دنیای‌اقتصاد- موبایل‌های هوشمند در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و بازار پر رونقی دارند. درست به همین دلیل هم هست که شرکت‌های تولیدکننده به طراحی و تولید این موبایل‌های پر طرفدار تمایل بیشتری داشته و سعی دارند سهم بیشتری از این بازار پر رونق و رقابتی را در اختیار بگیرند. به این ترتیب است که بازار موبایل‌های معمولی و ساده به تدریج کوچک و کوچک‌تر می‌شود و خریداران ترجیح می‌دهند به جای این گوشی‌های ساده سراغ هوشمندها بروند. حالا گویا تقاضا برای موبایل‌های هوشمند در بازار به قدری بالا رفته است که انتظار می‌رود به زودی حجم صادرات جهانی این محصولات در مقایسه با موبایل‌های ساده بالاتر برود.
جدیدترین گزارش موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه نشان می‌دهد که برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ میزان صادرات جهانی موبایل‌های هوشمند از موبایل‌های ساده خواهد گذشت. این گزارش نشان می‌دهد که تولیدکنندگان در سال ۲۰۱۳ حدود ۶/۹۱۸ میلیون دستگاه موبایل هوشمند به سرتاسر جهان صادر می‌کنند که این میزان برابر ۱/۵۰ درصد از کل صادرات بازار جهانی گوشی‌های موبایل خواهد بود. این در حالی است که معرفی شبکه جدید بی‌سیم G۴ و کاهش قیمت انواع موبایل‌های هوشمند در سال‌های اخیر تاثیر زیادی بر افزایش میزان فروش آنها در بازار داشته است. کارشناسان و تحلیلگران موسسه IDC پیش‌بینی کرده‌اند که میزان صادرات جهانی موبایل‌های هوشمند تا پایان سال ۲۰۱۷ به ۵/۱ میلیارد دستگاه برسد که این میزان بیش از دو سوم حجم کل صادرات جهانی بازار موبایل در این مدت خواهد بود. در واقع تقاضای بالا برای خرید موبایل‌های هوشمند در بازارهای بزرگ و پیشرفته مانند آمریکا و از طرف دیگر افزایش میزان تقاضا برای خرید این محصولات در بازارهای نوظهور و در حال توسعه تاثیر قابل توجهی بر گسترش و بزرگ شدن بازار جهانی موبایل‌های هوشمند داشته است.
«ملیسا چائو» یکی از کارشناسان IDC در این زمینه می‌گوید: «در حالی که انتظار نداریم سرعت رشد بازار موبایل‌های هوشمند در کشور چین به اندازه دو سال گذشته همچنان بالا باشد، اما این بازار همچنان به روند رشد خودش ادامه می‌دهد تا بزرگ‌ترین بازار موبایل جهان باقی بماند. این کشور به سرعت در حال توسعه است و به این ترتیب است که مانند کشورهای هند و برزیل پتانسیل‌های زیادی برای رشد در بازارهای جدید دارد.»
چین حالا بزرگ‌ترین بازار موبایل‌های هوشمند در جهان است که در آن موبایل‌های هوشمند آندرویدی و ارزان قیمت بیشترین طرفداران را نسبت به گوشی‌های آی‌فون دارند. بازار آمریکا با وجود آنکه بازار پر رونقی برای موبایل‌های هوشمند به حساب می‌آید، اما انتظار می‌رود این بازار سرعت رشد کندتری نسبت به بازار کشورهای دیگر داشته باشد. در هندوستان اما میزان صادرات موبایل‌های هوشمند به بیشترین میزان در مقایسه با دیگر کشورهای برتر در این زمینه رسیده است. برزیل هم بازار بزرگ دیگری برای موبایل‌های هوشمند به حساب می‌آید که اراده دولت آن برای گسترش زیر ساخت‌های لازم امید به توسعه بازار این محصولات را افزایش می‌دهد.

غلبه موبایل‌های هوشمند بر موبایل‌های ساده