برترین تولیدکنندگان بازار جهانی کامپیوتر معرفی شدند
فصل رویایی فروش
بالاخره روزها گذشتند و سال نو شد تا امیدهای تازه جان بگیرند. این امیدها در روزهای رکود برای هر بازاری حکم روند بهبود و نجات از بحران را دارند. در واقع به همین دلیل هم سال نو میلادی برای اهالی بازار محصولات دیجیتال و تکنولوژی با امیدهای فراوانی آغاز شده است.
بالاخره روزها گذشتند و سال نو شد تا امیدهای تازه جان بگیرند. این امیدها در روزهای رکود برای هر بازاری حکم روند بهبود و نجات از بحران را دارند. در واقع به همین دلیل هم سال نو میلادی برای اهالی بازار محصولات دیجیتال و تکنولوژی با امیدهای فراوانی آغاز شده است.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران این بازار از نیمه دوم سال ۲۰۰۹ نوید این بهبود را داده بودند و حالا زمانی بود که این پیشبینیها درست از آب درآمده است.
این جریان بهبود در بازار محصولات دیجیتال آن قدر سریع پیش رفت که به تدریج توانست تمام کشورها و مناطق دنیا را هم با خودش همراه کند. آخرین گزارشها و آمارها هم این موضوع را تایید میکنند.
جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی IDC در این مورد نشان میدهد که فصل چهارم سال ۲۰۰۹ در این بازار در واقع اولین فصل مالی با رشد دو رقمی از فصل سوم سال ۲۰۰۸ تا حالا بوده است. به این ترتیب این اتفاق به دنبال ادامه روند رشد از نیمه دوم سال ۲۰۰۹ اتفاق افتاده است؛ درست زمانی که نشانههای بهبود و احیای بازار برای کارشناسان کاملا مشخص شده بود.
حقیقت این است که فروش خوب فصل تعطیلات همراه با کاهش قیمتها در طول دوران رکود، باعث شدند تا فصل چهارم سال 2009 به یک فصل رویایی برای بازار کامپیوترهای شخصی تبدیل شود.
با این اوصاف بازار ایالات متحده به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای کامپیوتر در دنیا در این فصل با رشد سالانه ۲۴ درصدی به رکورد فروش ۷/۲۰ میلیون دستگاهی دست پیدا کرد. این اتفاق در بازار کشورهای دیگر هم افتاد تا روند بهبود در بازار جهانی کامپیوترهای شخصی ادامه پیدا کند. بازار جهانی هم در این فصل رشد سالانه ۲/۱۵ درصدی را تجربه کرد تا یکبار دیگر مانند سالهای گذشته، سال جدید را با روزهای خوب آغاز کند. این در حالی بود که این بازار در فصل چهارم رشد ۳/۲ درصدی نسبت به فصل چهارم سال ۲۰۰۸ را تجربه کرده است.
علاوه بر کاهش قیمتها، گویا عوامل دیگری هم در این رشد دخیل بودهاند. در واقع علاوه بر بهبود شاخصهای رشد اقتصادی که از آغاز فصل سوم سال 2009 به وضوح مشخص شده بودند، افزایش چشمگیر تقاضای کاربران و خریداران برای خرید نوتبوکهای کاربردی و متناسب با نیازشان همراه با عرضه محصولات مختلف و متنوع به این بازار باعث شد تا بازار جهانی کامپیوتر جان دوبارهای بگیرد.
«دیوید دواد»، یکی از تحلیلگران IDC در این مورد میگوید: «بازار کامپیوتر ایالات متحده در فصل چهارم به دنبال فاکتورهای مختلفی مانند رشد سالانه ۲۴ درصدی، در واقع یک پرش بلند را تجربه کرد تا از بحرانهای گذشته نجات پیدا کند. از طرفی شرکتهای تولیدکننده هم با طراحی و تولید نوتبوکها و مینینوتبوکهای ارزان قیمت تاثیر خوبی بر بازار این کشور گذاشتند تا به این ترتیب یک بار دیگر بازار محصولات مصرفی بر بازار محصولات تجاری غلبه کند.»
«جای چو»، یکی دیگر از کارشناسان این موسسه هم معتقد است: «تمایل خریداران و به دنبال آنها تولیدکنندگان به نتبوکهای کوچک و قابل حمل و البته ارزان قیمت در واقع تنها عامل نجات بازار جهانی کامپیوترهای شخصی از رکود و بحران اقتصادی بوده است. در حقیقت شرکتهای تولیدکننده سعی کردند تا با توجه به سلیقه کاربران سهم خودشان از این بازار را حداقل حفظ کنند.»
رشد در مناطق مختلف
بازار جهانی کامپیوترهای شخصی توانست با تکیه بر استفاده از تکنولوژیهای جدید و کاهش قیمتها از بحران اقتصاد جهانی نجات پیدا کند؛ اتفاقی که در ابعاد بزرگتر بازار کشورها و مناطق مختلف دنیا را هم با خودش همراه کرد.
در ایالات متحده آمریکا شرکتهای تولیدکننده بیشتر روی بازارهای مصرفی تمرکز کردند و به همین دلیل هم محصولاتشان را با قیمت پایینتر و تنوع بیشتر به بازار عرضه کردند. علاوه بر اینها، خریداران این بازار هم با بهبود اوضاع اقتصادی هزینه بیشتری برای خرید این محصولات صرف میکردند. معرفی ویندوز ۷ هم به این کاربران کمک کرد تا یکبار دیگر با فروشگاههای عرضه کامپیوترهای شخصی آشتی کرده و برای خرید به این فروشگاهها بروند. این در حالی است که کاربران و خریداران بخش تجاری همچنان منتظر ظهور نشانههای بیشتر رشد و ثبات در این بازار هستند تا بتوانند با اطمینان بیشتری به خرید از این بازار فکر کنند.
در بازار کشورهای اروپا، خاورمیانه و آفریقایی هم بالاخره بعد از سه فصل متوالی رکود، توانست اولین فصل رشد مثبت را در آخرین روزهای سال 2009 تجربه کند. این اتفاق به عقیده کارشناسان به دنبال فروش مناسب مینینوتبوکها و دیگر محصولات ارزان قیمت در فصل تعطیلات روی داد.
بازار کامپیوتر آسیای پاسیفیک هم به طور مشخصی اوضاع بهتری نسبت به پیشبینیهای گذشته دارد. این بازار رشد سالانه ۳۱ درصدی را در این فصل تجربه کرد که به عقیده بسیاری به دلیل رشد چشمگیر بازار کشورهایی مانند چین و هند بوده است.
در بازار ژاپن هم کامپیوترهای قابل حمل باعث شدند تا این بازار رشد سالانه 3/4 درصدی را در این فصل تجربه کند. در بازار این کشور اما وجود بازار آموزشی پررونق و البته رشد قابل توجه شرکت تولیدکننده Acer در واقع مهمترین عوامل رشد بودهاند.
تولیدکنندگان رقیب
شرکتهای تولیدکننده کامپیوترهای شخصی و در واقع نوتبوکها که این روزها پر طرفدارترین محصولات این بازار به حساب میآیند، در واقع به خاطر ایجاد فضای رقابتی در این بازار سهم بزرگی از این رشد و بهبود را به خودشان اختصاص دادهاند. در این میان، اما انگار بعضی از این شرکتها توانستهاند با برنامهریزی بهتر و دقیقتر موفقیت بیشتری هم در بازار دوران رکود به دست بیاورند و در نهایت در دسته پرفروشترین شرکتهای تولیدکننده بازار جهانی کامپیوترهای شخصی قرار بگیرند. این تولیدکنندگان برتر به ترتیب عبارتند از:
HP: تولیدکننده قدیمی بازار جهانی کامپیوترهای شخصی در سال ۲۰۰۹ توانست به فروش خوبی در تمام مناطق به استثنای بازار کشورهای در حال توسعه اروپا، خاورمیانه و آفریقایی دست پیدا کند. این در حالی است که بیشترین حجم فروش و صادرات این شرکت مربوط به فصل تعطیلات در بازار ایالات متحده بوده است تا به این ترتیب شرکت HP بتواند در بازار بعضی از کشورها رشد دو رقمی داشته باشد.
Dell: این شرکت در سال 2009 ثابت کرد که میتواند بعد از چهار فصل مداوم رکود، یکبار دیگر به روزهای طلایی خودش برگردد. این شرکت توانست رشد 5 درصدی در بازار جهانی و رشد 24 درصدی در بازار کشورهای آسیایی پاسیفیک را به دست بیاورد.
Acer: این شرکت توانست با فروش خوب مینینوتبوکها در بازار جهانی به رشد سالانه ۲۸ درصدی دست پیدا کند. نوتبوکهای باریک این شرکت در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین محصولات بازار جهانی کامپیوترهای شخصی به حساب میآیند.
Lenovo: این تولیدکننده چینی با در اختیار گرفتن سهم چشمگیری از بازار آسیایی پاسیفیک و بعضی از کشورهای اروپایی و آفریقایی، رشد قابل توجه سالانه 42 درصدی داشته باشد. این در حالی است که سهم این کشور در بازار ژاپن در این سال حتی کاهش هم پیدا کرده است.
Toshiba: این شرکت تولیدکننده هم با تمرکز بر کامپیوترهای قابل حمل رشد سالانه ۳۰ درصدی را در بازار جهانی به دست بیاورد. این در حالی است که بازار کشورهای آفریقایی، اروپای و خاورمیانه را باید از این رشد مستثنا کرد.
ارسال نظر