استفاده اشتباه و دائم از ماوس هنگام کار با رایانه می‌تواند به دست کاربران صدمه وارد کند. درد، ناتوانی و لرزش و بی‌حسی ساعد و دست نخستین نشانه‌های فشار بیش از حد به عضلات و عصب‌ها به دنبال حرکت‌های نادرست هنگام کار با ماوس رایانه است. به گفته متخصصان مجمع متخصصان اعصاب آلمان، کلیک‌های دائم با ماوس و وضعیت غیرطبیعی و نادرست دست هنگام کار با آن ابتدا باعث آسیب‌دیدگی بافت‌ها شده که در طولانی‌مدت منجر به التهاب رشته‌های عصبی می‌شود. متخصصان تاکید کردند هنگام آغاز عوارض و ناراحتی‌های دست این امکان وجود دارد که در مغز ارتباطی بین دردها و کار با ماوس و کلیک کردن با آن ایجاد شود و به دنبال آن تنها با کلیک کردن با ماوس رایانه دردها آغاز خواهد شد و صدمات آن می‌تواند تا ساعد و بازو نیز ادامه پیدا کند. بهتر است اندازه ماوس متناسب با اندازه دست‌ کاربر انتخاب شود. سطوح سرد محل قرارگیری دست بر روی پد ماوس نیز زمینه را برای التهابات مساعد می‌‌کند.

تمرینات چرخشی مچ دست و حرکت دادن دست و بازوها و استراحت‌های کوتاه حین کار می‌تواند به رفع خستگی و تشنج‌زدایی عضلات دست کمک کند. استفاده از ماوس تقریبا به بخشی جدانشدنی و معمول در کار با کامپیوتر تبدیل شده است. به این ترتیب کسانی که کار را با کامپیوتر بخشی از زندگی و کارشان است، بهتر است این نکات را مورد توجه و استفاده قرار دهند.

۱ - استفاده از ماوس نوری: استفاده از ماوس‌های قدیمی که با گوی کار می‌کنند را فراموش کنید. ماوس‌های نوری از حساسیت بیشتری برخوردارند و به همین دلیل کار با آنها به نسبت ماوس‌های قدیمی نیاز به فشار کمتر دست و حرکت مچ دارد.

با کمی تنظیم و انتخاب یک ماوس اپتیک می‌تواند حرکت مچ دست خود را کمتر و مدت بیشتری از ماوس بدون احساس خستگی استفاده کنید.

۲ - ماوس پد طبی: ماوس پدهای طبی دارای یک بالشتک در پایین پد هستند که مچ دست بر روی آن قرار می‌گیرد. مهم‌ترین عامل درد مچ در کار با ماوس حالت شکسته و زاویه مچ دست است که در بلند مدت حتی می‌تواند باعث دردهای مزمن و ماندگار در مچ دست شود.

اما در ماوس پدهای طبی مچ دست در وضعیت بهتری قرار می‌گیرد و تقریبا ساعد و کف دست حالت افقی و بدون شکستی دارند که این مساله در سلامتی مفاصل و خستگی کمتر مچ دست نقش مهمی دارد.

ماوس پدهای طبی قیمت بالایی ندارند و در بازار ایران نیز می‌توانید مدل‌های خوبی از این گونه پدها را تهیه کنید.

۳ - ورزش: در مورد بسیاری از ما کار با ماوس و کیبورد و یا احتمالا نوشتن، تنها کارهایی هستند که با مچ دست خود در طول روز انجام می‌دهیم. این در دراز مدت باعث ضعیف شدن مچ دست می‌شود به طوری که کمی فشار بیشتر می‌تواند باعث درد مچ دست شود.

شیوه‌ای که به شکل موثری در این مورد نتیجه داده است، استفاده از وزنه و نوعی حرکت خاص با مچ دست بود که در مدت کوتاهی دردهای مچ دست را به شکل قابل محسوسی کاهش می‌دهد.

۴ - اسکرول: تاکنون فکر کرده‌اید که چه مدت از زمانی را که با ماوس کار می‌کنید صرف اسکرول (بالا و پایین کردن) صفحات می‌کنید؟ به خصوص اگر اهل کار با اینترنت و گردش در وب باشید قطعا مدتی را صرف اسکرول صفحات وب‌سایت‌ها می‌کنید. اسکرول با حرکت ماوس باعث تغییر زاویه مچ دست و یا حرکت دست می‌شود. استفاده از ماوس‌هایی که دکمه اسکرول را وسط کلیدهایشان دارند، می‌توانند نیاز به حرکت دست و مچ را کاهش دهند و طبیعی است که کاری که تنها با حرکت یک انگشت انجام می‌شود را با مچ دست و یا ساعد انجام نمی‌دهند. در نهایت کمی دقت در انتخاب و خرید ماوس و ماوس‌پد می‌‌تواند سلامتی بیشتر و خستگی کمتری را برای شما به ارمغان بیاورد و البته نباید فراموش کنیم که مچ دست‌های ما فقط برای کار با ماوس و کیبورد نیست و برای این کار نیز ساخته نشده است پس باید سعی کرد به تناسب با نرمش‌های خاص آنها را در وضعیت مناسبی نگه داریم.