مشاهده فضای پشت دیوار با امواج مایکروویو

شماره روزنامه: ۳۶۱۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۹۵۰۸۱۳ بازار-دیجیتال

<p> محققان موسسه تحقیقاتی ماساچوست (MIT) در حال پیشبرد فناوری دوربینی هستند که قادر است با امواج مایکروویو اجسام پشت دیوار را به‌صورت سه‏بعدی مجسم کند. به گزارش «ایسنا» دوربین مایکروویو از نظر عملکرد بین دوربین‏های معمولی و سیستم تصویرسازی رادار قرار دارد، اما نسبت به هر دو فناوری مزیت‏هایی دارد. محققان در مورد مهم‌ترین مزیت این سیستم در مقایسه با آشکارساز رادار اظهار کردند: امواج ارسال شده از دوربین مایکروویو بر خلاف امواج رادار پس از برخورد با سطوح زاویه‏دار متشنج و پراکنده نمی‏شود. </p> <p> آنها در مورد معایب سیستم‏های رادار برای آشکارسازی اجسام افزودند: رادارها معمولا بسیار بزرگ، پیچیده، فاقد کیفیت تصویر و البته بسیار گران‏قیمت هستند، اما با افزایش تعداد دوربین‏ها در شیوه تصویرسازی با امواج رادیویی و لنزهای مجهز به بازتاب‏دهنده می‏توان آشکارساز‏های ارزان‌قیمت و با وضوح بسیار بالا تولید کرد. </p>

مشاهده فضای پشت دیوار با امواج مایکروویو

محققان موسسه تحقیقاتی ماساچوست (MIT) در حال پیشبرد فناوری دوربینی هستند که قادر است با امواج مایکروویو اجسام پشت دیوار را به‌صورت سه‏بعدی مجسم کند. به گزارش «ایسنا» دوربین مایکروویو از نظر عملکرد بین دوربین‏های معمولی و سیستم تصویرسازی رادار قرار دارد، اما نسبت به هر دو فناوری مزیت‏هایی دارد. محققان در مورد مهم‌ترین مزیت این سیستم در مقایسه با آشکارساز رادار اظهار کردند: امواج ارسال شده از دوربین مایکروویو بر خلاف امواج رادار پس از برخورد با سطوح زاویه‏دار متشنج و پراکنده نمی‏شود.

آنها در مورد معایب سیستم‏های رادار برای آشکارسازی اجسام افزودند: رادارها معمولا بسیار بزرگ، پیچیده، فاقد کیفیت تصویر و البته بسیار گران‏قیمت هستند، اما با افزایش تعداد دوربین‏ها در شیوه تصویرسازی با امواج رادیویی و لنزهای مجهز به بازتاب‏دهنده می‏توان آشکارساز‏های ارزان‌قیمت و با وضوح بسیار بالا تولید کرد.

دوربین‏های مایکروویو همچنین قادرند در طول پرواز عملیات تصویرسازی سه‏بعدی را انجام دهند، به طوری‏که در طول عملیات شناسایی با شلیک پالس‏های مایکروویو به سطح زمین و جذب مجدد آن توسط حسگر موجود در دوربین، فاصله تا زمین با دقت شش سانتی‌متر مشخص شده و عملیات تصویرسازی سه‏بعدی انجام می‏شود. محققان معتقدند یکی از کاربردهای این سیستم شناسایی افراد یا اجسام در فضای پشت دیوار است، به طوری‏که در آزمایش انجام شده آدمک پشت دیوار آجری یا چوبی با دقت بالایی آشکار شد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن