ساخت روبات کپسولی با هر نوع طراحی دلخواه
مهندسان بخش طراحی روبات دانشگاه وندربیلت ایالات متحده موفق به طراحی روبات کپسولی با طراحی متنباز شدند، به طوریکه هر کاربر حتی با تجربه اندک قادر است تا نمونه مورد نظر خود را طراحی کند.
به گزارش «ایسنا» روباتهای کپسولی بسیار کوچک و در اندازه یک کپسول یا قرص دارویی هستند. این روباتها قادرند در بدن انسان عملیات درمانی را با کنترل بیرونی انجام دهند. محققان با استفاده از روش طراحی متنباز روبات، به کاربران اجازه میدهند تا روبات دلخواه خود را با تجهیزات مورد نظر مثل دوربین، محفظه دارویی و تجهیزات تشخیصی دلخواه مجهز کنند.
مهندسان بخش طراحی روبات دانشگاه وندربیلت ایالات متحده موفق به طراحی روبات کپسولی با طراحی متنباز شدند، به طوریکه هر کاربر حتی با تجربه اندک قادر است تا نمونه مورد نظر خود را طراحی کند.
به گزارش «ایسنا» روباتهای کپسولی بسیار کوچک و در اندازه یک کپسول یا قرص دارویی هستند. این روباتها قادرند در بدن انسان عملیات درمانی را با کنترل بیرونی انجام دهند. محققان با استفاده از روش طراحی متنباز روبات، به کاربران اجازه میدهند تا روبات دلخواه خود را با تجهیزات مورد نظر مثل دوربین، محفظه دارویی و تجهیزات تشخیصی دلخواه مجهز کنند. پیترو والدزتری، محقق علوم روباتیک از دانشگاه وندربیلت در مورد مراحل ساخت روباتهای کپسولی اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات در ساخت روباتهای مینیاتوری طراحی و ساخت مدارهای بسیار کوچک الکتریکی است. وی در ادامه افزود: همه مدلهای روباتهای کپسولی تجهیزات مشترکی مثل میکروپردازشگر، تجهیزات مینیاتوری برای ارتباط، منبع تامین انرژی، حسگرها، شتابسنج و ژیروسکوپ دارند. تمامی تجهیزات اشاره شده تنها باید در فضایی به طول ۱۴ میلیمتر جاسازی شوند. نکته قابل توجه در طراحی تجهیزات روباتهای کپسولی قابلیت چیدمان مختلف مثل لوگو است، به طوریکه کاربران قادرند تا این تجهیزات را متناسب با نیاز خود طراحی کنند. والدزتری ضمن اعلام موفقیت چیدمان قابل تغییر تجهیزات مینیاتوری روباتهای کپسولی در مراحل آزمایشی افزود: برای کسانی که از مهارت کمتری برخوردارند یک نسخه سادهتر در نظر گرفته شده که بتوانند به آسانی طرح مورد نظر خود را بسازند. به کمک فناوری روباتهای کپسولی میتوان عملیات تشخیص و درمان بیماریهای مختلف را بدون جراحی و تزریق دارو میسر کرد، چراکه این روباتها قادرند در محفظه تعبیه شده مواد دارویی را حمل کرده و با فرمان بیرونی در محل مورد نظر سیستم گوارشی رها کنند.
ارسال نظر