گوشیهایی با دو سیمکارت
با قابلیت، بیکیفیت
مرد صاحب کارخانه است با دنیایی از گرفتاری و البته مال و منال!
میگوید آنقدر گرفتار است و تماسهای کاریش آنقدر زیاد که فرصت نمیکند پاسخگوی همه آنها باشد.
مرد صاحب کارخانه است با دنیایی از گرفتاری و البته مال و منال!
میگوید آنقدر گرفتار است و تماسهای کاریش آنقدر زیاد که فرصت نمیکند پاسخگوی همه آنها باشد.
به همین علت است که از دو سیمکارت استفاده میکند.
یکی برای امور شخصی و دیگری برای کار و تجارت!
«... وقتی به خانه میروم، برای اینکه چندساعتی از فکر کار و کارخانه و... بیرون بیایم، موبایل مربوط به امور تجاری را خاموش میکنم و به جای آن به تماسهای شخصی و خانوادگی پاسخ میدهم.»
مرد کارخانهدار وقتی این جمله را میگوید اشارهای به موبایلهایش که کنار هم قرار دارند، میکند.
میگویند طی این پنج، ششماه گوشیهایی به بازار آمدهاند که ظرفیت دو سیمکارت را دارند و نیازی نیست دو گوشی را همراه خود داشته باشی. قیمتش هم زیاد بالا نیست، هرچند اگر هم گران بود، ارزش داشت.
وقتی از گوشیهای دو سیمکارته حرف میزند، آنقدر هیجانزده است که میشود در نگاهش خواند همین امروز برای خرید یک گوشی دوسیمکارته اقدام خواهد کرد.
یک گوشی، دو سیمکارت
از حدود ششماه پیش گوشیهایی پا به عرصه متنوع انواع گوشی تلفنهمراه گذاشتند که ظرفیت دو سیمکارت را داشته و علاوه بر آن دارای تکنولوژی دریافت کانالهای تلویزیونی نیز هستند.
این گوشیها که در اوایل ورودشان به بازار با نام TV mobile شناخته میشدند به امکانات دیگری چون تجهیز به صفحه لمسی، دوربینهای ۲ و ۳مگاپیکسلی و... نیز مجهز هستند.
فروشندگان بازار NEC، FTF، NOKLA و AOK و... را از مارکهای موجود این کالا در بازار معرفی میکنند که در این بین گوشیهای NEC از فروش بالاتری برخوردارند.
قابلیت اتصال دو سیمکارت و استفاده از دو سیمکارت به طور همزمان، تجهیز به دو دوربین عکاسی و فیلمبرداری، قابلیت اتصال مستقیم به تلویزیون از طریق کابل مخصوص USB برای پخش تصاویر و فیلمهای گوشی، دریافت کانالهای تلویزیونی ایران، تجهیز به کابل USB ویژه برای اتصال به کامپیوتر، تجهیز به اسپیکرهای قوی سهبانده با کیفیت و وضوح صدای بالا و... برخی از ویژگیهای این گوشیهای دو سیمکارته NEC هستند.
ثابت، یک واردکننده انواع گوشی دوسیمکارته میگوید: این گوشیها، اگرچه چینی هستند و از قیمت پایینی (حدود 150 تا 300هزار تومان) برخوردارند، اما کیفیت آنتندهی و صدای بسیار بالایی داشته و قابلیتهای زیادی دارند.
این درحالی است که «علی مردانی» یکی از دارندگان این گوشی معتقد است، طی سه ماه استفاده از این گوشی متوجه کیفیت پایین آنتندهی گوشی شده است.
به گفته وی، گوشیهای دو سیمکارته اگرچه قابلیتهای زیادی دارند، اما هیچ کدام از این قابلیتها در حد استاندارد نیست. به عنوان مثال کیفیت تصاویر دوربین دو مگاپیکسلی این گوشیها در حد دوربین 3/1 سایر گوشیهای موجود در بازار است.
از طرفی آنتندهی ضعیف، پارازیتهای مداوم هنگام پخش برنامههای تلویزیونی و هنگ کردنهای مداوم گوشی، بسیاری از دارندگان گوشیهای دو سیمکارته را با مشکل مواجه کرده است و از آنجا که این گوشیها بدون گارانتی و یا با گارانتیهای متفرقه وارد بازار شدهاند، اعتراض و شکایت کاربران این کالا بینتیجه میماند.
سروش یک فروشنده دیگر در این زمینه میگوید: «گوشیهای دو سیمکارته در ماههای اولیه ورودشان به بازار با قیمتی حدود 400 تا 600هزار تومان عرضه میشدند که فروش پایینی نیز داشتند اما طی دوماه پس از ورودشان به بازار به فروش بالایی دست یافتند. این فروشنده معتقد است دوران طلایی فروش این گوشیها طی ماههای تیر و مرداد ماه گذشته بود و پس از آن با آشکار شدن معایب این گوشیها، روزبهروز از میزان فروش این گوشیها کاسته شد.
به گفته وی، بر خلاف ادعای عرضهکنندگان گوشیهای دو سیمکارته، در بسیاری از این گوشیها، دو سیمکارت به طور همزمان فعال نمیشوند و همچنین باتری این گوشیها بسیار ضعیف است و قابلیت نگهداری شارژ باتری برای مدت طولانی را نیز ندارد.
از طرفی کیفیت آنتندهی و کیفیت تصاویر گرفته شده توسط دوربین این گوشیها بسیار پایین است.
وی معتقد است، تنها حسن این گوشیها صدای بالا و باکیفیت آنها است که آن هم به مدد نصب اسپیکرهای قوی پشت گوشی حاصل شده است.
به عنوان مثال مدل N888 به 6 اسپیکر قوی مجهز است که صدا با وضوح بالا توسط آن پخش میشود، ولی دوربین VGA این گوشی آنقدر بیکیفیت است که کاربر از تماشای تصاویر گرفته شده توسط آن ناامید میشود.
انواع گوشی دو سیمکارته
گوشیهای دو سیمکارته در انواع مختلفی به بازار عرضه شدهاند که گوشیهای دو سیمکارته ساده و گوشیهای دو سیمکارته تلویزیونی از آن جملهاند.
معروف، یک واردکننده انواع گوشی دو سیمکارته میگوید: «طی دو تا سه ماه گذشته گوشیهای سه سیمکارته نیز وارد بازار شدهاند که متاسفانه از کیفیت بالایی برخوردار نیستند.»
وی در ادامه میگوید: «گوشیهای دو سیمکارته دارای ویژگیهایی چون قابلیت نصب ویندوز، تجهیز به صفحه لمس، کارت حافظه 128 مگابایتی، کیفیت صدای بالا و... بوده که قیمتی حدود 150 تا 200هزار تومان دارند. گوشیهای تلویزیونی یا همان TV mobileهای خودمان هم به کابل مخصوص اتصال به تلویزیون، صفحه لمسی، دوربین عکاسی و فیلمبرداری مجهز هستند که قیمتی حدود 200 تا 300 و گاه در پارهای موارد 350هزارتومان دارند.»
احمدی، یک واردکننده انواع گوشی تلویزیونی تجهیز به باتری خورشیدی را از ویژگی جدید برخی از این گوشیها میداند و میگوید: با توجه به اینکه این گوشیها روز به روز پیشرفتهتر میشوند، اما آمار فروش آنها کاهش یافته است.
پرفروشها
فروشندگان بازار مدل N۹۵ از گوشیهای دو سیمکارته NOKLA و مدل N۸۸۸ از گوشیهای NEC جزو پرفروشهای بازار هستند که به ترتیب با قیمت ۱۸۰ تا ۲۱۰هزار و ۲۲۰ تا ۲۵۰هزار تومان به فروش میرسند.
N95 به صفحه LCD لمسی بزرگ، اسپیکرهای قوی و دوربین عکاسی و فیلمبرداری مجهز است.
N۸۸۸ نیز به ۶اسپیکر قوی، دوربین عکاسی و فیلمبرداری ۳/۱مگاپیکسلی مجهز است.
مدل 805 از گوشیهای FTF نیز یکی از گوشیهای گرانقیمت دو سیمکارته است که به دوربین 3مگاپیکسلی، صفحه LCD بزرگ لمسی و اسپیکرهای قوی مجهز است و با قیمت 325تا 350هزارتومان به فروش میرسد.
آیت یک فروشنده دیگر مدل P۱۱۰ از گوشیهای AOK را که به یک دوربین دومگاپیکسلی، اسپیکرهای قوی، صفحه نمایشLCDا۵/۳ اینچی و... مجهز است را جزو پرفروشهای این برند در بازار معرفی کرد که با قیمت ۲۵۰هزارتومان به فروش میرسد.
همچنین مدل ستاره قرمز از گوشیهای تلویزیونی NEC که به یک دوربین
سه مگاپیکسلی مجهز است از مدلهای معروف بازار است که با قیمت ۲۵۰هزار تا ۳۰۰هزار تومان به فروش میرسد.
بایدها و نبایدهای گوشیهای دو سیمکارت
سالاری یک فروشنده گوشی در این باره میگوید: در این گوشیها دو محفظه برای سیمکارت تعبیه شده است، اما عملا فقط یکی از آنها کارایی دارد. در حقیقت میتوان گفت در این مسیر پیشرفتی حاصل نشده است، جز اینکه تعویض سیمکارت بدون خاموش کردن گوشی امکانپذیر است.
وی معتقد است از آنجا که این گوشیهای چینی بهرغم قابلیتهای زیاد کیفیت پایینی دارند، با قیمت نسبتا پایینی نیز به بازار عرضه میشوند.
این در حالی است که اگر شرکتی مانند نوکیا با سونی اریکسون تصمیم به عرضه گوشی با این قابلیتها به بازار بگیرد، قیمت آن از مرز یکمیلیون و ۵۰۰ و حتی دو میلیونتومان میگذرد و این چندان مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل شرکتهای معروف تولیدکننده گوشی اقدام به تولید گوشی دو سیمکارته نکردهاند. به گفته وی، از آنجا که چین به کیفیت فکر نمیکند و تنها به عرضه کالا با قیمت پایین میاندیشد، این گوشیها را به طور انبوه با قیمت پایین به بازار عرضه میکند.
نوکیا و عرضه گوشی دوسیمکارته
یک فروشنده میگوید: شرکت نوکیا اعلام کرده است، طی سال آینده به منظور رقابت به NOKLA که از برند NOKIA استفاده یا بهتر بگوییم سوءاستفاده کرده، قصد دارد اولین گوشی دوسیمکارته خود را روانه بازار کند که پیشبینی میشود قیمت آن بالای یکمیلیون تومان باشد.
این فروشنده میگوید: اکثر گوشیهای دو سیمکارته موجود در بازار دچار مشکلات نرمافزاری هستند و تعمیر آنها کار مشکلی است. پس به عبارتی میتوان آنها را گوشیهایی یک بار مصرف خواند.
برداشت آخر
سیمکارت ایرانسل و تالیا را در یک گوشی 300هزار تومانی دو سیمکارته میاندازد.
برای خرید دو سیمکارت جمعا ۶۰هزار تومان هزینه کرده و به امید استفاده همزمان از دو سیمکارت گوشی جدیدش را به ذوق در دست میفشارد.
اما... پس از دوروز متوجه میشود گوشی آن طورها هم که باید کار نمیکند.
چطور ممکن است؟
رییس هیاتمدیره شرکت مخابرات ایران چند روز پیش اعلام کرده بود این گوشیها سیمکارتهای هر دو اپراتور را پشتیبانی میکنند.
با تعجب به گوشی جدیدش نگاهی میاندازد.
در این افکار غوطهور است که ناگهان به یاد سیمکارتهای دوقلوی اپراتور اول که قرار بود وارد بازار شوند، میافتد.
پس از کمی پرسوجو متوجه میشود عرضه این سیمکارتها توسط شرکت ارتباطات سیار منتفی شده است.
این سیمکارتها قرار بود برای مقابله با گوشیهای دوسیمکارته به بازار عرضه شوند، ولی طبق اعلام رییس هیاتمدیره شرکت مخابرات به علت عرضه بیرویه گوشیهای دوسیمکارته امیدی به استقبال از این گوشیها نیست.
به نظر میرسد شرکت مخابرات خواسته جلوی ضرر احتمالی را پیش از وقوع بگیرد. به همین دلیل از عرضه این سیمکارتها به بازار خودداری کرده است.
در جدول زیر برخی از مدلهای پرفروش گوشیهای دو سیمکارته معرفی شدهاند
NEC |
|
NOKLA |
|
AOK |
ارسال نظر