سونیتا سهراب‌پور- هک تلفن‌همراه هر چند به قدمت هک کامپیوتر‌ها نمی‌رسد اما رفته‌رفته با پیشرفت روزافزون امکانات تلفن‌همراه این وسیله هم در معرض خطر حمله هکرها قرار گرفته است. تا آنجا که هر فرد با داشتن نرم‌افزارهای مخصوص هک، به راحتی قادر خواهد بود که تلفن‌همراه شما را هک و از اطلاعات شخصی کاربران استفاده کند. امروزه این مساله به عنوان یکی از دردسرهای دیگر عجین شده با تکنولوژی‌های روز به شمار می‌آید. در زمینه هک تلفن‌همراه گفت‌وگویی با افشار فروتن لاریجانی، رییس انجمن صنفی فروشندگان گوشی تلفن‌همراه انجام داده‌ایم که می‌خوانید:

به عنوان اولین سوال آیا هک گوشی‌های تلفن‌همراه صحت دارد و در ایران به چه صورتی است؟

از آنجا که تلفن‌همراه بر خلاف کامپیوتر راحت‌تر قابل حمل و جابه‌جایی است و برنامه‌ریزی خاصی نیز در آنها صورت نگرفته، بنابراین هک کردن آنها به راحتی صورت گرفته و عمدتا اطلاعات خصوصی هر فرد از روی ناآگاهی در اختیار هکرها قرار می‌گیرد. در مورد هک در ایران هنوز مورد خاصی گزارش نشده چرا که استفاده از تجهیزات و نرم‌افزارهای مربوط به هک‌کردن گوشی به راحتی در اختیار افراد قرار نمی‌گیرد و کسانی توانایی استفاده از آن را دارند که نسبت به این نرم‌افزارها آشنایی کامل و کا فی داشته باشند.

هک تلفن‌‌همراه با چه نرم‌افزارهایی صورت می‌گیرد؟

چون گوشی‌های نسل جدید امکانات فراوانی دارند که یکی از آنها بلوتوث است، هک گوشی ممکن است بیشتر از طریق بلوتوث انجام بپذیرد و احتمالا افرادی اقدام به هک تلفن‌همراه می‌کنند که به نوعی با صاحب تلفن آشنایی داشته باشند.

به تازگی نرم‌افزار هک تلفن‌همراه با نازل‌ترین قیمت در اکثر فروشگاه‌های مربوط به این تجهیزات عرضه می‌شود، حتی در یک نمایشگاه به طور گسترده روی فروش این نرم‌افزارها تبلیغ شده بود، نظر شما در این باره چیست؟

من اطلاع دقیقی در این خصوص ندارم ولی اگر این مساله صحت داشته باشد باید به طور جدی پیگیری شود. هر چند توانایی استفاده از این نرم‌افزارها برای همه مردم امکان‌پذیر نیست.

عمدتا چه اطلاعاتی از سوی کاربران مورد توجه هکرها قرار می‌گیرد؟

عکس‌ها و فیلم‌های شخصی، به دست آوردن پیام‌های کوتاه خصوصی، شماره تلفن‌ها از جمله موارد علاقه هکرها به شمار می‌آیند.

چگونه می‌توان از هک شدن تلفن‌همراه جلوگیری کرد؟

کاربران باید سعی کنند موارد خیلی خصوصی از جمله عکس‌ها، فیلم‌ها و اطلاعات مهم خود را در گوشی ذخیره نکنند.

برای آرشیو کردن اطلاعات خود از رم استفاده تا قابل تکثیر باشد سپس این اطلاعات را از روی گوشی خود پاک کنند.

ترجیحا رم خود را در داخل گوشی نگذارند و آن را پس از استفاده از گوشی خارج کرده و در جای مطمئنی قرار دهند.

در جاهایی که نیاز به استفاده از بلوتوث نیست آن را خاموش کرده و به پیام‌های ناآشنا جواب ندهند.

سعی کنند در هنگام اتصال به اینترنت از طریق تلفن‌همراه روی لینک‌های نامطمئن کلیک نکنند.