شماره روزنامه ۶۱۰۹
|

  • رگ‌حیاتی شبکه اینترنت

    دنیای اقتصاد: کارشناسان چالش‌های فعالیت مراکز داده کشور را در تحریم‌ها، کمبود تجهیزات و قطع برق در سال‌های اخیر می‌‌دانند؛ اما به اعتقاد آنها، فیلترینگ چالش اصلی این مراکز است و زمانی که فیلترینگ رفع شود بار اصلی ترافیک شبکه برداشته می‌شود و تاثیر قطع برق در ایجاد اختلال در عملکرد دیتاسنترها با کاهش قابل توجهی مواجه خواهد شد.
  • صدای هنرپیشه‌های هالیوودی به چت‌بات متا جان می‌بخشد

    مهر: به گفته یک منبع آگاه، هنرپیشگان مختلف از جمله جودی دنج، کریستین بیل و جان سینا برای استفاده از صدایشان در چت‌بات هوش مصنوعی متا پلتفرمز با این شرکت قرارداد بسته‌اند. به گزارش رویترز، ویژگی صوتی جدید به کاربران امکان می‌دهد تا صدای دستیار صوتی خود را که مانند چت‌جی‌پی‌تی است از میان فهرستی شامل ۵ سلبریتی مشهور و همچنین گزینه صوتی عمومی انتخاب کنند. این شبکه اجتماعی قصد دارد قابلیت‌های صوتی را در کنفرانس سالانه کانکت خود اعلام کند. این کنفرانس از امروز آغاز می‌شود.
  • تلگرام تسلیم شد؛ آی‌پی و شماره تلفن کاربران افشا می‌شود

    ایسنا: مدیرعامل تلگرام اعلام کرد کسانی که مقررات این پیام‌رسان را نقض می‌کنند، ممکن است به مقامات مربوطه که درخواست قانونی معتبر دارند، گزارش شوند. پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام در واکنش به نگرانی‌ها درباره سوءاستفاده از قابلیت جست‌وجوی تلگرام، در پستی به‌روزرسانی مهمی را اعلام کرد. دوروف تاکید کرد در حالی که قابلیت جست‌وجوی تلگرام، به کاربران امکان می‌دهد کانال‌های عمومی و بات‌ها را در این پلتفرم در مقایسه با اپلیکیشن‌های پیام‌رسان دیگر راحت‌تر پیدا کنند، ممکن است مورد سوءاستفاده افرادی قرار بگیرد که کالاهای غیرقانونی می‌فروشند.
  • فرانسه صاحب نخستین وزیر هوش مصنوعی جهان شد

    مهر: فرانسه نخستین وزیر هوش مصنوعی خود را در بحبوحه تحولات سیاسی این کشور معرفی کرد. به گزارش یورونیوز، این در حالی است که این کشور اروپایی قصد دارد رهبری جهانی هوش مصنوعی را از آن خود کند. کلارا شاپاز، مدیر ارشد اجرایی استارت‌آپ دولتی فرنچ‌تک، وزیر هوش مصنوعی و دیجیتالیزه فرانسه خواهد بود. او در پستی در شبکه لینکدین نوشت: «من خوشحالم که تعهدم را با اتخاذ اقدامات عمومی درباره موضوعات دیجیتال و هوش مصنوعی ادامه می‌دهم.»
  • مصوبه دولت روسیه برای الزام اپل به نصب برنامه‌های روسی

    ایرنا: دولت روسیه لایحه‌ای را تصویب کرد که در آن شرکت اپل به مانع‌زدایی از نصب برنامه‌های روسی ملزم شده است. به گزارش خبرگزاری تاس، بنا بر لایحه ارائه شده از سوی دولت روسیه به پارلمان این کشور، شرکت اپل ارائه‌دهنده تلفن‌های همراه آی‌فون، ملزوم شده است که نصب فروشگاه برنامه روسی RuStore و همچنین دانلود برنامه‌های داخلی، پرداخت‌ها و سایر عملکردهای مرتبط با آن را مجاز کند.
  • کاهش ۱۶ درصدی واردات موبایل در نیمه اول امسال

    ایسنا: طبق اعلام گمرک در شش ماهه سال جاری پنج میلیون و ۴۱۶ هزار و ۴۴۶ دستگاه گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شد. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارداتی به کشور در دو رویه تجاری و مسافری یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون دلار بوده است.
  • امارات قطب هوش مصنوعی خاورمیانه می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: گویا حاکمان امارات متحده عربی سال جاری میلادی را با هدف تبدیل شدن این کشور به قطب هوش مصنوعی خاورمیانه آغاز کرده بودند و البته در تمام ماه‌های گذشته هم گام‌های جدی در این مسیر برداشته‌اند. بعد از سرمایه‌گذاری یک‌ونیم میلیارد دلاری مایکروسافت در شرکت هوش مصنوعی G۴۲ امارات در ماه آوریل گذشته و سپس سرمایه‌گذاری اخیر شرکت تازه‌تاسیس MGX امارات در اوپن‌ای‌آی، به نظر می‌رسد که کشورهای دیگر هم برای کسب سهم خود از بازار جذاب و خوش‌آتیه امارات عزمشان را جزم کرده‌اند. وال‌استریت ژورنال به تازگی در گزارشی اختصاصی به نقل از منابع آگاه اعلام کرده که مدیران شرکت TSMC تایوان که بزرگ‌ترین تراشه‌ساز جهان است، در سفری به امارات متحده عربی مشغول مذاکره برای ساخت یک مجتمع کارخانه‌ای ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی هستند که گویا می‌تواند رقیبی برای تاسیسات پیشرفته این شرکت در تایوان باشد. این در حالی است که بر اساس همین گزارش، نمایندگان سامسونگ هم از کره‌جنوبی عازم امارات شده‌اند تا درباره امکان ساخت کارخانه‌های بزرگ تراشه‌سازی گفت‌وگو کنند.
  • مهاجمان سایبری همچنان در حال سوءاستفاده از ۲۶ آسیب‌پذیری

    مهر: در حالی‌که شش شرکت بزرگ سایبری دنیا برای ترمیم ده‌ها ضعف امنیتی محصولات خود، به‌روزرسانی عرضه کرده‌اند، مهاجمان همچنان در حال سوءاستفاده از ۲۶ آسیب‌پذیری هستند.
  • آخرین وضعیت دامنه‌های فارسی ثبت‌شده

    ایسنا: بر اساس آخرین اعلام مرکز ثبت دامنه کشوری تاکنون یک میلیون و ۶۴۵ هزار ۲۵۲ دامنه فعال فارسی به ثبت رسیده که در این میان پسوند دات‌آی‌آر‌(ir.) بیشترین دامنه‌ فعال را دارد. نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت کاربر بوده و آن را به دلخواه خود انتخاب می‌کند. پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی هستند که توسط کمیته مخصوص تایید و تصویب پسوندها یعنی آیکن (ICANN) تایید شده باشند.
  • حملات سایبری تایوان چین را به ستوه آورد

    مهر: وزارت امنیت ملی چین اعلام کرد یک گروه هکری نظامی تایوانی به نام «انانیموس ۶۴» حملات سایبری علیه چین انجام می‌دهد و از مردم خواست هرگونه خرابکاری ضدتبلیغاتی را گزارش دهند.
  • عصر نمایشگرهای ارتقایافته با آی‌فون ۱۷ شروع می‌شود

    مهر: طبق گزارش‌ها، آی‌فون ۱۷ استاندارد و آی‌فون ۱۷ ایر که جایگزین نسخه پلاس می‌شود؛ نمایشگرهای ارتقا یافته با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز خواهند داشت و عصر نمایشگرهای ۶۰ هرتزی در اپل پایان می‌یابد. به نقل از گیزموچاینا، طبق گزارش‌ها، اپل مشغول فعالیت است تا نمایشگرهای ۶۰ هرتزی را در سری آی‌فون ۱۷ به کار نبرد.
  • الزام دریافت مجوز ساخت مراکز داده جدید

    ایسنا: معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران از اجرای «ضابطه ۷۵۰» از ابتدای مهر ماه سال جاری خبر داد و گفت: «بر این اساس دستگاه‌های دولتی برای ساخت مراکز داده جدید خود مکلف به اخذ موافقت اصولی از سازمان فناوری اطلاعات ایران هستند و بهسازی مراکز داده موجود نیز مستلزم اخذ تاییدیه انطباق با استانداردها از این سازمان است.» حامد منکرسی، معاون سیاستگذاری و اعتبار‌بخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران به ارائه توضیحاتی درباره «ضابطه ۷۵۰» پرداخت و اظهار کرد: «این طرح بر ضوابط فنی، طراحی، اجرا و بهره‌برداری مراکز داده دستگاه‌های دولتی تمرکز دارد که ضوابط آن با همکاری مشترک سازمان برنامه‌وبودجه و سازمان فناوری اطلاعات ایران تدوین و نهایی شده است و مفاد آن در خرداد ماه سال جاری در ذیل احکام قانون دائمی از سوی سازمان برنامه‌وبودجه رسما به دستگاه‌های دولتی ابلاغ شده‌ است.»
  • هوآوی سیستم‌عامل خودش را جایگزین ویندوز می‌کند

    مهر: رایانه‌های فعلی هوآوی آخرین نسل این نوع دستگاه‌های شرکت چینی با سیستم‌عامل ویندوز هستند. به نقل از رجیستر، رایانه‌های آتی این شرکت با سیستم‌عامل «هارمونی او‌اس» ارائه می‌شود. یو چنگ‌دونگ، رئیس گروه تجاری مصرفی هوآوی در مصاحبه‌ای این خبر را اعلام کرد. او همچنین درباره «هارمونی او‌اس نکست» نسخه‌ای از سیستم‌عامل صحبت کرد که به‌طور کامل توسط هوآوی توسعه‌یافته و ظاهرا یک هسته کاملا نوین عاری از لینوکس دارد و اپلیکیشن‌های اندروید را نمی‌توان با آن فعال کرد.
  • بومی‌سازی داده‌ها؟

    دنیای اقتصاد: در حالی‌که مجلسی‌ها و دولتی‌ها یکصدا از لزوم و اهمیت حکمرانی فضای مجازی می‌گویند، مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در گزارش اخیر خود مدیریت داده‌ها در فضای مجازی را مورد بررسی قرار داده و شبکه ملی اطلاعات و محلی‌سازی داده‌ها را در تحقق سیاست‌های حوزه فضای مجازی کشور تاثیرگذار دانسته است. همچنین سرمایه‌گذاری در فناوری، درآمد از داده در داخل، سهم گردش داده در داخل، توان تامین سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و توان تولید داخل زیرساخت‌های شبکه از متغیرهای اصلی مدل ارائه‌شده در این گزارش است. این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان تا زمانی که فیلترینگ و تحریم‌ تعاملات بین‌المللی رفع نشود، نمی‌توان انتظار مدیریت آزاد و قانون‌مند را برای شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی متصور شد. همچنین آنها استفاده از فیلترشکن را نابودگر امنیت داده‌ها می‌دانند و معتقدند برای تولید تجهیزات و زیرساخت‌های نرم‌افزاری به تعاملات خارجی و نیروی انسانی متخصص نیاز است که اولی با معضل تحریم و دومی با چالش مهاجرت دست و پنجه نرم می‌کند.
  • ژاپنی‌ها پنجره‌ها را به آنتن ۵G تبدیل کردند!

    ایسنا: نخستین آنتن جهان که پنجره‌های شیشه‌ای را به دکل‌های۵G تبدیل می‌کند، در ژاپن رونمایی شد. یک آنتن شیشه‌ای جدید که توسط شرکت ژاپنی AGC با همکاری یک پخش‌کننده مخابراتی موسوم به NTT Docomo ساخته شده است، می‌تواند پنجره‌های شیشه‌ای را به ایستگاه‌های پایه برای اتصال۵G تبدیل کند. این دستگاه که «ویو آنتنا» (WAVEantenna) نام دارد، می‌تواند به افزایش پوشش شبکه ۵G بدون ساخت دکل‌های بیشتر در فضاهای شهری کمک کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر