هیبریدیها به کجا میروند
پریوس خودوری هیبریدی تویوتا موفقیت بزرگی به دست آورد. در ماه ژوئن شرکت تویوتا ۱۷۷۵۶دستگاه از این خودرو را فروخت و میزان فروش را به ۹۴۵۰۳دستگاه در نیمه اول امسال رساند.
مترجم:رفیعه هراتی
پریوس خودوری هیبریدی تویوتا موفقیت بزرگی به دست آورد. در ماه ژوئن شرکت تویوتا ۱۷۷۵۶دستگاه از این خودرو را فروخت و میزان فروش را به ۹۴۵۰۳دستگاه در نیمه اول امسال رساند. پریوس موفق بود اما دیگر خودروهای هیبریدی تویوتا موفق نبودند. پریوس ۳/۲میزان فروش خودروهای هیبریدی تویوتا را تشکیل میدهد. گرچه تویوتا پنج اتومبیل هیبریدی دیگر تولید میکند، سه تای آنها با مارک لوکژی لکسوس به فروش میرسند.
هوندا یکی از پیشگامان تکنولوژی هیبریدی به تازگی اعلام کرد تولید خودروی هیبریدی آکورد را کاهش داده است. شش ماه فروش خودروی هیبریدی سیویک که معادل ۱۷۱۴۱دستگاه است کمتر از فروش پریوس در ماه ژوئن بود.
دیگر تولیدکنندگان خودروهای هیبریدی نیز فروشندگان بزرگی نبودند. فورد موتور فقط ۱۱۴۴۴دستگاه از اسکیپ اسپورت هیبریدی و فقط ۲۰۲۸دستگاه از مدل مرکوری مارینر خود را در شش ماه به فروش رسانده است. تولید آلتیما خودروی چهار در هیبریدی نیسان چندان جدید نبود و این محصول حتی در سطح داخلی هم توزیع نشد.
مردم ضمن صرفهجویی در سوخت خودروهای هیبریدی میخرند تا بیانیهای اجتماعی راجع به انرژی و محیط زیست صادر کنند این امر به رتبهای که سازمان حفاظت از محیط زیست پریوس داده است یعنی ۴۸مایل در هر گالن در شهرها و ۴۵مایل در هر گالن در بزرگراهها، آسیب نمیرساند.
اما تصور میشود عامل اصلی موفقیت پریوس این است که این خودرو مثل هیچ کدام از خودروهای موجود نیست. همه خودروهای هیبریدی دیگر بازار مثل کمری هیبریدی تویوتا، گران هستند اما تقریبا شبیه به مدلهای غیر هیبریدی با همان پلاکها هستند.
پریوس اتومبیل کوچکی است و ظرفیتی مشابه کورولا اتومبیل چهار در کوچک تویوتا را دارد.
پریوس هیبریدی ۸۰۰۰دلار گرانتر از کورولا است اما از آنجایی که این دو خودرو ظاهری متفاوت دارند، مشتریان میتوانند بنا به سلیقه خود یکی از این دو خودرو را بخرند.
با وجود این با توجه به قیمت بنزین که بیش از هر گالن ۳دلار است مشتریان برای توجیه پرداخت ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰دلار اضافهتر برای خودرویی با ظاهری مشابه که در طرف دیگر نمایشگاه وجود دارد، مشکل دارند.
پاییز امسال، جیام و کرایسلر تکنولوژی جدید هیبریدی خود را عرضه خواهند کرد که با تکنولوژی تویوتا متفاوت است و در اندازه SUVها است.
مشخص نیست قیمت مازاد چهقدر خواهد بود. این مبلغ ممکن است برای تاهو یا دیرانگو ۳۰۰۰ یا ۵۰۰۰دلار باشد.
مصرف این خودروها بسیار بهینه خواهد بود اما آنها نیز مشابه مدلهای غیرهیبریدی هستند معلوم نیست چند نفر تمایل دارند این قیمت اضافه را بپردازند.
این سایت دونفره تنها خودروی هیبریدی کوچک هوندا کاملا با شکست مواجه شده است.
هوندا این مدل را از بازار آمریکا جمعآوری کرد. این شرکت روی طراحی مدل هیبریدی منحصر به فردی به اندازه خودروهای چهاردره کار میکند.
این خودرو ظرف یکی دو سال آینده به بازار خواهد آمد. اگر خطمشی طراحی تویوتا در مورد طراحی پریوس آن چیزی باشد که مشتریان میخواهند هوندا در مورد طراحی خودروی جدید خود به ایده بهتری دست خواهد یافت.
بهترین شانس برای رشد جدی خودروهای هیبریدی ممکن است خودروی هیبریدی برقی باشد که مسافتهای کوتاه را با باتری طی کند و بتوان باتریها را با برق شارژ کرد.
تاکنون مشکل موجود پیدا کردن چنین باتریهایی بوده است.
درحالی که تویوتا خودروهایی هیبریدی را دوست دارد و تمایل دارد از هر خودرویی که تولید میکند یک مدل هیبریدی هم داشته باشد دیگر فعالان صنعت خودروسازی حتی هوندا، چندان مشتاق نیستند.
بسیاری از تولیدکنندگان به خودروهای هیبریدی میپردازند اما این خطر را با موتورهای دیزلی و تکنولوژیهای دیگر بیمه میکنند.
برای مثال سه کارخانه دیترویت (جنرالموتورز، فورد و دایملر کرایسلر) متعهد شدند موتورهای دیزلی را طی سه سال در انتهای خود قرار دهند.
اگر این موتورها به خوبی کار کنند مشکل میتوان گفت چرا استفاده از موتورهای دیزلی که ۲۵درصد اقتصاد سوخت را بیش از موتورهای بنزینی ارتقا میدهد در اسیودیهای بزرگ امکانپذیر نیست.
جنرالموتورز به تازگی اعلام کرد موتورهای دیزلی را در خودروهای مسافری جدید تا سال ۲۰۱۰ عرضه خواهد کرد که شامل کادیلاک و ساتورن است.
اما یک مساله باید مورد توجه قرار گیرد: انتخاب موتور دیزلی. اگر شرکتها موتورها را در خارج بسازند و آنها را وارد کشور کنند پرهزینه خواهد بود.
تقریبا در همان زمان هوندا اعلام کرد شروع به فروش خودرویی کوچک با موتور دیزلی چهارسیلندری در بازار آمریکا خواهد کرد. موضوع وسوسهانگیز در مورد این خودرو ادعای هوندا مبنی بر این است که خودروی جدید دیزلی به تجهیزات پرهزینه کنترل آلودگی هوا نیازی ندارد. این تجهیزات پرهزینه یکی از مشکلاتی بود که مانع توسعه موتوردیزلی در بازار آمریکا میشد.
فورد درباره دو توربین اضافه شده به موتورهای بنزینی بحث میکند که اقتصاد سوخت آن شبیه موتورهای دیزلی است این تکنولوژی، تکنولوژی «اکنون» است نه چیزی در آینده دور مثل سلولهای سوخت هیدروژنی، البته شیوه دیگر صرفهجویی در مصرف به غیر از تکنولوژی تامین سوخت، ساخت خودروهای کوچکتر و سبکتر است.
کارخانههای دیترویت همیشه کوچک بودن را با ارزان بودن نسبت میدهند. اما مردم ثروتمندتر تمایل دارند قیمت بالاتری برای خودرویی با اقتصاد سوخت بالا بپردازند حتی اگر آن خودرو کوچک باشند نمونههای این موضوع پریوس و مینی هستند.
کوچکشدن خودروها اگر سرانجام اتفاق بیفتد، در تفکر آمریکاییها درباره خودرو تغییر چشمگیری به وجود خواهد آورد. تفکر سنتی آمریکاییها «هرچه بزرگتر، بهتر» است.
چیزی که مسلم است این است که متداول شدن خودروهای هیبریدی استاندارد، سیاست ساخت خودروهایی با باطریهای گرانقیمت و موتورالکتریکی را تغییر میدهد.
ارسال نظر