وضعیت شهرداری الکترونیکی در تهران
بازار دیجیتال- شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که برای پیگیری پروندههای مربوط به شهرداری مجبور باشید طی روزهای متوالی به شهرداری منطقه خود مراجعه کنید و بارها برای تکمیل پرونده خود طبقات مختلف را بالا و پایین کنید، بلکه به نتیجهای برسید. اما این روزها پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمینه سرعت بخشیدن به کار سازمانها کمک شایانی کرده است. تا آنجا که افراد این روزها برای پیگیری پروندههای خود نیاز ندارند راه طولانی شهرداریهای منطقه خود را پیش بگیرند، بلکه با وارد کردن آدرس اینترنتی شهرداری منطقه، بتوانند از مراحل مختلف تکمیل پرونده خود آگاه شوند. این یکی از مزیتهای شهرداری الکترونیکی است.
در همین راستا، برای فرهنگسازی بیشتر برای کارگیری فنآوری اطلاعات و ارتباطات، به خصوص در بخش مدیریت و خدمات شهری، اولین کنفرانس بینالمللی شهرداری الکترونیکی در مهرماه سالجاری در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
برای آشنایی بیشتر با این کنفرانس گفتوگوی کوتاهی با محسن لطفی، مدیرکل دفتر آمار و فناوری اطلاعات سازمان شهرداریهای کشور انجام دادهایم که در ادامه میخوانید:
به عنوان پرسش نخست تعریفی از شهرداری الکترونیکی ارائه نمایید.
شهرداری الکترونیکی مجموعهای از همه ارتباطات الکترونیکی است که بین شهرداریها با شهروندان، شرکتها و سازمانهای مرتبط به آن، به منظور سرعت بخشیدن به کارها صورت میگیرد.
هدف از برپایی این کنفرانس چه بود؟
هدف از برگزاری این کنفرانس آشنایی با تجربیات شهرداری الکترونیکی در خارج از کشور، بررسی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت و خدمات شهری و شناسایی چالشها و راهبردهای تحقق شهرداری الکترونیکی است.
خدمات شهرداری الکترونیکی شامل چه مواردی است؟
ضرورت جلوگیری از اتلاف منابع در شهرها، انجام امور شهروندان در کوتاهترین زمان ممکن، جلوگیری از تداخل و ناهماهنگیها و ارائه خدمات مناسب به شهروندان با کمک ابزارآلات فناوری اطلاعات و ارتباطات از خدمات اصلی شهرداریهای الکترونیکی است. بنابراین شهرداریها گام نخست کار خود را از بخش جامع اداری مالی شهرداریهای کشور آغاز خواهند کرد. استفاده از ابزار فناوری نوین در راستای خدماترسانی به شهروندان با سرمایهگذاری روی سیستمهای یکپارچه مالی و شهرسازی شهرداریها و توسعه IT در این زمینه از اهداف اصلی این پروژه محسوب میشود.
آیا امکانات و زیرساختهای لازم برای تشکیل شهرداری الکترونیکی در کشور وجود دارد؟
با بررسی و نگاه اجمالی به جایگاه مدیریت واحد شهری در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به خوبی در مییابیم که محوریت مدیریت و کلیه امور شهری به عهده مدیریت واحد منسجمی به نام شهرداری است. حال با توجه به این اهمیت برای بهبود و روانسازی فعالیتهای شهرداری و تعاملات آن با مردم برنامهها و سیاستگذاریهایی پایهریزی شده است. از جمله این برنامه میتوان به استفاده ازساز و کارها و فنآوریهای نوین در ارائه سریع، کارآمد و در عین حال آسان خدمات مورد نیاز شهروندان، طراحی و پیادهسازی عرضه خدمات الکترونیکی توسط مدیریت شهری (شهرداری الکترونیکی) با هدف ارتقای مدیریت شهری با بهبود بخشیدن به کیفیت خدمات، جلوگیری از اتلاف زمان، انرژی، بودجه و بهرهمندی و دسترسی یکسان افراد به اطلاعات و خدمات درخواستی و... اشاره کرد که تمامی این موارد در دستور کار شهرداریهای کشور قرار گرفته است.
آیا در حال حاضر شهروندان میتوانند از طریق اینترنت از آخرین وضعیت پروندههای خود در شهرداری مطلع شوند؟
با توجه به درخواستهای مکرر شهروندان و لزوم توسعه دولت الکترونیک پروژه آرشیو الکترونیکی پروندههای مربوط به شهرداری از خردادماه سال ۸۴ راهاندازی شد. در حال حاضر هم به منظور کاهش ترافیک و هزینهها، افراد میتوانند از طریق پرتالهای شهرداری هر شهر از آخرین وضعیت پروندههای خود باخبر شوند.
با این حال هنوز بسیاری از مردم از بوروکراسی شدید اداری در شهرداری گلایه دارند و سرویسهای راهاندازی شده الکترونیکی صرفا در حد اطلاعرسانی است؟
ما سعی میکنیم در آینده سرویسهای کاربردیتری را به شهروندان ارائه کنیم.
ارسال نظر