد که نشان می‌دهد تقاضای جهانی ممکن است به اوج خود برسد. وزارت بازرگانی کره‌جنوبی، روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد صادرات که عمدتا مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است، در ماه سپتامبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته تا ۲۴ درصد رشد کرد و در مقایسه با رشد ۲۸.۵ درصدی در ماه اوت، کاهش یافت. ارسال محموله‌های تراشه حافظه DRAM که پرسودترین محصول کره جنوبی است، ۵۷.۱ درصد افزایش یافت که ضعیف‌ترین رشد از دسامبر سال گذشته بود. قیمت تراشه حافظه DRAM و Nand، در ماه گذشته کاهش یافت.
  • پیش‌نویس سند تبلیغات تجاری در فضای مجازی نهایی شد

    ایسنا: پیش‌نویس سند تبلیغات تجاری در فضای مجازی از مجموعه اسناد راهبردی فضای مجازی، نهایی و جهت تصویب تحویل مرکز ملی فضای مجازی شد. پیش‌نویس سند تبلیغات تجاری در فضای مجازی از مجموعه اسناد اقدامات کلان «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» با هدف سامان‌دهی و نظارت بر تبلیغات تجاری در فضای مجازی، جهت بررسی و تصویب به مرکز ملی فضای مجازی ارائه شد.
  • محدودیت صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی آمریکا

    ایسنا: مقامات آمریکایی سرگرم بررسی محدود کردن فروش تراشه‌های هوش مصنوعی ساخت انویدیا و شرکت‌های دیگر خود به برخی از کشورها هستند. بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش کرده است که آمریکا روی کشورهای خلیج‌فارس متمرکز است و این رویکرد جدید سقفی برای مجوز صادرات به بعضی از کشورها در جهت امنیت ملی تعیین می‌کند.
  • مدل هوش مصنوعی جدید برای تولید ویدئو با وضوح بالا

    ایسنا: مدل هوش مصنوعی جدید پژوهشگران چینی که می‌تواند ویدئوهایی را با وضوح بالا تولید کند، در قالب یک نرم‌افزار منبع‌باز در دسترس قرار گرفته است.
  • محصولات مایکروسافت همچنان در خطر آسیب‌پذیری سایبری

    ایسنا: با وجود انتشار اصلاحیه‌های امنیتی ماهانه، مهاجمان سایبری همچنان با استفاده از شش گروه از نقاط ضعف موجود در محصولات مختلف مایکروسافت، سپرهای امنیتی را دور می‌زنند. اگرچه مجموعه اصلاحیه‌های امنیتی مایکروسافت انواع مختلف آسیب‌پذیری‌ها از جمله اجرای از راه دور کد، افزایش سطح دسترسی، افشای اطلاعات، منع سرویس، دور زدن‌ سازو‌کارهای امنیتی و جعل را ترمیم می‌کنند، اما مهاجمان سایبری همچنان با استفاده از این شش گروه آسیب‌پذیری به اهداف خود در سراسر دنیا نفوذ می‌کنند. براساس اعلام مرکز مدیریت راهبردی افتا، سه مورد از آسیب‌پذیری‌های ماه اکتبر، بحرانی گزارش شده است که همگی از نوع «اجرای کد از راه دور» هستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر