شماره روزنامه ۶۰۹۹
|

  • به وقت درخشش آی فون‌های ویژه هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: برای اهالی دنیای تکنولوژی ماه سپتامبر به نام اپل خورده است و سپتامبر امسال هم سرانجام در میان انبوهی از شایعات و پیش‌بینی‌های رایج و همیشگی به «وقت درخشش» (It's Glowtime) رسید و اپل جدیدترین محصولاتش را به جهانیان معرفی کرد. این رویداد که به گفته تیم کوک، مدیرعامل اپل، مهم‌ترین رویداد سال این شرکت است، در محل اپل پارک و آمفی‌تئاتر استیو جابز با حضور خبرنگاران و علاقه‌مندان برگزار شد؛ رویدادی که از نظر بعضی جالب و هیجان‌انگیز بود و از نظر بعضی دیگر خسته‌کننده با محصولاتی که کمترین به‌روزرسانی و تغییر را داشته‌اند.
  • حمایت مالی کارمندان شرکت‌های فناوری آمریکا از کامالا هریس

    ایسنا: با وجود حمایت برخی از قدرتمندترین میلیاردرهای فناوری از ترامپ، کارمندان بسیاری از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری آمریکا از کامالا هریس، نامزد دموکرات ریاست‌جمهوری آمریکا حمایت می‌کنند. داده‌هایی که توسط دیده‌بان سیاسی «اوپن سِکرتس» گردآوری شده است، نشان می‌دهد کارمندان آلفابت، آمازون و مایکروسافت، میلیون‌ها دلار به کمپین هریس کمک کرده‌اند که به میزان قابل‌توجهی بیشتر از کمک کارمندانی است که ترجیح دادند به ستاد انتخاباتی رئیس‌جمهور سابق آمریکا کمک مالی کنند. این داده‌ها شامل کمک‌های مالی کارمندان، مالکان و اعضای نزدیک خانواده کارگران و مالکان شرکت است. با این حال، میلیاردرهای فناوری مانند ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و مارک اندرسن و بن هوروویتز، موسسان شرکت خدمات مالی اندرسن هوروویتز، با اشاره به مواضع نامزد جمهوری‌خواه آمریکا در زمینه اقتصاد، مالیات و کسب‌وکارهای بزرگ، به حمایت از ترامپ برخاسته‌اند.
  • رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منصوب شد

    مهر: وزیر ارتباطات در حکمی حمید فتاحی را به عنوان معاون وزیر، ریاست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و قائم‌مقام وزیر در امور ارتباطات منصوب کرد. به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تقدیر و تشکر از امیر محمدزاده لاجوردی، در حکمی حمید فتاحی را به سمت معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و قائم‌مقام در امور ارتباطات منصوب کرد. در حکم وزیر ارتباطات به حمید فتاحی آمده است: «نظر به مراتب شایستگی، تعهد، تجربه و توانمندی جنابعالی، به موجب این حکم به سمت رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منصوب می‌شوید.» فتاحی پیش‌تر معاون وزیر، مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت بوده است.
  • دهقانی فیروزآبادی و سهراب‌پور عضو هیات امنای پارک پردیس شدند

    مهر: رئیس‌جمهور در حکمی سعید سهراب‌پور و روح‌الله دهقانی فیروزآبادی را به عنوان دو عضو حقیقی جدید هیات امنای پارک فناوری پردیس منصوب کرد. به گزارش منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، در اجرای بند (۱۰) ماده (۵) اساسنامه پارک فناوری پردیس، با عنایت به تجارب ارزشمند و به پیشنهاد معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، سعید سهراب‌پور و روح‌الله دهقانی فیروزآبادی را به عنوان عضو حقیقی هیات امنای پارک فناوری پردیس منصوب کرد. رئیس‌جمهور در این حکم خطاب به اعضای جدید هیات امنای پارک فناوری پردیس، بر ایجاد فضای مناسب علمی و تخصصی برای جذب نخبگان و متخصصان و افزایش تولیدات ملی مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان، با اتکا به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری‌(مد ظله العالی)، برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم تاکید کرد.
  • محدودیت شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان استرالیا

    مهر: استرالیا تصمیم دارد به دلیل نگرانی‌های مرتبط با سلامت روانی و جسمی، محدودیت‌هایی برای حداقل سن استفاده کودکان از شبکه‌های اجتماعی را تعیین کند. به گزارش رویترز، اما این امر با انتقاداتی از سوی حامیان حقوق دیجیتال روبه‌رو شده است که هشدار داده‌اند چنین اقدامی سبب می‌شود فعالیت‌های آنلاین خطرناک به‌طور زیرزمینی هدایت شوند.
  • قابلیت‌های جدید پیام‌‌رسانی در اینستاگرام

    سیتنا: اینستاگرام به تازگی مجموعه‌‌ای از قابلیت‌‌های بهبود تجربه پیام‌رسانی فوری در بخش دایرکت (DM) را معرفی کرده است که شامل امکان ویرایش تصاویر به صورت مستقیم و افزودن استیکرهای سفارشی می‌شوند.
  • نازک‌ترین موبایل تاشوی دنیا با طراحی آکاردئونی

    مهر: دیروز از نخستین موبایل تاشوی جهان که از سه جا تا می‌شود، رونمایی شد. جالب آنکه هوآوی چند ساعت پس از مراسم اپل، از موبایل نوآورانه خود رونمایی کرد و «میت ایکس‌تی» را نمایش داد که کاربران می‌توانند آن را مانند آکاردئون در سه جهت تا کنند. این دستگاه بیش از ۳.۶ میلیون پیش‌سفارش دریافت کرده است، درحالی که حجم کل بازار موبایل‌های تاشو جهان در فصل دوم ۲۰۲۴ حدود ۴ میلیون دستگاه بود. میت ایکس‌تی در رنگ‌های قرمز و مشکی با نمایشگر ۱۰.۲ اینچی و قطر ۳.۶ میلی‌متری و با قیمت ۲۸۰۸ دلار ارائه می‌شود که تقریبا ۲ برابر آی‌فون ۱۶ پرومکس است.
  • چالش گوشی‌های دوقیمتی در بازار موبایل

    دنیای اقتصاد: بازار تلفن همراه در آستانه شروع سال تحصیلی جدید همچنان وضعیت نامساعدی دارد و تجار از چالش‌های ارزی و مشتریان از کالاهای بی‌کیفیت، گران و بعضا تقلبی رنج می‌‌برند. این وضعیت باعث شده که فعالان و بازیگران این بازار از رکود، تلاطم و نابسامانی آن می‌گویند و به گفته آنها بخش عرضه بازار موبایل به دلیل تداوم چالش‌ها و محدودیت‌ها در تخصیص ارز وضعیت بحرانی دارد. به اعتقاد یکی از فعالان این بازار در حال حاضر گوشی‌هایی با ارز نیمایی وارد بازار تلفن همراه شده و این موضوع باعث شده است تا تفاوت قیمتی در این بازار چشمگیر شود؛ به این صورت که برخی از مغازه‌ها یک مدل گوشی را با قیمت‌ پایین و فروشنده دیگر همان گوشی را با قیمت بالاتر می‌فروشد. این شرایط باعث سردرگمی مشتریان شده و نمی‌دانند کدام قیمت واقعی است.
  • وزیر سابق ارتباطات: اینترنت ماهواره‌ای جایگزین فیبرنوری نمی‌شود

    سیتنا: عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم، در شبکه اجتماعی ویراستی آورده است: «موج رسانه‌ای این روزها در مورد استارلینک محل تامل است. چراکه در بلندمدت به لحاظ سرعت، کیفیت و پایداری، اینترنت ماهواره‌ای جایگزین ارتباطات زمینی به ویژه فیبرنوری نخواهد شد. بر همین اساس کشورهای اروپایی و حتی آمریکا‌(دارنده استارلینک) در سال‌های اخیر ده‌ها میلیارد دلار برای توسعه فیبرنوری سرمایه‌گذاری کرده‌اند. ضمن اینکه بر اساس مقررات جدید اتحادیه بین‌المللی مخابرات(کمیسیون تنظیم مقررات جهانی RRB)، ارائه‌دهندگان اینترنت ماهواره‌ای برای ارائه خدمات مکلف به اخذ مجوز از رگولاتوری کشورها شده‌اند. همچنین با پیگیری دولت سیزدهم، سال گذشته مقدمات ارائه سرویس اینترنت ماهواره‌ای با نخستین اپراتور خارجی در کشور فراهم شد.»
  • هشدار مقام اوکراینی درباره تهدید امنیتی تلگرام

    ایسنا: رئیس اطلاعات نظامی اوکراین، اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام را مضر و تهدیدی برای امنیت ملی این کشور خواند. کایریلو بودانوف، رئیس اطلاعات نظامی اوکراین در مصاحبه‌ای که هفتم سپتامبر منتشر شد، اظهار کرد: «تلگرام مضر و تهدیدی برای امنیت ملی ما است.» این اظهارات بودانوف چند هفته پس از دستگیری پاول دوروف، مدیرعامل روسی‌الاصل تلگرام‌ در فرانسه مطرح شد. دادگاهی در فرانسه دوروف را به جرایم متعدد از جمله مدیریت یک پلتفرم آنلاین که امکان تراکنش‌های غیرقانونی، هرزه‌نگاری کودکان، قاچاق مواد مخدر و کلاهبرداری را فراهم کرده، متهم کرده است.
  • احتمال هدف‌گیری کابل‌های زیردریایی و ارتباطات جهانی توسط روسیه

    سیتنا: بر اساس اعلام منابع آمریکایی به‌تازگی افزایش قابل‌توجهی در فعالیت‌های نظامی روسیه پیرامون کابل‌های زیردریایی مهم جهان مشاهده شده است و این نگرانی وجود دارد که روسیه ممکن است به ‌دنبال انجام عملیات خرابکاری در زیرساخت‌های حیاتی ارتباطات جهانی باشد. تنش‌ها میان آمریکا و روسیه همچنان در حال افزایش است. علاوه بر جنگ اوکراین و امنیت اروپا، مساله دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نیز یکی از دغدغه‌های اصلی واشنگتن به شمار می‌رود. اما این‌بار نگرانی جدیدی از سوی آمریکا درباره فعالیت‌های روسیه مطرح شده است: فعالیت نظامی روسیه در نزدیکی کابل‌های ارتباطی زیردریایی. به‌ گزارش منابع آمریکایی، آمریکا به‌ تازگی افزایش قابل‌توجهی در فعالیت‌های نظامی روسیه پیرامون کابل‌های زیردریایی مهم جهان مشاهده کرده است. دو مقام آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان، این نگرانی را مطرح کرده‌اند که روسیه ممکن است به‌ دنبال انجام عملیات خرابکاری در زیرساخت‌های حیاتی ارتباطات جهانی باشد.
  • لزوم تصمیم‌گیری سریع برای رفع فیلتر یوتیوب، تلگرام، اینستاگرام و واتس‌اپ

    سیتنا: مدیر گروه امور زیربنایی و تولیدی مرکز مطالعات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی باید از منظر کارشناسی درخصوص اینکه چه بخش‌هایی از پلتفرم‌های خارجی در ایران محدود و کدام بخش‌ها در دسترس باشند، تصمیم‌گیری کنند؛ به‌خصوص باید تصمیم‌گیری سریع‌تری در خصوص رفع فیلتر واتس‌اپ، یوتیوب، تلگرام و اینستاگرام صورت گیرد.
  • سایه جریمه ۱۴ میلیارد دلاری و مناظره انتخاباتی بر مراسم اپل

    مهر: مارک گرومن، خبرنگار نشریه بلومبرگ در گزارشی دلیل تغییر روز مراسم رونمایی آی‌فون ۱۶ را فاش کرد. به گزارش فون‌آرنا، طبق این گزارش، این مراسم یک روز جلو افتاده است تا از همزمانی آن با اعلام رای دادگاهی که ممکن است به جریمه‌ای سنگین برای اپل منجر شود، مصادف نباشد. کمیسیون اتحادیه اروپا تصمیم دارد در دهم سپتامبر سال جاری میلادی مشخص کند که آیا اپل باید جریمه بی‌سابقه ۱۴ میلیارد دلاری برای فرار از مالیات را بپردازد یا خیر. این تصمیم پس از ۸ سال جدال قانونی درباره این ادعاها که اپل از پرداخت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار مالیات شرکتی از درآمدش در اروپا فرار کرده است یا خیر، گرفته می‌شود.
  • انتخابات اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی همچنان در ابهام

    دنياي اقتصاد: پس از گذشت دو سال از موعد برگزاری انتخابات اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی وعده داده شده است که تا این انتخابات پیش از شروع پاییز ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی نیز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرده است که در هفته جاری کمیته تطبیق لیست را به هیات عالی نظارت تحویل خواهد داد. با این حال فعالان همچنان امیدی به برگزاری انتخابات ندارند و از نظر آنها وزارت صمت و قانون نظام صنفی مانع این موضوع هستند. در این شرایط باید دید که سرانجام طلسم برگزاری انتخابات این اتحادیه می‌شکند یا خیر؟
  • گوگل دیگر «فعل» نیست؟

    ایسنا: تمایل نسل زد برای «جست‌وجو» به جای «گوگلینگ»، گوگل را در خطر از دست دادن موقعیت خود به عنوان «فعل جست‌وجو» قرار داده است. حدود ۲۰سال پیش گوگل به نقطه عطف مهمی دست یافت و فرهنگ لغت مریام وبستر، «گوگل» را به عنوان فعلی به معنی «جست‌وجو برای چیزی در وب» اضافه کرد. این خبر فوق‌العاده‌ای برای این شرکت بود و نشان می‌داد گوگل در لغت‌نامه فرهنگ و جامعه جای گرفته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر