به نظر می‌رسد این روزها بحث‌های بسیاری برای سرپرستی از موبایل ایرانی در بین اتحادیه‌ها و اصناف صورت گرفته باشد. انجمن صنفی فروشندگان سیم‌کارت، گوشی تلفن‌همراه و لوازم جانبی، اتحادیه صوت و تصویر و انجمن کارفرمایان دفاتر خدمات ارتباطی، از صنوفی هستند که این روزها جنگ‌های لفظی بسیاری بین آنها برای تحت اختیار گرفتن قدرت کامل در بخش تلفن‌همراه صورت گرفته است.

ابراهیم درستی، رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویر، اخیرا در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی تلفن‌همراه به اتحادیه مخابرات هشدار داده است که چنانچه به اعضای دارای مجوز این اتحادیه، اخطارهای بی‌مورد دهد، اتحادیه‌ها را با هم ادغام خواهد کرد.

وی با انتقاد از اخطارهای مکرر اتحادیه مخابرات به اصناف زیر پوشش این اتحادیه گفت: ما با رفتارهای غیراصولی و غیرمنطقی برخورد قاطع خواهیم کرد.

اما از سویی دیگر، غلامحسین کریمی، عضو هیات‌مدیره، دبیر و سخنگوی اتحادیه وسایل و تجهیزات مخابراتی در گفت‌و‌گو با دنیای‌اقتصاد صحبت‌های اخیر ابراهیم درستی را غیراصولی عنوان کرده و می‌گوید: اتحادیه وسایل و تجهیزات مخابراتی تا به حال به افرادی که مجوز فعالیت پیرامون تلفن‌همراه از سوی اتحادیه صوت و تصویر داشته‌اند، هیچ اخطاری نداده است و اگر در این مورد اتحادیه صوت و تصویر تخلفی سراغ دارد می‌تواند به جای شانتاژهای خبری، مستقیم با اتحادیه وسایل و تجهیزات مخابراتی تماس بگیرد.

کریمی در ادامه و با اشاره به نامه اداره‌کل بازرگانی استان تهران به اتحادیه صوت و تصویر می‌گوید: براساس ابلاغیه اداره کل بازرگانی استان تهران، اتحادیه لوازم صوتی و تصویری به هیچ عنوان حق استفاده از لفظ تلفن‌همراه در عنوان و حتی نامه‌های اداری اتحادیه خود را نداشته و نیز نمی‌تواند هیچ گونه مجوزی برای اعضای خود پیرامون فعالیت در حوزه تلفن‌همراه صادر کند.

سخنگوی اتحادیه وسایل و تجهیزات مخابراتی می‌افزاید: بحث خدمات تلفن‌همراه به اتحادیه تجهیزات مخابراتی تعلق دارد و تا زمانی که کمیسیون نظارت رای نهایی خود را پیرامون تعیین اتحادیه ناظر بر تلفن‌همراه صادر نکند، اتحادیه تجهیزات مخابراتی، در فعالیت افرادی که پیش از این از سوی اتحادیه صوت و تصویر مجوز کسب دریافت کرده‌اند، دخالتی نخواهد داشت. تاکنون بالغ‌ بر ۳۰۰مجوز از سوی اتحادیه تجهیزات مخابراتی در زمینه فروش و تعمیر تلفن‌‌همراه صادر شده و بیش از ۱۵۰مجوز دیگر هم در دست بررسی قرار دارد.

گوشی‌‌های چندظرفیتی به جای سیم‌کارت‌‌های دوقلو

رییس هیات‌‌مدیره شرکت مخابرات ایران در گفت‌وگو با وب‌سایت وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عرضه گوشی‌های چندظرفیتی در بازار تلفن‌همراه اشاره کرد و افزود: با توجه به آنکه استفاده همزمان از دو سیم‌کارت در این نوع از گوشی‌ها امکان‌پذیر است، افراد متقاضی سیم‌‌کارت‌های دوقلو می‌توانند به جای استفاده از این سیم‌کارت‌ها از گوشی‌های چندظرفیتی استفاده کنند.

وفا غفاریان که پیش از ارائه سیم‌کارت‌های چندظرفیتی توسط شرکت ارتباطات سیار خبر داده بود، این بار استفاده از گوشی‌های چندظرفیتی را مناسب و راحت‌تر از سیم‌کارت‌های دوقلو عنوان کرد.

هم‌اکنون چهار تا پنج مدل گوشی چندظرفیتی در بازار وجود دارد که عمدتا ساخت کشور چین بوده و بدون گارانتی و خدمات پس از فروش در بازار عرضه می‌شود.

اپراتور اول به روز می‌شود

به گفته معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، واگذاری سیم‌کارت‌های اپراتور اول تلفن‌همراه تا پایان سال به روز می‌شود.

مومن با‌ا... در گفت‌وگویی با تاکید بر آغاز مراحل مقدماتی برای به روزرسانی اپراتور اول اظهار داشت: تا پایان سال‌جاری واگذاری سیم‌کارت‌های اعتباری و دائمی اپراتور اول به روز واگذار خواهند شد. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان واگذاری‌های اپراتور اول را تا قبل از ورود به بورس، مخالف اصل ۴۴ قانون اساسی دانسته و آن را زمینه‌سازی برای رقابت با بخش‌خصوصی فعال در این عرصه ارزیابی می‌کنند.