شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • اختلال قیمت‌گذاری دستوری در فروش آنلاین بلیت‌های نوروزی

    دنیای اقتصاد: هرساله در ماه‌های پایانی سال و داغ شدن بازار بلیت‌های نوروزی، مسافران یا از خرید بلیت جا می‌مانند یا با قیمت‌های بالا مجبور به خرید آن می‌شوند و عده‌ای دیگر نیز به دلیل گرانی از سفر هوایی منصرف می‌شوند. نظرسنجی «دنیای اقتصاد» در روزهای اخیر هم نشان داد که ۹۳ درصد از مسافران از بلیت‌های نوروزی امسال جا ماند‌ه‌اند. در این شرایط سازمان هواپیمایی از معرفی هشت سایت غیرمجاز فروش بلیت هواپیما به دادستانی برای مسدود کردن آنها خبر داده است. اما آژانس‌های هواپیمایی و پلتفرم‌های فروش آنلاین چه نقشی در توازن عرضه و تقاضا در این بازار و البته قیمت انواع بلیت دارند؟
  • جبران عقب‌ماندگی‌ها در مقررات‌گذاری برای فعالیت کسب‌وکارهای دیجیتال

    ایسنا: رئیس‌جمهور با بیان اینکه نظام اجرایی کشور به فعالان بخش اقتصاد دیجیتال اعتماد دارد و مسائل و چالش‌های احتمالی پیش‌روی فعالان این بخش را پیگیری خواهد کرد، از فعالان کسب‌وکارهای دیجیتال خواست با شناخت مسائل و مشکلات و ارائه راهکارهای حل آنها در ارائه خدمات به مردم و ارتقای کیفیت زندگی آنها نقش‌آفرینی کنند. ابراهیم رئیسی در چهارمین نشست رمضانی خود با اصناف و اقشار مختلف، بعد‌از‌ظهر شنبه به گفت‌وشنود با جمعی از فعالان کسب‌وکارهای فضای مجازی پرداخت و در این نشست پس از استماع نظرات و دیدگاه‌های ۱۵ تن از صاحبان و فعالان این حوزه، زیست‌بوم فناوری و نوآوری را در جهان امروز پیشران توسعه و از الزامات و اولویت‌های کشور دانست و بر رفع موانع موجود و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و استعداد بومی برای تداوم شتاب حرکت در این مسیر تاکید کرد.
  • ایران صدرنشین فهرست قربانیان تعقیب‌‌‌افزار در منطقه خاورمیانه

    سیتنا: نتایج جدیدترین تحقیقات شرکت امنیتی کسپرسکی نشان می‌دهد که ایران در صدر فهرست قربانیان تعقیب‌‌‌افزار در منطقه خاورمیانه و آفریقا و در جایگاه چهارم جهان قرار دارد. شرکت امنیتی کسپرسکی در گزارش سالانه جدید خود با بررسی روند استفاده از نرم‌‌‌افزارهای جاسوسی در کشورهای مختلف از شناسایی دست‌‌‌کم ‌‌هزار و ۵۷۸ قربانی تعقیب‌‌‌افزار در سال ۲۰۲۳ در ایران خبر داد.
  • گوگل در انتشار ارزش پول مالزی گاف داد

    ایسنا: بانک مرکزی مالزی با بیان اینکه گوگل نرخ مبادله رینگیت را به اشتباه منتشر کرده و ارزش پول این کشور را در برابر دلار کمتر نشان داده است، اعلام کرد از این غول فناوری توضیح می‌‌‌خواهد. ارزش رینگیت که در ماه میلادی گذشته، به پایین‌‌‌ترین حد در ۲۶ سال گذشته سقوط کرد، در سال میلادی جاری تاکنون حدود ۲.۴۴‌درصد کاهش یافته است.
  • ممنوعیت عرضه کالاهای غیراستاندارد در فروشگاه‌های اینترنتی

    سیتنا: مدیرکل استاندارد استان تهران به فروشگاه‌های اینترنتی اعلام کرد که در راستای صیانت از حقوق مصرف‌کننده، از عرضه کالاهای مشمول استاندارد اجباری که مجوز استاندارد ندارند، خودداری کنند. محمدحسین طاهری با اشاره به ماده ۱۵ قانون و تقویت و توسعه نظام استاندارد، اظهار کرد: با توجه به افزایش تعداد فروشگاه‌های اینترنتی و اقبال عمومی به خرید غیرحضوری، نظارت‌های بازرسان استاندارد نیز گسترش یافته و این مهم طی مکاتباتی به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام شده است.
  • پیشنهادهایی برای ارتقای امنیت سایبری در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: شاید بتوانیم سال ۱۴۰۲ را سال حملات سایبری بدانیم؛ سالی که بسیاری از سازمان‌های دولتی و خصوصی از حمله هکرها در امان نبودند و اطلاعات مردم حراج شد. مسوولان ذی‌ربط در این زمینه نه‌تنها پاسخگو نبودند، بلکه بعضی هک‌ها را هم تکذیب کردند. رئیس سازمان فناوری اطلاعات اخیرا ضمن تشریح اقدامات این سازمان برای ارتقای امنیت سایبری، مرکز ماهر را به سازمان‌های دولتی برای دریافت سرویس‌های امنیت سایبری پیشنهاد داده است. اما کارشناس‌ها این مرکز را برای این هدف مناسب نمی‌دانند و توصیه می‌کنند تا مرکز ماهر فقط به همان اطلاع‌رسانی و ارائه گزارش‌های تحلیلی بپردازد.
  • تبلیغ‌کنندگان در تیک‌تاک به تلاطم افتادند

    ایسنا: تبلیغ‌کنندگانی که در تیک‌تاک به بازاریابی برای مصرف‌کنندگان جوان مشغول هستند، در مواجهه با احتمال ممنوعیت یا فروش اجباری آن، برنامه‌های اضطراری را برای مهاجرت به پلتفرم‌های رقیب این اپلیکیشن ویدئویی آماده کرده‌اند. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا، چهارشنبه گذشته به لایحه قانونی رای دادند که شرکت بایت‌دنس را وادار می‌کند تیک‌تاک را ظرف مدت ۶ ماه بفروشد یا با ممنوعیت مواجه خواهد شد. کاخ سفید از سنا خواسته است این لایحه را تصویب کند و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا وعده داده است این قانون را امضا خواهد کرد.
  • اختلاف با استارت‌آپ‌های هندی کار دست گوگل داد

    ایسنا: نهاد ضد انحصارطلبی هند، در اختلاف ادامه‌دار گوگل با استارت‌آپ‌های هندی بر سر سیستم پرداخت درون برنامه‌ای، دستور تحقیقات از سیستم این شرکت آمریکایی را صادر کرد. استارت‌آپ‌های هندی، ماه‌هاست با گوگل بر سر هزینه‌ای که برای پرداخت‌های درون برنامه‌ای دریافت می‌کند، اختلاف دارند.
  • اینترنت در غرب و مرکز آفریقا قطع شد

    ایسنا: اکثر مناطق غرب و مرکز آفریقا در پی آسیب‌دیدگی کابل‌های زیردریایی با قطعی سرویس اینترنت روبه‌رو شدند.
  • سرمایه‌گذاری امارات برای توسعه زیرساخت‌های فناوری ۱۶ کشور

    سیتنا: شرکت مخابراتی و فناوری امارات متحده عربی e&g از سرمایه‌گذاری قابل‌توجه شش میلیارد دلاری برای پیشرفت زیرساخت‌های دیجیتال در ۱۶کشور خبر داد. شرکت مخابراتی و فناوری امارات متحده عربی e&g که قبلا با نام Etisalat Group شناخته می‌شد، از سرمایه‌گذاری قابل‌توجه شش میلیارد دلاری برای پیشرفت زیرساخت‌های دیجیتال در ۱۶ کشور خبر داد.
  • جریمه ۴۹۰ میلیون دلاری اپل برای پنهان کردن کاهش فروش آی‌فون

    ایسنا: اپل توافق کرد برای فیصله دادن به یک شکایت گروهی که مدعی بود مدیرعامل این شرکت با پنهان کردن کاهش فروش آی‌فون در چین سهامداران را فریب داده است، ۴۹۰میلیون دلار پرداخت کند. توافق اولیه روز جمعه در دادگاه منطقه‌ای آمریکا در اوکلند کالیفرنیا تنظیم شد و مستلزم موافقت ایوون گونزالس راجرز، قاضی منطقه‌ای آمریکا است. شکایت و توافق متعاقب آن مربوط به اعلام غیرمنتظره کاهش پیش‌بینی درآمد سه ماهه به میزان ۹ میلیارد دلار توسط اپل در دوم ژانویه سال ۲۰۱۹ به دلیل تنش‌های تجاری آمریکا و چین بود.
  • برزیل مونتاژ آی‌فون ۱۵ را شروع کرد

    سیتنا: شرکت اپل در راستای کاهش وابستگی به چین، اکنون یکی از مدل‌های خانواده آی‌فون ۱۵ را در برزیل مونتاژ می‌کند. در حالی که بیشتر محصولات اپل همچنان در چین تولید می‌شوند، این شرکت امکاناتی برای مونتاژ برخی دستگاه‌هایش در سایر کشورها دارد که یکی از آنها تاسیسات فاکسکان برزیل است. غول فناوری کوپرتینویی اکنون آی‌فون۱۵ معمولی ۶٫۱ اینچی را در این تاسیسات مونتاژ می‌کند. قیمت آی‌فون۱۵ مدل ۱۲۸گیگابایتی در زمان عرضه در برزیل ۱۴۶۰ دلار بود و حالا به ۱۰۸۰ دلار کاهش یافته است.
  • حلقه مفقوده حقوق مردم در بازار تاکسی‏‏‌‏‏‌های اینترنتی

    دنیای‌اقتصاد: از حذف گزینه «عجله دارم» در تاکسی‌‌‌‌های اینترنتی یک هفته می‌‌‌‌گذرد، اما در این مدت این اتفاق نه‌تنها باعث رضایت مسافران نشد، بلکه اعتراض‌‌‌‌هایی مبنی بر افزایش قیمت و انتظار طولانی برای قبول سفر نیز شکل گرفته است؛ تا جایی که رئیس سازمان تعزیرات از برخورد جدی با گران‌فروشی تاکسی‌‌‌‌های اینترنتی خبر داد که با واکنش فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال مواجه شد و آن را مصداق دخالت دولت در مدل یک کسب‌و‌کار دانستند. نظرسنجی‌‌‌های انجام‌شده از مخاطبان «دنیای‌اقتصاد» در شبکه‌‌‌های اجتماعی هم نشان می‌دهد که بیش از ۵۰‌درصد از آنها موافق حذف همیشگی «گزینه عجله دارم» در تاکسی‌‌‌‌های اینترنتی هستند و ۷۳‌درصد از آنها نیز از گران‌‌‌تر شدن نرخ‌ها گله دارند.
  • سرنوشت تیک‌تاک در هاله‌ای از ابهام

    دنیای اقتصاد: تیک‌تاک که در سال‌های اخیر به‌عنوان جدی‌ترین رقیب اینستاگرام هر روز به تعداد کاربرانش افزوده شده، حالا به خاطر ارتباط با چین، در یک مخمصه سیاسی گیر افتاده که ممکن است در ادامه سرنوشت آن را به کلی تغییر بدهد. در روز سیزدهم مارس مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای را تصویب کردند که مالک چینی تیک‌تاک، یعنی شرکت مادر آن بایت‌دنس، را مجبور می‌کند تا این اپلیکیشن را به یک مالک از ملیتی دیگر بفروشد یا به‌طور کلی فعالیتش در آمریکا ممنوع شود. اگر این لایحه مراحل بعدی را نیز بگذراند و به قانون تبدیل شود، به بایت‌دنس ۶ماه فرصت داده می‌شود تا اپلیکیشن تیک‌تاک را بفروشد یا دسترسی به آن در فروشگاه‌های اپ آمریکا و سرویس‌های میزبان وب ممنوع خواهد شد. این اقدام که «قانون حفاظت از مردم آمریکا در مقابل اپ‌های کنترل شده توسط دشمنان خارجی» نام گرفته، اگرچه نخستین تلاش آمریکا برای اجبار به ممنوعیت یا فروش تیک‌تاک نیست، اما حمایت از آن نسبت به لایحه‌های مشابه بسیار سریع‌تر اتفاق افتاده است. چنین اقدامی حدود دو هفته پیش اولین مرحله تاییدیه در مجلس را پشت سر گذاشت و حالا برای تعیین تکلیف به سنا فرستاده می‌شود.
  • استارت‌آپ بهتر است یا ملک؟

    امیر ناظمی / پژوهشگر حوزه فناوری و معاون وزیر سابق ارتباطات
    اکوسیستم استارت‌آپی ایران به دلیل فهم نادرست سیاستگذاران، به‌رغم رشد اولیه بسیار امیدبخش و سریعش با چالش‌‌هایی روبه‌‌رو شد که مانعی برای توسعه آن بودند. چالش‌‌هایی که به دلیل غلبه نگاه امنیتی بر این حوزه زاییده شد. در نگاه امنیتی این اکوسیستم به صورت تهدیدمحور نگریسته می‌‌شد و همین امر مانع از ورود استارت‌آپ‌‌ها به بورس و عرضه اولیه سهام (IPO) آنان شد. با تداوم این نگاه، شکل‌‌گیری نهادهای تامین مالی مانند جمع‌‌سپاری‌‌ها (Crowdfunding) نیز از مسیر طبیعی خود بازماندند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر